Over ons

Desko is sinds 1952 leverancier van kantoormeubelen en specialist op het gebied van interieur- en projectinrichting. Wij werken met verschillende designers en merken, waardoor we u een groot en afwisselend assortiment kunnen aanbieden bestaande uit meer dan 5000 producten. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem telefonisch contact met ons op of plan een vrijblijvend adviesgesprek in!

 

De eerste jaren

Halverwege de vorige eeuw werd Decorum opgericht, het moederbedrijf van Desko dat zich voornamelijk richt op het verhuren van kantoormeubelen, met de verkoop van gebruikte meubelen. Hiermee werd tijdens de recessie ingespeeld op de toegenomen vraag naar meubelen voor een scherpe prijs. In 2005 werd vervolgens Desko Kantoormeubelen opgericht, dat uitgroeide tot een bedrijf dat jaarlijks vele opdrachtgevers voorziet van een complete kantoorinrichting.

 

Groeien tegen de recessie in

In tegenstelling tot veel andere leveranciers van kantoormeubelen, zette Desko gelijk sterk in op de online verkoop. En niet zonder succes: terwijl in 2010 de crisis hard toesloeg in Nederland, bleef de omzet van Desko stijgen, doordat de vraag naar gebruikte en tweedehands producten toenam. De tweedehands bureaus, kasten en bureaustoelen die Desko verkocht, kwamen veelal direct uit de verhuurvloot van Decorum.

 

Duurzame mindset

Hoewel de economie in de jaren die volgden weer aantrok, is de mindset op het gebied van duurzaamheid blijvend veranderd. Was het vroeger nog volstrekt normaal om voor het inrichten van een kantoor uitsluitend nieuwe kantoormeubelen te gebruiken, tegenwoordig is men zich meer bewust van de impact van een keuze als deze. Om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, kiezen bedrijven tegenwoordig liever voor gebruikte kantoormeubelen.

 

Circulaire economie

Het besef van het belang van een circulaire economie, waarin het sluiten van de keten vanzelfsprekend is, neemt toe. Desko helpt daarom bedrijven met behulp van een waardescan met het bepalen van de waarde van de huidige kantoorinventaris. Alles wat u nog kunt gebruiken knappen onze meubelmakers op. Hierdoor komen kantoormeubelen niet onnodig op de afvalberg terecht.

 

Van bezit naar gebruik

De volgende trend in de kantoormeubelenmarkt die steeds meer zichtbaar wordt, is de verschuiving van bezit naar gebruik. Bedrijven kunnen bij Desko terecht voor een lease- of huurcontract waarmee zij genieten van gemak en flexibiliteit. Meubels worden gebracht, gemonteerd en na afloop van de huurperiode weer opgehaald. Wanneer er in de tussentijd iets stukgaat, profiteert u van de onderhoudsservice van Desko.

 

Kantoormeubelen met meerdere levenscycli

Bij het inkopen van kantoormeubelen houdt Desko al rekening met een tweede en derde levenscyclus van de meubels. Hierom vindt u in ons aanbod uitsluitend producten van kwaliteitsmerken als Ahrend en Herman Miller die met gemak vele jaren meegaan. Terwijl een meubel eerst door een groot bedrijf wordt geleased, wordt het daarna gebruikt door een bedrijf in het mkb. De laatste jaren gebruikt een kleine starter het meubilair.

 

De voordelen van leasen

Terwijl het leasen van een printer of auto regelmatig voorkomt, is voor veel bedrijven het leasen van kantoormeubelen nog onbekend terrein. Door kantoormeubelen te leasen profiteert u van de volgende voordelen:

Spreiding van kosten
Een vast maandbedrag
Flexibiliteit: mogelijkheid om inventaris aan te passen tijdens de leaseperiode
Hoge kwaliteit kantoormeubelen
Geen restwaarderisico, dit ligt bij Desko

Met de nieuwe focus op het leasen van kantoormeubelen is de cirkel weer rond. Terwijl moedermaatschappij Decorum in 1952 begon met het verhuren van kantoormeubelen en vloerbedekking, richt ook Desko zich steeds meer op de toenemende vraag naar het tijdelijk gebruiken van kantoormeubelen.

Maak kennis met het team van Desko!

We zijn trots op ons team bestaande uit ervaren architecten, meubelontwerpers, meubelmakers, vormgevers, monteurs, stylisten, tekenaars en grafisch vormgevers. Nadat we uw wensen hebben geïnventariseerd, presenteren we u een helder en compleet plan waarin we u meenemen in de mogelijkheden die uw huidige of toekomstige kantoorruimte biedt.

Team Desko

 • Eigen transport-
  en montagedienst
 • Scherpe
  prijsstelling
 • Snel leveren en
  grote eigen voorraad
 • Hoge
  kwaliteit
 • Sinds
  1952
 • meedenken, schetsen
  en ontwerpen
 • Landelijke
  dekking
 • Mogelijkheid voor het
  inruilen van kantoormeubelen

Wat kunnen we voor u betekenen?

We gaan graag voor u aan de slag. Ontdek de mogelijkheden van Desko voor:

Architecten
Interieurstylisten
Facility managers
Inkoopmanagers
Particulieren

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO)

Dagelijks zijn we bij Desko bezig om niet alleen onszelf, maar ook onze klanten en relaties mee te nemen naar een duurzamere wereld en werken we volgens de basisprincipes van de circulaire economie. Het is onze doelstelling om maatschappelijk verantwoord, betrokken en duurzaam te ondernemen. Dit doen we door in onze bedrijfsvoering rekening te houden met de effecten van onze activiteiten op het milieu.

Social Return bij Desko

Desko heeft als doel om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat we kwetsbare groepen een kans bieden. Inmiddels heeft Desko al tien Wajongeren een vast dienstverband aangeboden!

Fysieke showroom in Amsterdam
Eigen transport- en montagedienst

Kantoorinrichting voor tevreden opdrachtgevers

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van kantoorinrichting? Laat u inspireren door onze projectenpagina te bekijken of ga direct naar:

Desko's Keuze
 • Nieuw
 • Refurbished
 • Tweedehands

Kantoormeubelen van topmerken

Bij Desko vindt u uitsluitend kantoor meubelen van kwaliteitsmerken zoals Ahrend, Drentea, Vitra, Aspa, Eames, Swan Products en Herman Miller. Hierbij heeft u de keuze uit klassieke modellen als de Ahrend 220, Ahrend 230, Ahrend 2020 en de Herman Miller Mirra. Altijd in nieuwstaat én voor een fantastische prijs.

 • Ahrend
 • Drentea
 • Herman Miller
 • Vitra
 • Robberechts
 • Jayworth
 • Adam Cradle
 • Swan