Nieuws

Hoe creëer je een circulaire kantoorinrichting? – Desko

Op zoek naar een duurzame en verantwoorde manier om je kantoor in te richten? Dan is circulaire kantoorinrichting wellicht iets voor jou! Dit richt zich op het hergebruiken en recyclen van materialen, waardoor er minder afval ontstaat en je de ecologische voetafdruk van jouw kantoor verkleint. Een circulaire kantoorinrichting is de perfecte manier om duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Door te kiezen voor een circulaire kantoorinrichting draag je bij aan een beter milieu en maak je een positieve impact op de maatschappij. Daarnaast kan circulaire kantoorinrichting ook nog eens kostenbesparend zijn. Door het hergebruiken van meubilair en materialen hoef je minder te investeren in nieuwe producten en bespaar je dus geld.

Als specialist op dit gebied helpen we je graag met het realiseren van een circulaire kantoorinrichting, maar hoe doe je dit eigenlijk? In deze blog lees je alles over circulaire kantoorinrichting en hoe je dit toepast binnen jouw bedrijf.

Hoe pas je circulaire kantoorinrichting toe in je kantoor?

Hergebruik bijvoorbeeld oude meubels of kies voor refurbished meubilair om een circulaire inrichting te creëren. Ook het recyclen van materialen en het gebruik van duurzame materialen zoals bamboe en gerecycled plastic zijn goede opties.

Als je kiest voor een circulaire kantoorinrichting, draag je bij aan een duurzamere toekomst en maak je een positieve impact op het milieu. Bovendien bespaar je kosten en creëer je een unieke en authentieke uitstraling voor je kantoor. Dus waar wacht je nog op? Maak de overstap naar circulaire kantoorinrichting en maak een verschil!

Wat doen we om een circulaire kantoorinrichting te realiseren?

Het realiseren van een circulair kantoor begint met een grondige inventarisatie van de huidige inrichting en materialen. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden om materialen en meubilair te hergebruiken, refurbishen of recyclen. Vervolgens bekijken we de mogelijkheden om duurzame en circulaire materialen te gebruiken voor nieuwe inrichting. Je wensen zijn hierin belangrijk en nemen we mee in het plan.

Het realiseren van een circulair kantoor vergt een zorgvuldige aanpak en expertise op het gebied van circulaire inrichting en materialen. Door te kiezen voor Desko, kies je voor jarenlange ervaring op dit gebied en een partner die echt naar je luistert en met je meedenkt. We nemen je mee in iedere stap en kijken samen naar de invulling van het project. Zo blijf je betrokken bij het proces.

Welke voordelen levert een circulaire inrichting op?

Een circulair kantoor draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar is kostenbesparend. Door het hergebruiken van materialen en meubilair hoef je minder te investeren in nieuwe producten en bespaar je dus geld. Bovendien draagt een circulair kantoor bij aan een positieve uitstraling van je bedrijf als een duurzame en verantwoorde onderneming.

Wat zijn de uitdagingen van het circulair inrichten van het kantoor?

Hoewel circulaire kantoorinrichting veel voordelen heeft, zijn er ook enkele uitdagingen waar je tegenaan kunt lopen. Hieronder sommen we enkele van de belangrijkste uitdagingen van het circulair inrichten van je kantoor op:

  • Beschikbaarheid van circulaire producten en materialen: het vinden van geschikte circulaire producten en materialen kan een uitdaging zijn. Niet alle leveranciers bieden circulaire producten aan en het is soms lastig om geschikte alternatieven te vinden.
  • Bestaande inrichting: bij het circulair inrichten van een kantoor moet je ook rekening houden met de bestaande inrichting en materialen. Soms is het lastig om ze te hergebruiken of om te vormen tot circulaire producten.

Het circulair inrichten van je kantoor brengt dus enkele uitdagingen met zich mee. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat deze uitdagingen te overwinnen zijn en dat de voordelen van circulaire kantoorinrichting uiteindelijk groter zijn dan de nadelen. Met de juiste kennis, expertise en motivatie is het mogelijk en relatief eenvoudig om je kantoor duurzamer te maken en bij te dragen aan een betere toekomst.

Hoe kan Desko helpen met het creëren van een circulaire kantoorinrichting?

  1. Advies op maat: Desko biedt advies op maat aan voor je kantoorinrichting op basis van je specifieke wensen en behoeften. We helpen je bij het kiezen van de juiste meubels en het optimaliseren van de ruimte voor een efficiënte en duurzame werkomgeving.
  2. Circulair meubilair: Desko biedt een breed scala aan circulair meubilair aan, waaronder gerevitaliseerd kantoormeubilair en hergebruikte materialen. Door te kiezen voor circulair meubilair verklein je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een duurzamere toekomst.
  3. Duurzame inkoop: Desko werkt samen met verschillende leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Door te kiezen voor duurzame inkoop van producten en materialen draag je bij aan een duurzame kantoorinrichting en heb je een positieve impact op het milieu. Zo hebben we een groot aantal leveranciers dat ook NieuwCirculair producten levert, dat zijn nieuwe producten die voor 100% bestaan uit oude materialen. Hoe gaaf is dat!

 

Desko helpt je met het circulair inrichten van je kantoor

Het kiezen voor een circulaire kantoorinrichting is een mooie keuze! We staan voor je klaar om je helpen bij het realiseren van je circulaire kantoorinrichting. Ben je benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen en wil je met ons sparren? Neem contact met ons op via 020 480 1020 of stuur een mailtje naar info@desko.nl.