Nieuws

Dé kantoortrends in 2023 – Desko Kantoormeubelen

De huidige ontwikkelingen in de wereld zorgen ook in de kantoorwereld voor nieuwe trends. Lees hieronder de grootste trends voor 2023! Wil je je kantoor ook een 2023-upgrade geven? De kantoorinrichting specialisten van Desko gaan graag voor je aan de slag. Neem contact met ons op of vraag direct meer informatie aan.

Kantoordesign

Trend 1: flexibele werkplekken

Hybride werken is ook dit jaar weer heel normaal en daarom heb je minder werkplekken nodig. In 2023 kiezen daarom steeds meer bedrijven kiezen voor flexplekken. Zo neem je dus ’s ochtends niet meer op je vaste plek plaats, maar kun je iedere dag dat je op kantoor bent een andere plek kiezen.

✅ Tip: als je als organisatie kiest voor flexibele werkplekken, check dan wel of het bureau en de bureaustoel snel en goed verstelbaar zijn. Zo kan de medewerker eenvoudig de juiste zithouding aannemen. Kies het liefst voor een elektrisch zit sta bureau en een NPR-gecertificeerde bureaustoel.

Trend 2: kantoor als ontmoetingsplek

Omdat hybride werken aanhoudt, verandert het kantoor meer in een ontmoetingsplek. Daarom zie je dit jaar ook de trend dat er meer oog komt voor sfeervol ingerichte werk-, vergader- en ontvangstruimtes.

✅ Tip: kies voor een vergaderruimte die een afspiegeling is van je brand. Laat het als thuis aanvoelen, maak gebruik van kleur, kies comfortabele fauteuils, banken en vergaderstoelen en kleed je kantoor aan met diverse soorten planten en bloemen.

Trend 3: duurzaam interieur

Ook in 2023 zijn duurzaamheid en circulariteit nog steeds erg belangrijk. Naast dat de grondstof- en gasprijzen de pan uit rijzen, zijn kantoorpanden groter dan 100 m2 wettelijk verplicht om energielabel C of hoger te hebben. Daarnaast zijn er steeds meer duurzame en circulaire kantoormeubelen verkrijgbaar, die er ook nog eens erg mooi uitzien!

✅ Tip: in onze webshop filter je gemakkelijk op de tag Desko’s Groen. Zo vind je alle producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal of op duurzame wijze worden gefabriceerd. Desko staat ook in 2023 natuurlijk weer voor je klaar met tweedehands en refurbished kantoormeubilair.

Kantoorinterieur

Zoals elk jaar zijn er weer een aantal interieurtrends voor je kantoor op het gebied van kleuren, materialen en stijlen . Deze trends gelden natuurlijk ook voor het. Dit zijn ze voor 2023:

 

Trend 4: kleurgebruik

Neutrale kleuren staan wederom centraal als modetrend en dat zie je overal in terugkomen in 2023. Mooi, want deze trend raakt nooit uit de mode! De kleur Wild Wonder van Flexa, is dit jaar dé kleur voor op de muur. Het is een zachte en natuurlijke geeltint waar je echt vrolijk van wordt! Grijs wordt steeds iets minder populair, want we zijn toe aan wat meer vrolijkheid op kantoor.

✅ Tip: benieuwd wat kleurgebruik doet op kantoor, welke kleuren je het beste kunt kiezen en welk resultaat het oplevert? Lees dan snel ons blog kleur op kantoor.

Trend 5: groen, groen, groen

Ook in 2023 zal er weer gekozen worden voor veel groen op kantoor. En dan niet alleen op de muur, maar het kiezen voor beplanting blijft hip.

✅ Tip: wil je meer weten over groen op kantoor? We hebben hierover een inspirerend blog geschreven. Laat je adviseren door onze adviseurs over welke beplanting in jouw kantoor past.

Restyle je kantoor in 2023

Is je project- of kantoorinrichting toe aan een upgrade in het nieuwe jaar of past het niet helemaal meer bij je 2023-visie? Neem dan contact op met een van de projectadviseurs van Desko en laat je kantoorpand volledig én duurzaam opnieuw inrichten, volgens de laatste trends.

Ook in 2023 zit je goed bij Desko!