Nieuws

Kunst op kantoor is dé trend van 2023 - Desko

Kunst is niet het eerste waar je aan denkt bij de start van een project- of kantoorinrichting. Toch kan het een leuke toevoeging zijn en is het zeker het overwegen waard. Samen met onze partner-kunstenares, Caroline van Caro Paintings, vertellen we je graag waarom je toch eens over kunst op kantoor zou moeten nadenken.

Waarom kunst op kantoor?

Kunst en cultuur zijn essentieel in ons dagelijks leven, want kunst verrast en verbindt. Door een schilderij op de werkvloer toe te voegen, creëer je de mogelijkheid voor een gezonde discussie. Een schilderij in de kleuren van de bedrijfsidentiteit geeft helemaal een verrassend, maar toch herkenbaar effect. En dat maakt het echt passend op die plek, want zo zegt het schilderij eigenlijk ‘hier hoor ik thuis’. Maatwerk is tenslotte het mooist. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om het logo van het bedrijf in een schilderij te verwerken.

Daarnaast is kunst is veelzijdig, brengt het rust, wekt het een gezonde discussie op, zet het je aan het denken of maakt het je nieuwsgierig

Wat zijn de voordelen van een kunstwerk in je kantoorinrichting?  

Kunst in je kantoorinrichting draagt bij aan een prettige werkplek en een verhoogde creativiteit. Dit is essentieel binnen de maatschappelijke ontwikkeling van je organisatie.
Een passend schilderij maakt ook dat je je thuis voelt. Kunst maakt mooi en dat is wat je wilt: een fijne, inspirerende werkplek.

Waarom is dit goed voor je merk en je medewerkers?

Kleuren horen bij je branding en merk, ze communiceren non-verbaal en roepen een bepaald gevoel op.  Elementen als geconcentreerd werken, creatief werken, organiseren of het houden van brainstormsessies roepen ook gevoel en emotie op.  Dit kun je meenemen in een kunstwerk.

Bij stiltewerken denk je meer aan de kleuren blauw en wit en bij een stevige brainstormsessie misschien juist meer aan de kleuren rood en oranje.

Een schilderij kun je precies laten passen binnen het kleurenpalet van het interieur, maar je kunt juist ook kiezen voor tegenstrijdigheid.

Waarom zou je gepersonaliseerde kunst moeten laten maken?

Door kleuren van een bedrijfsidentiteit of het logo mee te nemen in een ontwerp krijg je maatwerk en maatwerk creëert meer betrokkenheid. Een schilderij op maat past altijd en is bovendien verassend. Laat bijvoorbeeld op subtiele wijze een logo in een schilderij verwerken. Zo zie je dit logo pas als je dichtbij het schilderij staat. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij waarbij enkele kleuren uit het logo zijn verwerkt in zowel de bloemen als in de achtergrond van het schilderij, maar ook aan een zeer abstract schilderij met enkele specifieke kleuren.

Is het op maat laten maten van kunst niet erg duur?

Kunst moet toegankelijk en betaalbaar zijn. Een mooi schilderij hoeft geen duizenden euro’s te kosten, maar uiteraard ligt dit ook aan de wensen van de klant. Wil je een stadsgezicht met vele details of liever een simpel abstract schilderij laten maken? Ondanks dat het formaat van het schilderij misschien gelijk is, ontvang je voor beide opties toch een hele andere offerte.

Daarbij is kunst op kantoor fiscaal aftrekbaar. 

Hoe verloopt het proces van kunst op kantoor?

Maatwerk is een vorm van samenwerken. Een klant geeft zijn/haar ideeën, bijvoorbeeld kleuren, maar ook specifieke ontwerpen van een interieurarchitect. We bespreken in grote lijnen wat de wensen zijn - een abstract werk, een gezicht/mensen, bloemen/groen of misschien een stadsgezicht. Wil je een dunne stof in het schilderij verwerken? Ga je voor een robuuste uitstraling, waarbij we zand in de verf vermengen? Of wil je misschien wat bladgoud of -zilver erin terugzien?

Op basis van deze voorkeuren maken we enkele ontwerpen. Bij het aandragen van de ontwerpen tonen we ook een aantal voorbeelden van bestaand werk. Door de ontwerpen te onderbouwen met foto’s van reeds bestaand werk krijgt de klant een goed beeld. Je ziet dan al hoe we bijvoorbeeld de bloemen schilderen of hoe we het abstracte werk maken. 

Vanuit de ontwerpen maak je een keuze die echt bij jou en je organisatie past. Het is uiteraard altijd mogelijk om een ontwerp in deze fase nog aan te passen.

Blijf op de hoogte tijdens het hele proces

Door de ontwerpen goed te bespreken en vooraf concrete voorbeelden van bestaand werk te tonen, krijgt de klant een goed beeld van hoe een schilderij er uit komt te zien. Tijdens het creatieproces tonen we de voortgang van het schilderij middels foto’s en/of een meeting. Ook in deze fase kan een schilderij nog worden aangepast. Acrylverf leent zich hier goed voor en de wensen van de klant staan altijd voorop. 

Meer weten over kunst op kantoor?

Ben je benieuwd naar wat kunst voor jou kantoor kan doen? Neem gerust contact met onze projectadviseurs op via info@desko.nl of bel 020 480 1020.