Circulair inrichten kan op vele manieren

Soms veranderen de wensen en soms zijn het omstandigheden waar de architect of leverancier flexibel mee om moet kunnen gaan. Het circulair interieurconcept voor onze klant BAM mogen wij na ruim 4 jaar bestempelen als een succes en een groot voorbeeld dat circulair inrichten flexibiliteit, vertrouwen en creativiteit vereist maar bovenal ‘BAM het werkt!’

Het circulaire interieurconcept voor het bouwconcern BAM loopt al sinds 2013. Desko maakte eerst een waardescan van al het bestaande meubilair. Na deze inventarisatie was het eenvoudig de waarde en de mogelijkheid voor hergebruik te bepalen, en deze om te zetten in een circulair interieurplan vertaald in een 3D ontwerp en een plan van aanpak voor de verhuizing en realisatie.

De start van dit meerjarenplan begon met het terugnemen van 6500 gebruikte werkplekken die niet meer voldeden aan de eisen van Het Nieuwe Werken, denk o.a. aan zit/sta bureaus.

Een gedeelte van het teruggenomen meubilair werd gerefurbished en heeft Desko samen met de architect weer ingezet in het nieuwe plan. Wat BAM niet meer kon gebruiken hebben we ingeruild, opgeslagen en weer een 2e leven gegeven.

Op de nieuw geleverde werkplekken over diverse locaties in Nederland (inmiddels 5700) sloot BAM een contract af met Desko. Gedurende een periode van vijftien jaar gebruikt BAM het meubilair volgens goed huisvaderschap met een vooraf afgesproken restwaarde na 15 jaar. De Flexibiliteit van Desko was voor BAM een vereiste, gezien het project over meerdere jaren en meerder locaties loopt. Ook de creativiteit van de architect om te blijven voorzien in de wensen en corporate identity van BAM is een belangrijk en leerzaam samenspel.

Project

 • Project BAM
 • Diensten Opslag oude meubilair
  - Refurbishen van meubilair
  - Meubelmanagement bij
  uitbreiding of krimp
  - Interne verhuizingen van BAM
  - Volledige garantie op producten
  Jaarlijks onderhoud producten
 • Locatie Diverse locaties in Nederland
 • Meubilair 5700 werkplekken hergebruik en nieuw
 • Contract Gedurende een periode van 15
  jaar gebruikt BAM het meubilair
  volgens goed huisvaderschap met
  een vooraf afgesproken restwaarde
  na 15 jaar

Bekijk onze referentieprojecten

Cases

Greenhouse

Bekijk deze case

Bam Nieuwleusen

Bekijk deze case

Midocean

Bekijk deze case

Zelfstroom

Bekijk deze case

Projectinrichting door
Desko Kantoormeubelen

Op zoek naar een betrouwbare partner om uw kantoormeubelen te leveren? Bekijk onze pagina
over projectinrichting of ontdek ons aanbod met nieuwe en tweedehands kantoormeubelen.
Natuurlijk kunt u ook direct contact met ons opnemen. We gaan graag voor u aan de slag!