Nieuws , Uitgelichte blogs

Kantoormeubelen over? Desko koopt ze op! – Desko

Steeds meer kantoormedewerkers werken weer op kantoor, maar door de lagere maximale van bezetting van de werkplek kan dit slechts gedeeltelijk. Ook maken steeds meer grote bedrijven en overheden bekend dat zij ook in de toekomst deels thuiswerken. Op veel kantoren staan hierdoor kantoormeubelen die niet meer worden gebruikt.

Blijvend lagere bezetting op kantoor

We weten inmiddels dat de bekende uitspraak “Elk nadeel heb zijn voordeel”, ook van toepassing is op het plotselinge thuiswerken. Want hoewel we het praatje bij het koffieapparaat en de wekelijkse team-meetings ontzettend hebben gemist, leverde het de werkgever en werknemer ook voordelen op. Geen reiskostenvergoeding voor de werkgever en meer vrije tijd voor de werknemer, om er maar een paar te noemen. Veel organisaties kiezen vanwege deze voordelen daarom voor een hybride werkvorm: deels thuis en deels op kantoor.

Anderhalve meter norm op kantoor

Werkgevers zijn verplicht een veilige werkomgeving te creëren. Door de nieuwe richtlijnen voor de 1,5 meter kantoorinrichting, neemt het maximale aantal werkplekken in de meeste kantoren af. Veel kantoren zijn inmiddels aangepast, maar als je dit nog niet hebt gedaan is het zinvol om te starten met je kantoor veiliger maken door bijvoorbeeld:

  1. Looproutes te creëren
  2. Het aantal werkplekken te verminderen
  3. Scheidingswanden te plaatsen
  4. Desinfecterende dispensers te plaatsen
  5. De bezetting te reguleren

Wil je advies opvragen over het aanpassen van de kantoorinrichting? Desko is bevoegd certificeerder en als wij het kantoor aanpassen, ontvang je het Certificaat Anderhalve Meter.

Een overschot aan kantoormeubelen?

Werknemers die op kantoor werken, zullen voorlopig meer ruimte tussen hun werkplekken moeten houden en looproutes gebruiken om zo afstand te kunnen houden. Dit betekent dat we kantoren anders gaan gebruiken en werkplekken anders moeten worden ingericht. Veel kantoren zullen werkplekken overhouden, terwijl er ook behoefte is aan nieuwe producten om aan de richtlijnen voor 1,5 meter kantoorinrichting te voldoen.

Het aanpassen van kantoren en weghalen van overtollige werkplekken kan een uitdaging zijn waarbij ervaring en deskundigheid vereist is. Desko koopt én demonteert je oude bureaus en bureaustoelen en verzorgt het transport. We beschikken over jarenlange ervaring met het opkopen van kantoorinrichtingen en kunnen hierdoor grote aantallen bureaus, bureaustoelen en kasten binnen een paar dagen demonteren en verhuizen. Op onze pagina opkoper kantoormeubilair vind je meer informatie over de voorwaarden en werkwijze.

Contact opnemen met Desko Kantoormeubelen

Heb je een vraag over het verkopen van kantoormeubelen, verzorgen van thuiswerkplekken of wil je advies opvragen over het aanpassen van je kantoor aan de richtlijnen? Neem voor deze en al je andere vragen vrijblijvend advies met ons op. We gaan graag voor je aan de slag!