Nieuws

Tips voor een industriële inrichting op kantoor

Tegenwoordig is een kantoor meer dan alleen een werkplek. Het is een plek waar we ontmoeten, vergaderen en waar we ons thuis voelen. Er wordt daarom steeds meer waarde gehecht aan een inspirerende kantoorinrichting die past bij je bedrijf én die het welzijn van medewerkers bevorderd. Binnen alle interieurstijlen die er zijn, wordt een industriële kantoorinrichting steeds populairder. In deze blog geven we de ultieme tips om een industrieel kantoor te creëren.

Wat maakt een kantoorinrichting industrieel?

Een industriële inrichting kenmerkt zich door zijn stoere, robuuste en ruige karakter. Het gaat om de hele look & feel. Is jouw kantoor gevestigd in een oud pakhuis of fabriekspand? Dan heb je al een streepje voor. De elementen als ruwe bakstenen muren, betonvloeren en metalen accenten maken een kantoorinrichting industrieel. Maar ook als je niet gevestigd zit in een fabriekspand kun je een industrieel kantoor creëren.

Tips voor een industrieel kantoor

Een industrieel interieur op kantoor is bij velen geliefd. Wil jij jouw werkplek onderdompelen in industriële sferen? Met onderstaande tips helpen we je graag een stukje op weg.

Materialenkeuze

Belangrijk bij een industriële inrichting is de materialenkeuze. Ruwe materialen is namelijk echt wat een kantoorinrichting industrieel maakt. Ga voor zwart staal en metaal om zo een stoere uitstraling te creëren. Ook hout is een perfecte materialenkeuze en matcht bovendien perfect bij zwart staal. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste vergadertafel van onafgewerkt hout voor de ultieme ruwe industriële look.

Weinig kleur

Een industrieel interieur heeft weinig kleur. Naast zwart, antraciet en bruine houttinten houdt het al snel op. Maar dat betekent niet dat een industriële inrichting saai is. Integendeel! Door de combinatie van verschillende materialen krijg je al snel een dynamisch effect. Wil je toch graag een kleurtje toevoegen? Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor wat kleine accessoires met kleur. Een roestkleur past bijvoorbeeld erg mooi bij een industrieel interieur.

Minimalisme

Een industrieel kantoor kenmerkt zich door grote open ruimtes en weinig onnodige accessoires. Minimalisme is the key. Om de open ruimte te doorbreken, bijvoorbeeld tussen de werkplekken in, is een open kast een must-have. Op deze manier kun je verschillende ruimtes op kantoor creëren en toch een open uitstraling behouden. Daarnaast past het zwarte stalen frame van zo’n kast ook nog eens perfect in een industrieel interieur.

Planten

Planten zijn niet perse typerend voor een industrieel kantoor, maar om de boel wat op te fleuren kun je best hier en daar een plant neerzetten. Of kies voor een gave moswand, om zo meer levendigheid te creëren. Wist je dat groen op kantoor veel voordelen heeft?

Breng je werkplek tot leven met een industriële inrichting

Enthousiast geworden? Wij helpen je graag om jouw werkplek om te toveren tot een industrieel kantoor. Van moodboard tot realisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat er mogelijk is voor jouw kantoor. Ons designteam maakt graag een kantoorontwerp voor je.

Benieuwd hoe wij een industriële inrichting hebben gerealiseerd bij één van onze klanten? Neem een kijkje bij dit project.