Nieuws

De kantoortrends 2024

Het nieuwe jaar is van start gegaan en er staan een hoop ontwikkelingen klaar op het gebied van kantoorinrichting die wij graag met je delen. Ben jij benieuwd wat de trends van 2024 zijn? Lees dan verder!

Welzijn op kantoor

Een positieve kantooromgeving staat dit jaar centraal. We zagen de afgelopen tijd al dat fun op kantoor een steeds grotere rol ging spelen. Tegenwoordig is bijna elk kantoor voorzien van een pingpongtafel, een bar of zelfs een Playstation in de kantine. Dit jaar ontwikkelt deze trend zich verder en staat het welzijn van de medewerker voorop. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende daglicht, comfortabele werkplekken en een huiselijk ingericht kantoor. We zien steeds meer trends van woninginrichting op kantoor terugkomen. Denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke tinten, marmerlook bureaubladen en gezellig ingerichte loungeruimtes. De fysieke werkomgeving heeft invloed op het welzijn van medewerkers, verhoogt productiviteit en vermindert stress. Het is voor bedrijven belangrijk om hierop in te spelen.

Hybride werken blijft de norm

Personeel blijft (gedeeltelijk) vanuit huis werken, vanwege de vele voordelen. We zien dat bedrijven het belangrijk vinden om hun werknemers een goede, ergonomische thuiswerkplek te bieden en dat hier meer in geïnvesteerd wordt. Bij Desko helpen we je graag met het samenstellen van de perfecte werkplek voor hybride- en thuiswerkers. Naast ons online aanbod aan kantoormeubilair, kunnen wij bedrijven ook een unieke bestelomgeving bieden. Hier kan personeel zelf kantoormeubelen bestellen voor hun thuiswerkplek: het aanbod en het budget bepaal jij zelf!

Benieuwd of het bestelplatform iets voor jou is? Bekijk hier wat er mogelijk is voor jouw bedrijf.

Flexibele kantoren

Hoewel we steeds meer vanuit huis werken, komen we voor het sociale aspect toch graag terug op kantoor. We willen onze collega's zien en fysiek samenwerken aan bepaalde projecten. Een kantoor dient daardoor niet langer puur als werkplek, maar ook als ontmoetingsplek waar je met je team kunt samenkomen, vergaderen en socializen. De functie van een werkplek veranderd en bedrijven hebben steeds meer behoefte aan flexibiliteit. Dit jaar kun je meer multifunctionele ruimtes verwachten, zodat werkplekken kunnen worden aangepast aan elke behoefte. Daarbij wordt modulair meubilair steeds populairder. Door de veelzijdige designs kunnen de meubels steeds opnieuw worden getransformeerd en aangepast naar elke ruimte en behoefte. Modulair meubilair zorgt voor flexibiliteit en creëert een dynamische kantooromgeving.

Wil je graag advies over het flexibel inrichten van jouw kantoor? Onze experts helpen je graag!

Een groen kantoor

Duurzaamheid is geen nieuwe trend, maar wel een ontwikkeling die in 2024 een nóg grotere sprong gaat nemen. Bedrijven willen steeds duurzamer opereren, denk hierbij aan het recyclen van materialen en het hergebruiken van meubilair. Dit jaar staat in het teken van groene kantoren en het plaatsen van planten is hierbij een must. Zo is gebleken dat het toevoegen van planten in een werkomgeving zorgt voor 15% meer creativiteit en 6% meer productiviteit. Naast het beplanten van een werkruimte, kiezen bedrijven steeds vaker voor circulair meubilair op kantoor, dat bijvoorbeeld gemaakt is van gerecycled PET-materiaal. Al deze groene keuzes zijn niet alleen goed voor het milieu, maar bevorderen ook het duurzame imago van jouw bedrijf.

Enthousiast geworden? Lees hier alles over de voordelen van groen op kantoor.

 

Trendkleuren

Ieder jaar brengt Flexa een nieuwe trendkleur uit en dit jaar is dat Sweet Embrace. Een mix van grijze en roze tinten. De kleur straalt rust uit en past daardoor in elke kantoorinrichting. Sweet Embrace is makkelijk te combineren en matcht met vrijwel elk meubilair. Voeg wat bruintinten toe voor een warme uitstraling of combineer het met koele tinten, zoals blauw en zilver.

Niet zo’n fan van deze trendkleur? Kies dan voor mocha. Deze kleur is helemaal trending in woninginrichting en zien we nu steeds vaker verschijnen op kantoor. De aardse tinten zijn prachtig te combineren met natuurlijke materialen zoals hout of linnen. Voeg meubels toe met organische vormen en creëer een echt huiskamergevoel op kantoor.

Benieuwd hoe jij deze trends kan toepassen op kantoor? Desko denkt graag met je mee! Neem contact op met een van onze projectadviseurs en laat jouw kantoorpand volledig én duurzaam opnieuw inrichten, volgens de laatste trends.