Welke soorten zit sta bureaus zijn er?

15-12-2020

We onderscheiden twee verschillende soorten zit sta bureaus: elektrisch verstelbare zit sta bureaus en handmatig verstelbare zit sta bureaus. Deze laatste categorie wordt soms verward met verstelbare bureaus. Maar: een verstelbaar bureau is niet altijd een zit sta bureau. We leggen je graag uit hoe dit zit!

Elektrisch verstelbaar zit sta bureau

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: een elektrisch zit sta bureau kun je elektrisch instellen. Het enige wat je hoeft te doen, is op de pijltjes drukken op het bedieningspaneel dat onder het bureaublad zit. 

Elektrisch zit sta bureau met of zonder snoer?

Niet elk elektrisch zit sta bureau heeft een continue stroomtoevoer nodig. Zo beschikt het zit sta bureau Desko NOVO TT over een systeem dat werkt met een contragewicht, waardoor er geen elektriciteit nodig is. Kortom: een bureau dat niet alleen ergonomisch verantwoord is, maar ook een genot is voor het oog. Wij zijn fan!

Handmatig verstelbare zit sta bureaus

Een handmatig verstelbaar bureau kun je instellen met behulp van een slinger. Ook deze bevindt zich vrijwel altijd rechtsonder het bureaublad. Meestal kun je het zit sta bureau zo’n 60 cm verhogen of verlagen.

En wat is dan een verstelbaar bureau?

Een verstelbaar bureau is een bureau dat je kunt verstellen, maar niet kunt gebruiken als zit sta bureau. Ook een verstelbaar bureau kun je vaak elektrisch of handmatig verstellen via een slinger. Ten slotte zijn er bureaus die je hoger of lager kunt maken met een inbussleutel, draaiknop of door de poten te verlengen of in elkaar te schuiven. Een verstelbaar bureau kan vaak zo’n 20 cm in hoogte worden aangepast.

Gezondheidsvoordelen van zit sta bureaus

Als je geregeld even staat, voel je je scherper. Hierdoor neemt je productiviteit toe. Maar ook levert een zit sta bureau je verschillende gezondheidsvoordelen op. Als je geregeld even staat:

  • Verbrand je meer calorieën.
  • Ontstaan minder snel nek-, rug- en schouderklachten.
  • Kan je lichaam je bloedsuikerspiegel beter reguleren.
  • Neemt de kans op chronische ziektes als diabetes af.

Ook wordt meer staan in verband gebracht met langer leven en zou het samenhangen met minder ziekmeldingen. Wat ons betreft genoeg redenen om een zit sta bureau aan te schaffen! Meer lezen over de mogelijke effecten van zit sta bureaus op je gezondheid? Download onze whitepaper ‘Gezondheidsvoordelen van zit sta bureaus’!

Zit sta bureaus die voldoen aan NPR-norm 1813

De zit bureaus in ons assortiment die voldoen aan de nieuwste Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR) 1813 hebben een maximale hoogte van 130 centimeter. Hiermee zijn deze bureaus geschikt voor de flexwerkplek: ook lange mensen kunnen gebruikmaken van het zit sta bureau. Een populair zit sta bureau dat aan deze norm voldoet is de NOA Next.

Tip: als je niet zo lang bent, volstaat een goedkoper bureau dat niet aan de NPR-norm voldoet. Zo verkopen we bij Desko Kantoormeubelen ook zit sta bureaus met een maximale hoogte van 115 centimeter. Benieuwd naar wat de ideale hoogte voor jou is? Je leest het in ons blog ‘Wat is de ideale bureauhoogte’.

Projectinrichting door Desko Kantoormeubelen

Is je kantoorinrichting aan vervanging toe of zoek je een betrouwbare partner voor de inrichting van een nieuw kantoorpand? Bij Desko Kantoormeubelen beschikken we over vele jaren ervaring met projectinrichting en adviseren we je graag over de inrichting van je kantoortuin, vergaderruimte of bedrijfskantine.

Ook bieden we werkgevers de mogelijkheid om via een gepersonaliseerde bestelomgeving geselecteerde thuiswerplekken aan te bieden aan werknemers. Zo weet je zeker dat de thuiswerkbudgetten goed worden besteed en maak je de administratieve handelingen zo eenvoudig mogelijk.

Contact opnemen met Desko Kantoormeubelen

Wil je meer weten over onze projectinrichting-diensten of wil je meer weten over het plaatsen van een bestelling in onze webshop? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Desko Kantoormeubelen! We voorzien je graag van advies over het beste zit sta bureau. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 020 - 4801020 of door een e-mail te sturen naar info@dekso.nl.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een beoordeling