Winkelwagen  
Mijn Offerte

Zet je kantoor in bloei met 10% korting bij besteding vanaf €500 in de shop. Gebruik code #BLOEI 

Kantoor inrichten: handige tips van Desko

Het inrichten van een nieuw of een bestaand kantoor is vaak een uitdagend, maar vooral ook een leuk project. Of je nu een kantoor gaat inrichten voor een nieuwe start-up, een bestaand kantoor wilt verbeteren of een comfortabele werkplek voor thuis ontwerpt, Desko vertelt je graag over alles wat je nodig hebt om een ​​praktische, stijlvolle en inspirerende ruimte te creëren.

Ga zelf aan de slag met onze tips of neem via onderstaande buttons contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs. We helpen je graag met de complete kantoorinrichting en begeleiden het project van a tot z.

Kantoor inrichten met desko 020 480 1020

Speel met de kantoorindeling

Als je bezig gaat met een nieuwe kantoorinrichting, zijn er een aantal punten om qua indeling rekening mee te houden. Zorg er ten eerste voor dat je voldoende ruimte creëert, zodat alle collega’s comfortabel kunnen werken. Niemand wil opgesloten zitten tussen te veel meubels of bijna in de personal space van je collega zitten.

Ten tweede is het belangrijk om te zorgen voor voldoende natuurlijk licht en goede ventilatie, om het welzijn van je medewerkers te bevorderen. Houd wel rekening met direct zonlicht, het is namelijk erg vervelend als de zon recht in iemands ogen of op een computerscherm schijnt.

Tot slot, wees creatief met de kantoorindeling. Laat wat persoonlijkheid zien tijdens het inrichten van je kantoor door wat pit toe te voegen en te kiezen voor bijvoorbeeld een unieke opstelling van de werkplekken. Wie zegt dat je kantoorindeling standaard en saai moet zijn?

Krijg ergonomie onder de knie

Ergonomie is én blijft een zeer belangrijk thema tijdens het inrichten van je kantoor. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je personeel last krijgt van (of misschien zelfs uitvalt door) rugpijn, nekpijn en andere lichamelijke klachten. Ergonomische werkplekken en kantoormeubelen zijn aanpasbaar aan de menselijke lichaamsbouw en -bewegingen. Dit betekent dat je een ergonomisch bureau eenvoudig in de hoogte aanpast aan je lengte en dat een ergonomische bureaustoel voldoende steun biedt om je rug te ondersteunen.

Een goede ergonomische inrichting helpt je om je houding te verbeteren en spanning in je lichaam te verminderen. Dit leidt weer tot minder ziekteverzuim, meer productiviteit en meer tevredenheid bij werknemers. Dus, investeer in de gezondheid van je personeel en zorg voor een goede ergonomische werkplek!

Creatief en out-of-the-box je kantoor inrichten

Een creatieve omgeving zorgt voor innovatie en inspiratie en dat zijn precies de dingen die je wilt bereiken op de werkvloer. Dus waarom zou je je beperken tot een saaie en standaard kantoorinrichting als je ook creatiever kunt zijn? Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleurrijke accenten, kunstwerken en ongebruikelijke meubelstukken.

Door een beetje persoonlijkheid en originaliteit toe te voegen tijdens het inrichten van je kantoor, creëer je een prettige en stimulerende werkomgeving die je werknemers motiveert en inspireert. Dus gooi de regels overboord en laat je creativiteit de vrije loop!

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het inrichten van je kantoor? Neem contact met ons op:

020 480 1020 INFO@DESKO.NL

Houd rekening met de akoestiek op kantoor

Goede akoestiek in een kantoor is superbelangrijk voor een fijne werkomgeving en om niet afgeleid te worden door geluid of galmende muren. Veel inrichters komen er pas laat achter dat de akoestiek in de ruimte niet optimaal is, dus je doet er zeker goed aan om hier al rekening mee te houden tijdens het inrichten van het kantoor. Zachte materialen zoals tapijt, gordijnen en akoestische panelen absorberen het geluid en voorkomen dat het zich door de ruimte verspreidt. Daarnaast helpt het plaatsen van planten om het geluid te dempen en tegelijkertijd de lucht te zuiveren.

Als je dan nog steeds last van weerkaatsend geluid hebt, overweeg dan het gebruik van muziek of white noise om een ​​rustige achtergrond te creëren.

Kies de juiste verlichting voor je kantoor

Zowel natuurlijk als kunstlicht spelen een belangrijke rol tijdens het inrichten van een kantoor. Natuurlijk daglicht is natuurlijk het beste, dus houd tijdens het inrichten rekening met voldoende ramen in de buurt van de werkplekken. Plaats de werkplekken echter zo dat er geen direct zonlicht in de gezichten van je medewerkers schijnt, want dat vinden ze vaak niet zo prettig.

Qua kantoorverlichting gaat het niet alleen om de aanwezigheid van genoeg licht, maar vooral ook of het licht goed is afgesteld voor de werkzaamheden die op de werkvloer worden uitgevoerd. Voor werk dat veel focus vereist is helder wit licht het geschiktst, terwijl warmer geel licht beter werkt voor meer ontspannen taken.

