Nieuws

Thuiswerkplek inrichten: tips voor een stijlvol thuiskantoor

We blijven steeds vaker thuiswerken waardoor de thuiswerkplek wat extra aandacht verdiend. Want een fijn thuiskantoor moet aan meerdere eisen voldoen. Zo is het efficiënt, ergonomisch en esthetisch inrichten van een thuiskantoor belangrijk. Kun jij wel wat tips en inspiratie gebruiken voor jouw thuiskantoor? Wij helpen je graag op weg.

Ergonomische thuiswerkplek

Het begint allemaal bij ergonomisch kantoormeubilair. Een bureau en bureaustoel van hoge kwaliteit vormen de basis van jouw thuiskantoor. Ergonomische kantoormeubelen ondersteunen je lichaamshouding waardoor je minder lichamelijke klachten krijgt. Erg belangrijk dus! Kies voor een zit-sta bureau zodat jij tijdens een lange werkdag lekker in beweging blijft. Daarnaast kun je dit bureau op maat instellen naar jouw gewenste zithoogte. Combineer dit met een verstelbare bureaustoel en jouw ergonomische thuiswerkplek is een feit. Hoe je het kantoormeubilair op de juiste manier instelt, lees je hier. Heb je geen ruimte voor een bureaustoel in huis of wil je gewoon lekker actief zitten? Kies dan voor een ergonomische zitbal of kruk. Dit neemt weinig ruimte in beslag, is comfortabel en stimuleert beweging.

Creatief met ruimte

Heb je niet de ruimte voor een thuiskantoor en werk je in de woonkamer? No worries! Ook dan hebben we dé oplossing voor je. De Homefit is een ruimtebesparende thuiswerkplek en daardoor ideaal voor mensen met een klein woonoppervlak. Elektrisch in hoogte te verstellen en als je klaar bent met werken, klap je het bureau makkelijk dicht tot een stijlvol kastje. Zo kun je toch op een makkelijke manier jouw thuiskantoor inrichten.

Vepa, Homefit, thuiswerkplek

Opgeruimd staat netjes

Niets is fijner dan werken aan een opgeruimd bureau. Door onnodige spullen op te bergen, creëer je rust in je hoofd. Kies bij het inrichten van je thuiswerkplek voor stijlvolle rekkasten. Hier kun je al jouw mappen en papieren kwijt. Fleur de kast op met wat gezellige planten en creëer een huiselijk sfeertje.

Bejot, Saar, rekkast, kastenwand, thuiswerkplek, kantoor, opbergen

Thuiskantoor verlichten

Goede verlichting is een must bij het inrichten van je thuiswerkplek. Dit voorkomt namelijk vermoeidheid en hoofdpijn. Zet je bureau het liefst naast een raam, zodat je voldoende daglicht hebt. Als het toch nog te donker is, kun je je thuiskantoor verlichten met wat leuke sfeerlampen. Kies bijvoorbeeld voor een bureaulamp met flexibele arm, zodat je de stand van de lamp kunt aanpassen.

Huiselijke sfeer

Als de basis staat, is het tijd om je thuiswerkplek gezellig in te richten. Want het draait allemaal om je thuis voelen op je werkplek. Wat dacht je van een leuke poef of een zacht vloerkleed? Een paar planten mogen ook niet ontbreken, want een groen kantoor heeft vele voordelen. Hier vind je meer inspiratie voor jouw thuiskantoor!

Muuto, Five Pouf, poef, thuiswerkplek, kantoor