Advies scrum inrichting

Scrum verhoogt de effectiviteit van het team

 

Wat is Scrummen en hoe werkt dit binnen de kantooromgeving?

Scrum is een Agile framework en kan worden ingezet om in teamverband op een effectieve, flexibele manier projecten te ontwikkelen.

De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team. Samen pakt het team het project op. Iedereen is betrokken bij het plannen, benoemen van blokkades en het verdelen van de taken. Daarbij gaat Scrum ervan uit dat de benodigde kennis in het team zelf aanwezig is. Heb je extra kennis of disciplines van buitenaf nodig? Dan voegen deze zich ook bij je team. Dit team levert vervolgens om de paar weken een project op.

Het team wordt geleid door een Scrum master en houdt iedere dag aan het begin van de werkdag een zogenaamde ‘Daily Scrum’-meeting en duurt maximaal 15 minuten. Ieder teamlid beantwoordt de volgende drie vragen: Wat heb ik gedaan? Wat ga ik doen? En wat zijn de problemen? Mede door deze meeting werken de teamleden nauw samen en wordt veel kennis uitgewisseld.

Hoe ziet Scrummen er in de praktijk uit voor uw afdeling en welk meubilair is dan passend voor de Scrum teams?

Deze manier van werken vraagt om een flexibele werkomgeving. Scrummen is actief en vraagt om dynamische werkplekken. De teams werken met een scrum framework wat duidelijk inzicht geeft in de voorgang van het project.

Belangrijke elementen voor een scrumafdeling is de extra aandacht voor de ruimte waar visuele privacy en prettige akoestiek gewaarborgd zijn. Elementen als verrijdbare roomdividers met scrumwanden, whiteboard folie op de muren en verplaatsbaar meubilair om op verschillende manieren te kunnen samenwerken. Statafels die verstelbaar zijn in hoogte zijn van toegevoegde waarde voor en actieve houding en behoud van energy. Maar denk bijvoorbeeld ook aan ergonomische zadel krukken of andere actief zitmeubilair.

Waar de hoeveelheid kantoormeters in de afgelopen jaren juist zijn teruggebracht, door het delen van werkplekken, het stimuleren en faciliteren van elders werken, moet er juist bij scrummen weer worden voorzien in extra meters scrumruimtes.

Bekijk onze referentieprojecten

Cases

Greenhouse

Bekijk deze case

Bam Nieuwleusen

Bekijk deze case

Midocean

Bekijk deze case

Zelfstroom

Bekijk deze case