Vergeet ook niet om de lichten uit te doen als niemand ze nodig heeft om energie te besparen. Met het juiste licht bevorder je de productiviteit en het welzijn van je medewerkers.

Luchtkwaliteit om topkwaliteit werk te leveren

Wist je dat de luchtkwaliteit op kantoor een grote invloed heeft op het welzijn en de productiviteit van je personeel? Als je de hele dag muffe en stoffige lucht inademt, kan dit leiden tot allerlei gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, allergieën, irritaties aan de ogen, neus en keel. Maar gelukkig zijn er manieren om tijdens het inrichten van je kantoor rekening te houden met een optimale luchtkwaliteit. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de ramen open kunnen of er een goed ventilatiesysteem aanwezig is. Daarnaast helpen luchtreinigers en planten om te lucht op kantoor goed te zuiveren.

Tip van Desko: houd er bij het inrichten van je kantoor rekening mee dat de oppervlakken en hoekjes eenvoudig schoon te maken zijn. Zo houd je het kantoor stofvrij, verbeter je de luchtkwaliteit én zorg je voor een prettige en gezonde werkomgeving.

Groen moet je doen

Kantoren hebben snel het imago saai en grauw te zijn, maar door een beetje groen en natuur toe te voegen wanneer je de ruimte inricht maak je de ruimte veel aangenamer en gezonder. Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze verbeteren ook de luchtkwaliteit doordat ze het vervuilende stoffen absorberen en zuurstof produceren.

Diverse studies tonen bovendien aan dat groen op kantoor de productiviteit en het werkplezier van werknemers verhoogt en stress vermindert. Haal dus snel een beetje natuur naar je kantoor en maak van je kantoortuin een échte kantoor-tuin!

Ontspanningsruimte inrichten op kantoor

Een beetje ontspanning op kantoor is net zo belangrijk als hard werken. Na urenlang achter een bureau te zitten, is het heerlijk om even uit te rusten en je gedachten te verzetten. Maar hoe en waar ontspan je op kantoor? Een comfortabele lounge- of zithoek is een geweldige optie voor je werknemers om te ontspannen en even bij te komen. Of ga zelfs een stapje verder en richt een rustige ruimte in met een massagestoel of meditatiekussens. Wil je je medewerkers stimuleren om wat meer te bewegen? Dan is een yoga- of sportruimte een goede plek om je hoofd even leeg te maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat ontspanning op het werk bijdraagt aan een gezondere werk-privébalans en uiteindelijk ook aan de productiviteit en het welzijn van je werknemers. Dus zorg voor een ontspannen sfeer op de werkvloer en vergeet niet om af en toe even te pauzeren!

Kantoor inrichten met de specialisten van Desko

Zoals je ziet is er enorm veel mogelijk en bestaan er veel bruikbare tips voor het inrichten van je kantoor. Heb je meer tips nodig, wil je meer informatie of besteed je de kantoorinrichting het liefst gewoon uit? Neem dan contact op via onderstaand formulier. We vertellen je graag over de mogelijkheden voor een duurzame, ergonomische én trendy kantoorinrichting.


020 480 1020 INFO@DESKO.NL

Maak kennis met onze kantoorexperts

Onze ervaren projectadviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij het inrichten van je kantoor. Of je nu op zoek bent naar kantoormeubelen of het gehele kantoorgebouw en make-over wilt geven, onze ervaren experts helpen je van a tot z. Breng een bezoek aan onze showroom in Amsterdam en we vertellen je alles over het ergonomisch en duurzaam inrichten van je kantoor. 

Duurzame en circulaire specialist sinds 1952

Vriendelijk en merkonafhankelijk advies

Voorraad, montage en service in eigen beheer

Lees onze laatste blogs!

Een moderne kantoorinrichting, waar herken je dit aan?

Veruit de meest gekozen kantoorinrichtingsstijl van dit moment is modern. Je herkent een moderne kantoorinrichting aan het strakke en moderne meubilair en de luxe, warme en kwalitatieve uitstraling. Daarbij worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd en staan rust en sfeer centraal.

Lees meer

Dé kantoortrends in 2023 – desko kantoormeubelen

De huidige ontwikkelingen in de wereld zorgen ook in de kantoorwereld voor nieuwe trends. Lees hieronder de grootste trends voor 2023! Wil je je kantoor ook een 2023-upgrade geven? De kantoorinrichting specialisten van Desko gaan graag voor je aan de slag.

Lees meer

Waar moet een gezonde (thuis)werkplek aan voldoen? - arbowet

Bij Desko vinden wij dat iedere werkplek moet zorgen voor werkgeluk. De wettelijke basis voor een gezonde werkplek is vastgelegd in Artikel 3.19 van het Arbobesluit.

Lees meer

Onze merken

Contact met Desko

Offerte aanvragen 020 4801020