Nieuws

Desko’s favoriete stijlen in projectinrichting

Er bestaan ontelbaar veel stijlen projectinrichtingen en voor dit blog hebben we 5 stijlen uitgezocht waar we heel blij van worden. Of je nu houdt van een moderne inrichting of juist liever gaat voor een klassiek of duurzaam interieur: de specialisten van Desko richten ieder project volledig naar jouw wens in. Meer weten of direct een adviesgesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op. Lees snel verder om erachter te komen van welke projectinrichting-stijlen ons hart sneller gaat kloppen.

First things first: een goede voorbereiding is alles!

Voordat we je vertellen over onze favoriete stijlen in projectinrichting, is het belangrijk om te bepalen wat je wilt uitstralen naar je medewerkers, gasten of klanten toe. Een ruimte moet functioneel zijn en het gewenste gevoel geven. Of het nu een projectinrichting is voor een kantoorruimte, school, praktijk of horeca gelegenheid, het is altijd belangrijk om na te gaan wat je wensen zijn en hoe je jouw bezoekers wilt laten voelen. Ga je voor een intieme sfeer, een ruimte die inspireert of juist een die rust uitstraalt? Dit is belangrijk om van te voren te bepalen. Onze adviseurs maken aan de hand hiervan, samen met jouw wensen en eisen, een geweldig ontwerp dat hierop aansluit.

Projectinrichting in moderne stijl

Een projectinrichting in moderne stijl herken je aan de vaak luxe en kwalitatieve uitstraling. We gebruiken hiervoor veelal strak en modern meubilair en wisselen dit af met verschillende natuurlijke materialen, zoals hout, glas, marmer en leer. Je vindt in een moderne inrichting niet zo snel allerlei tierelantijntjes of een explosie aan kleur. Nee, in de moderne stijl staan eenheid en rust centraal. Neem bijvoorbeeld het bedrijfsrestaurant van L’ORÉAL, dat we hebben ingericht in moderne stijl. De vloer is vaak strak, glad en naadloos, zoals een gietvloer. Ook zie je meestal een kleurenpallet met zwart, wit, grijs en antraciet met blauw als kleuraccent, om zo echt de rust te bewaren. Door hier en daar wat groene beplanting te plaatsen, creëer je sfeer zonder het rommelig te maken.

Industrieel en stoer

Metalen deuren, grove lampen en stoere meubels: dat zijn toch wel dé eyecatchers van een industriële stijl. De industriële projectinrichting-stijl kenmerkt zich door robuuste, stoere en ruwe materialen die goed naar voren komen. Denk hierbij aan een bakstenen muur, beton en zichtbaar staal van het geraamte van het pand. Een soort onafgewerkte finish dus. Door ruwe materialen zoals leer terug te laten komen in de meubels, zorgt dit voor een extra stoere en industriële look. Donkere kleuren staan veelal centraal, denk hierbij aan zwart en antraciet. Meubels die perfect hierbij passen zijn bijvoorbeeld onze stalen en robuuste hanglamp strike in combinatie met de lederlookstoelen Dutchbone Franky chair en de Timber tafel, waarmee je écht een statement maakt.

Stijlvol en klassiek

Stijlvolle, klassieke projectinrichting is nog zo’n favoriet van de experts van Desko. Vaak heb je deze stijl al te danken aan het pand waarin je kantoor of bedrijf in gevestigd zit, maar eigenlijk kom je met de juiste meubels en accessoires ook al een heel eind. Benadruk een klassieke inrichting door middel van prachtige ornamenten en details. Een project dat dit perfect weergeeft en waar we echt supertrots op zijn is Het Spaansche hof. In een klassieke inrichting zie je voornamelijk stoffen als fluweel en velours terugkomen, waarmee je al snel een stijlvolle en luxe uitstraling creëert. Materialen zoals marmer, notenhout en gouden details zorgen ook voor de klassieke look.

Scandinavische rust en eenvoud

Rust en eenvoud, dat kenmerkt de Scandinavische stijl. Minimalisme staat voorop en dit zie je terug in een rustige basis met neutrale tinten en niet te vergeten: hout. Functioneel en vooral eenvoudig, zonder poespas. In onze collectie vind je verschillende merken uit Scandinavië, waarmee je we jouw projectinrichting in Scandinavische stijl realiseren, zoals Muuto en Softline.

Groen en duurzaam

Tot slot mogen we de groene en duurzame projectinrichting niet vergeten. Met groen doelen we op planten en bloemen. Planten staan erg mooi en geven de ruimte veel sfeer. Daarnaast voelen gasten, klanten en medewerkers zich overall meer tevreden in een groene omgeving en krijgen ze het gevoel dat hun werkgever geeft om hun welzijn. Planten hebben een positieve werking op een negatieve stemming en gevoelens. Daarbij dragen ze bij aan een luchtzuiverende werking en zorgen ze voor een betere akoestiek. Enorm veel voordelen dus!

Combineer groen met duurzame meubelen en je hebt een geweldige projectinrichting. We bieden steeds meer producten aan om jouw project duurzaam of zelfs circulair mee in te richten. Niet alleen met tweedehands of refurbished meubelen, maar ook met nieuwe producten die op duurzame wijze zijn gefabriceerd of bestaan uit gerecyclede materialen. Zo heb je een projectinrichting die een echt goed gevoel geeft!

Desko helpt je graag

Welke stijl je ook kiest, we zorgen er voor dat de projectinrichting perfect bij jouw wensen, eisen en gewenste uitstraling past. Ben je benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op door te bellen naar 020 480 1020 of stuur een mailtje naar info@desko.nl. Onze adviseurs staan voor je klaar.