Nieuws

Een moderne kantoorinrichting, waar herken je dit aan?

Veruit de meest gekozen kantoorinrichtingsstijl van dit moment is modern. Je herkent een moderne kantoorinrichting aan het strakke en moderne meubilair en de luxe, warme en kwalitatieve uitstraling. Daarbij worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd en staan rust en sfeer centraal. We bekijken in dit blog de verschillende onderdelen van een kantoorinrichting in moderne stijl. Ben je benieuwd of een moderne kantoorinrichting bij jouw bedrijf past? Plan een advies gesprek met een van onze adviseurs en ontdek de mogelijkheden.

Vloeren en wanden

Binnen de moderne kantoorinrichting kiest men steeds minder vaak voor traditioneel tapijt. In plaats daarvan zijn houtlook- en gietvloeren erg populair. De strakke look die deze vloeren met zich meebrengen, zorgt voor een moderne uitstraling en vaak ook extra sfeer, warmte en stijl. Ook wanden en de afwerking van muren krijgen tegenwoordig vaak een modern jasje. Glas is bijvoorbeeld helemaal in en wordt het meest gekozen als wand van bijvoorbeeld vergader- en werkruimtes. Door de strakke afwerking en het open gevoel past een glazen wand perfect in een moderne kantoorinrichting. Ook houten lamellen wanden in combinatie met staal zorgen voor een perfecte moderne wandafwerking en geven net dat extraatje binnen je kantoorinrichting. Strakke, stoere en natuurlijke materialen staan dus centraal.

 

Verlichting

Ook verlichting is een belangrijk onderdeel van moderne kantoorinrichting. Kies voor licht dat sfeervol én praktisch is. Zeker als er weinig natuurlijk daglicht je kantoor binnenkomt, maakt of kraakt de keuze van verlichting je kantoorinrichting. Een goed lichtplan is dan ook van belang. Geen paniek, we werken samen met verschillende specialisten in verlichting die advies op maat geven. Zo weet je zeker dat het met de verlichting goed komt!

Kleuren en materialen

Een moderne kantoorinrichting bestaat uit natuurlijke materialen en aardse kleuren. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, staal, marmer en leer. De meest gekozen kleuren zijn wit, zwart en grijs, die we dan vaak combineren met één of twee andere kleuren. Het combineren van kleuren zorgt ervoor dat je moderne kantoorinrichting niet te saai wordt, maar het is wel van belang dat je de kleuren goed op elkaar afstemt. Kleur op kantoor is altijd een goed idee en we vertellen je graag wat kleur kan doen voor jouw kantoor.

Interieur voor moderne kantoorinrichting

Natuurlijk bevat een moderne kantoorinrichting, modern kantoormeubilair. Dit is eigentijds meubilair, vaak in kleuren die aanspreken. Het meubilair is gemaakt van hoogwaardig materiaal en ziet er daardoor luxe en kwalitatief uit. Moderne kantoormeubelen zijn daarnaast niet alleen strak en simpel, maar zorgen ook voor een open en ruimtelijk gevoel. Alles is op elkaar afgestemd.

Daarbij is de plaatsing van het meubilair ook belangrijk; less is more! Dit geldt overigens voor de moderne kantoorinrichtingsstijl en alles wat je hierbinnen doet. Het moet natuurlijk niet te klinisch en strak worden en daarom is het goed om te werken met verschillende hoogtes, een aantal eyecatchers en voldoende groen om de ruimtes tot leven te brengen. Dit kan van alles zijn: kies voor lage tafels en wissel ze af met bartafels in dezelfde look om een dynamisch effect te creëren.

Of kies voor fauteuils in een opvallende kleur in de ontvangstruimtes of voor een bijzondere grote plant als eyecatcher. Alles is mogelijk, zolang je onthoudt: less is more. Mix dus niet met allemaal verschillende stoelen aan een vergadertafel, omdat dit al snel rommelig kan ogen. Kies voor dichte kasten en dressoirs, om de rommel uit het zicht te houden en ga voor een clean desk policy.

Ergonomie staat centraal

Goede ergonomie is erg belangrijk bij de inrichting van een modern kantoor, want gezonde medewerkers zijn gelukkige medewerkers. Met een zit-sta bureau wissel je gemakkelijk af tussen zittend en staand werken en stel je het bureau in op iedere gewenste hoogte. Perfect voor als je niet de hele dag wil staan. Neem bijvoorbeeld ons meest gekozen elektrische zit sta bureau: de Noa Next. Met zijn luxe, kwalitatieve uitstraling en oog voor ergonomie past dit bureau perfect in een moderne kantoorinrichting. Naast een goed instelbaar bureau is een goede bureaustoel van belang. Desko heeft verschillende merken ergonomische bureaustoelen, zoals Interstuhl, Herman Miller, Adam Cradle, Daily Office en Beta. Het ontwerp van de stoelen en de uitstraling die ze geven, passen goed binnen de moderne kantoorinrichting.

Duurzaamheid & nieuw-circulair

Een moderne kantoorinrichting bevat ook steeds vaker duurzame kantoormeubelen. Zo bestaan er tegenwoordig veel kantoormeubelen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal of duurzaam geproduceerd zijn, zoals deze Felt Fine stoel van Vepa. Door te kiezen voor duurzame kantoormeubelen draag je bij aan een betere wereld en dat vinden we erg belangrijk. Bij Desko zijn duurzame producten online te herkennen aan het label Desko’s Groen of NieuwCirculair. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld nieuwe met tweedehands of refurbished kantoormeubelen af te wisselen. Allemaal passend binnen jouw moderne stijl.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen doen?

We adviseren je graag over een moderne kantoorinrichting en wat dit voor jou betekent. Of je nu een compleet nieuw kantoor inricht of gaat voor een totale make-over, we helpen je graag; van plan en ontwerp, tot de levering. Neem contact op met een van onze adviseurs via 020 480 1020 of stuur een bericht naar info@desko.nl.