Nieuws

Groen op kantoor – Desko Kantoormeubelen

Groen op kantoor is op verschillende vlakken een goed idee. Naast dat het een ruimte mooi aankleedt en zorgt voor sfeer, rust en een aangenaam gevoel, zorgt het voor meer werkgeluk van de medewerker! En dat is goed voor het bedrijfsrendement.

Planten in je kantoorinrichting

Bij Desko verzorgen we complete kantoor- en projectinrichting van a tot z. We vinden dat beplanting hier zeker bij hoort, maar toch wordt hier vaak niet meteen aan gedacht. Tijd voor verandering dus! Samen met onze partner Bruinsma vertellen we graag meer over hoe beplanting zorgt voor werkgeluk binnen jouw organisatie.

Vertel eens, hoe zorgen planten voor meer werkgeluk en rendement?

Een groot deel van het succes van je bedrijf hangt natuurlijk samen met je medewerkers. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat werknemers zich gezonder én comfortabeler voelen in een bedrijfsruimte met beplanting. Een paar leuke cijfers: groen op kantoor zorgt voor 15% toename in creativiteit en het gevoel van welzijn, en voor 6% verbetering van de productiviteit. Beplanting op kantoor verdient zichzelf dus weer terug en is daarmee een goede investering.

Dat zijn mooie cijfers, maar waar houd je dan rekening mee als je kiest voor beplanting op kantoor?

Op elk kantoor, groot of klein, is het mogelijk om te kiezen voor groen. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is de lichtsituatie. Heb je een donker kantoor met weinig natuurlijk licht? Dat is geen probleem, want met specifieke lampen kun je dit gemakkelijk verbeteren. Stem de beplanting af op de beschikbare lichtsituatie. Uiteraard helpen we je hierbij, dus een heel onderzoek naar planten vooraf is niet nodig (maar dat mag natuurlijk wel).Daarnaast is het verkeer binnen een werkomgeving belangrijk. Op drukke punten werk je met strakke beplanting, zodat ze geen belemmering vormen voor de beweging van mensen. Als laatste is het van belang dat de planten goed verzorgd worden, om representatief te blijven. Wil je volledig ontzorgd worden in het onderhoud van de beplanting, mét garantie? Ook dat is mogelijk!

Als ik kies voor groen op kantoor, hoe verloopt het proces dan?

Als we de ideeën voor kantoorinrichting compleet hebben, kijken we naar hoe we beplanting in het plan kunnen integreren. Hiervoor nemen we groenspecialisten van Bruinsma mee. We bekijken de situatie en het inrichtingsplan op kantoor, en op basis daarvan kijken we naar de geschiktste beplanting. We bespreken de wensen voor het soort planten, de kleuren van de beplanting en de bestaande lichtsituatie. In sommige gevallen zijn plantmeubels de perfecte optie. Dit is meubilair waar planten in verwerkt zijn. Het is ook mogelijk om beplanting strak aan de wand te plaatsen, zoals een decoratieve moswand. Voor meer inspiratie kunnen we samen een bezoek brengen aan het Green Creations Centre van Bruinsma.

Desko adviseert en ontzorgt dus graag in meer dan alleen kantoormeubilair

Dit doen we samen met specialisten op verschillende gebieden. Bruinsma is een familiebedrijf dat sinds 1957 bestaat, met nu de derde generatie van de familie aan het roer. Kwaliteit en het overtreffen van de verwachting van de klant is altijd hun uitgangspunt geweest. In het Green Creations Centre is er uitgebreid de mogelijkheid om inspiratie op te doen en het effect van groen echt te beleven. Door hun eigen technische/innovatie-afdeling maken ze allerlei maatwerkproducten. Door korte communicatielijnen kunnen ze snel schakelen en omdat het bedrijf niet zo groot is zijn ze erg flexibel.

Waarom we samen werken met Bruinsma?

Bij zowel Desko als Bruinsma willen we de klant volledig ontzorgen en bieden we een breed concept aan. Zo krijgen we met weinig rompslomp veel voor elkaar. Beide bedrijven zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkel- en verbetermogelijkheden, en hebben een groot netwerk. Er is al een lange geschiedenis van samenwerken en dat zal ook nog jarenlang zo blijven!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor groen bij jou op kantoor? Neem gerust contact op met onze project adviseur Harald via Harald@desko.nl of bel 020 4801020.