Winkelwagen  
Mijn Offerte

Zet je kantoor in bloei met 10% korting bij besteding vanaf €500 in de shop. Gebruik code #BLOEI 

Werkplek inrichten

Realiseer je dat mensen gemiddeld een derde van hun tijd op het werk doorbrengen? Een prettige werkomgeving is dan ook enorm belangrijk en de manier waarop de werkplekken zijn ingericht, maakt een wezenlijk verschil. We geven je dan ook graag een aantal bruikbare adviezen, waarmee werkplekken inrichten op kantoor een fluitje van een cent wordt. Heb je persoonlijk advies nodig? Plan gerust een gesprek in met een van onze kantoorexperts of neem contact op voor meer informatie. We helpen je met plezier bij de complete aankleding van de werkomgeving op kantoor.

Kantoor inrichten met desko 020 480 1020

Waar let je op bij een werkplek inrichten?

Als je een werkplek gaat inrichten, staat het welzijn van de werknemers centraal. Dit kun je op meerdere manieren bevorderen. Zo zorgt een opgeruimde kantoorinrichting voor een opgeruimd hoofd en dat werkt fijner. Voldoende opbergruimte in en om het bureau is dan ook een absolute aanrader als je een werkplek gaat inrichten. Bij Desko vind je een breed assortiment aan kantoorkasten, archiefkasten, ladeblokken, ladekasten en andere opbergkasten om te vermijden dat allerlei zaken overal rondslingeren.

Juiste werkhouding

Ook een juiste werkhouding draagt bij aan het welzijn van je werknemers. Helaas komen nek- en rugklachten door een onjuiste werkhouding nog regelmatig voor. Gelukkig kun je deze klachten voorkomen met bijvoorbeeld een goede bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel pas je eenvoudig aan iemands lichaamshouding aan en biedt een optimale ondersteuning. Ook een ergonomisch bureau om een comfortabele zithouding te bevorderen, mag niet ontbreken. Je vindt bij ons een breed aanbod functionele bureaus, waaronder zit-sta bureaus, handmatige en elektrisch verstelbare bureaus en natuurlijk ook ergonomische bureaus. 

Geef kleur aan de dag én je werkplek

Kleuren hebben meer invloed op de gemoedstoestand en ons gedrag dan we soms denken. Wist je dat kleuren zelfs impact hebben op je prestaties? Zo geeft de kleur blauw een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Het gevolg is dat gevoelens van stress minder ruimte krijgen en het de productiviteit een boost geeft. Als je werkplekken gaat inrichten op kantoor, kies dan eens voor een blauwe muur of blauwe kozijnen die je eenvoudig combineert met houten bureaubladen. De kleur groen heeft een kalmerende werking en doet je denken aan de natuur. Groen stimuleert je om te bewegen en beweging kan RSI-klachten tegengaan. Dit leidt ertoe dat het gebruik van deze kleur het ziekteverzuim zou kunnen verlagen.

Wil je advies op maat als je werkplekken gaat inrichten? Neem gerust contact met ons op.

020 480 1020 INFO@DESKO.NL

Lichtpuntjes bij werkplek inrichten

Mensen hebben onder meer daglicht nodig om zich goed te voelen. Dit werkt positief op de gezondheid en heeft een hogere productiviteit tot gevolg. Nu is het helaas niet altijd mogelijk om optimaal gebruik te maken van daglicht, bijvoorbeeld omdat er geen raam aanwezig is. De juiste kantoorverlichting biedt dan een goede uitkomst. Houd bij lampen wel rekening met verschillende lichtsterktes. Is het licht te zwak, dan is dit vermoeiend voor de ogen. Licht dat te sterk is, kan tot hoofdpijn leiden. Ook de lichttemperatuur is van belang. Zo zorgt een koele lichtkleur voor helder licht en geeft een warme kleur een zachtere sfeer. Tot slot loont het de moeite om voor energiezuinige verlichting te kiezen.

Akoestisch meubilair

Het kantoor is een omgeving waar veel geluiden zijn. Mensen die bellen, collega’s die een praatje maken bij het koffiezetapparaat of een luide vergadering in een aansluitende ruimte; al deze geluiden kunnen storend zijn en tot ergernis leiden. Dit komt de sfeer op kantoor niet ten goede. Een effectieve en snelle oplossing is het gebruik van scheidingswanden. Deze wanden absorberen geluiden, gaan galmende geluiden tegen en creëren een rustige werkomgeving.

Verder hebben mensen behoefte aan hun persoonlijke ruimte. Het kan dan ook geen kwaad om bureaus niet te dicht op elkaar te zetten. Daarnaast kan het gebruik van koptelefoons helpen. Ook plafond baffles, kasten met een akoestische afwerking en de juiste vloerafwerking zijn essentiële factoren als je werkplekken gaat inrichten en goede akoestiek op de werkvloer wilt. 

Zorg voor sfeer

Bij Desko zijn we gespecialiseerd in werkplekken inrichten op kantoor. We weten dan ook als geen ander dat gezelligheid op kantoor niet mag ontbreken. Het zijn vaak de details die het verschil maken als je een werkplek gaat inrichten. Lampen met een mooi design passen bijvoorbeeld uitstekend in een sfeervolle omgeving die de creativiteit bevordert. Of zet hier en daar eens een mooie bos bloemen neer voor wat kleur en een vrolijke noot.

De experts van Desko weten waar ze het over hebben

Heb je nog vragen, wil je meer bruikbare tips of heb je hulp nodig bij je werkplekken inrichten? We kijken graag naar wat het beste past bij jouw situatie. Vul ons formulier in of neem contact met ons op via 020-480 1020 of info@desko.nl.


020 480 1020 INFO@DESKO.NL

Kom langs en maak kennis met onze experts

De adviseurs van Desko beschikken over ruime ervaring en zijn ware experts als het aankomt op werkplekken inrichten op efficiënte, sfeervolle en ergonomische wijze. Ze vertellen je hier dan ook graag alles over. Kom gerust eens langs in onze showroom in Amsterdam en we laten je met veel plezier zien hoe je op optimale wijze werkplekken kunt inrichten op kantoor.

Duurzame en circulaire specialist sinds 1952

Vriendelijk en merkonafhankelijk advies

Voorraad, montage en service in eigen beheer

Lees onze laatste blogs!

Een moderne kantoorinrichting, waar herken je dit aan?

Veruit de meest gekozen kantoorinrichtingsstijl van dit moment is modern. Je herkent een moderne kantoorinrichting aan het strakke en moderne meubilair en de luxe, warme en kwalitatieve uitstraling. Daarbij worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd en staan rust en sfeer centraal.

Lees meer

Dé kantoortrends in 2023 – desko kantoormeubelen

De huidige ontwikkelingen in de wereld zorgen ook in de kantoorwereld voor nieuwe trends. Lees hieronder de grootste trends voor 2023! Wil je je kantoor ook een 2023-upgrade geven? De kantoorinrichting specialisten van Desko gaan graag voor je aan de slag.

Lees meer

Waar moet een gezonde (thuis)werkplek aan voldoen? - arbowet

Bij Desko vinden wij dat iedere werkplek moet zorgen voor werkgeluk. De wettelijke basis voor een gezonde werkplek is vastgelegd in Artikel 3.19 van het Arbobesluit.

Lees meer

Onze merken

Contact met Desko