Nieuws

Meubelmanagementsysteem van Desko

Om de waarde van kantoormeubilair concreter en inzichtelijk te maken heeft Desko de tool ‘Waardescan met Grondstoffenpaspoort’ ontwikkeld. Dit softwareprogramma zorgt voor een inzichtelijk rapport van de gehele kantoorinventaris van een bedrijf op locatie. In het systeem krijgt elk meubelstuk een uniek identificatienummer. Het rapport dat aan de scan is gekoppeld, geeft in het grondstoffenpaspoort voor de betreffende locaties inzicht in het merk van de kantoormeubelen, de kwaliteit, geregistreerde gebruikssporen, huidige en vervangingswaarde, de waarde na refurbish, en de CO2-voetafdruk bij afvoer.

Circulair inrichten? Inzicht in huidige waarde is cruciaal

Aan het einde van de afschrijvingstermijn heeft kantoorinrichting nog een aanzienlijke waarde. Het meubilair kan in de meeste gevallen zeker nog een 2e of 3e leven mee, als meubel of als grondstof voor een ander nieuw product. Dit betekent waarde voor jouw organisatie. Daar naast hoef je minder nieuwe grondstoffen aan te spreken, omdat er minder nieuw meubilair gemaakt hoeft te worden.

Je weet precies wanneer kantoormeubelen aan vervanging toe zijn

Zo wordt het kantoormeubilair traceerbaar, waardoor onderhoud en inzet efficiënter kunnen. De tool geeft organisaties het inzicht dat ze nodig hebben om bij uitbreidingen, inkrimpen, verhuizingen of in het geval van kapotte kantoormeubelen niet zomaar alles weg te hoeven gooien. Bedrijven kunnen zo borgen dat gebruikt of niet functionerend kantoormeubilair een nieuw leven krijgt.

Waardescan van jouw kantoormeubelen?

Heb je een vraag over ons meubelmanagementsysteem of wil je direct een afspraak inplannen voor een waardescan? Neem vrijblijvend contact met ons op via 020 4801020 of door een bericht te sturen naar info@desko.nl