Nieuws , Duurzaam

Desko kantoorinrichting: altijd duurzaam, liever circulair!

Duurzaamheid en circulariteit zitten diep geworteld in het DNA van Desko. Het sluiten van de cyclus is bij ons dan ook een belangrijk selectiecriterium voor onze producten. Door grondstoffen opnieuw te gebruiken, maken we de cirkel weer rond. Al sinds ons begin in 1952 kijken we naar het hergebruiken en circuleren van onze producten. Hoe we dat doen? Je leest het in dit blog!

Verleng de levenscyclus

Bij een circulaire kantoorinrichting worden kantoormeubelen zo lang mogelijk gedeeld, verhuurd, hergebruikt, hersteld, opgeknapt en gerecycleerd om meer waarde te kunnen creëren. Voor een circulaire inrichting breiden we de levenscyclus van de producten uit.

Desko geeft kantoormeubilair een tweede (of zelfs derde) leven. Dit betekent dat een meubelstuk met een gemiddelde levensduur van 7 jaar, maar liefst 14 of zelfs 21 jaar wordt gebruikt. Hiermee maken we dus effectief gebruik van de grondstoffen.

Nieuw, maar toch circulair

Naast hergebruikte producten verkopen we nieuwe circulaire artikelen, zoals de Felt Tub. De Felt Tub is gemaakt van 100% post-consumer PET-vilt. Voor één kuip worden ca. 630 gerecyclede PET-flessen gebruikt. We voegen steeds meer nieuwe circulaire producten toe aan ons assortiment, dus houd onze website in de gaten.

Kiezen voor circulair is erg eenvoudig

Met een keuze voor duurzame of circulaire kantoormeubelen verminder je de impact van jouw keuzes op het milieu en verklein je je ecologische voetafdruk. De bestaande waarde van de kantoormeubelen kan op verschillende manieren worden behouden. Aan de hand van onze 6 r’en vertellen we je graag meer over hoe je zelf circulaire keuzes kunt maken.

Remain

Werkt je bureau, de ladekast of de bureaustoel nog goed? Het blijven gebruiken van bestaand meubilair is de duurzaamste keuze die je kunt maken. Door slechts een deel van je kantoorinrichting te vervangen, kun je vaak al een compleet nieuwe look en feel creëren.

Redistribute

Werkplekken veranderen is ook een duurzame keuze. Er zijn meubels die we uit het oog verliezen, sneuvelen of onderhoud nodig hebben. Goed meubelmanagement zorgt ervoor dat er inzicht is in het aanwezige (kantoor)meubilair. Kun je het meubel gebruiken op een andere afdeling of misschien een andere vestiging? Indien je het écht niet meer nodig hebt, kopen we je meubilair graag op of zorgt onze bezorgdienst ervoor dat het op een nieuwe plek terechtkomt.

Repair

Bij Desko beschikken we over een eigen productiefaciliteit. Onze monteurs kunnen kantoormeubelen met kleine beschadigingen snel repareren. Producten die we hebben gerepareerd hebben altijd 6 maanden garantie. Repareren we na een aantal jaar nog een onderdeel? Dan bieden we je opnieuw een garantie van 6 maanden!

Refurbished

Is een onderdeel van een kantoormeubel echt stuk of beschadigd? Geen probleem! Afhankelijk van de staat van het meubilair kunnen we het direct doorverkopen als gebruikt product of wordt het indien nodig schoongemaakt, gerepareerd, worden essentiële onderdelen vervangen of wordt het opnieuw gestoffeerd in onze eigen productiefaciliteit. Ook plaatsen we nieuwe bladen op bureaus en zetten we frames en kasten weer strak in de verf. We bieden altijd 6 maanden garantie op onze refurbished meubelen als we een totale APK hebben uitgevoerd.

Repurpose

Van een gymvloer een tafel (laten) maken of een kast ombouwen naar een belcel? Kantoormeubelen die je niet meer gebruikt kun je een andere functie geven. De kantoormeubelen toveren we om in een functionele toevoeging aan je kantoorinrichting. Super duurzaam, toch?

Recycle

Als alle voorgaande opties geen mogelijkheid zijn, kun je gelukkig altijd nog recyclen. We kunnen vrijwel altijd onderdelen hergebruiken, waardoor er geen grondstoffen verloren hoeven te gaan!

Desko-duurzaam

Wil je je kantoormeubelen verkopen?

Wil je je gebruikte of beschadigde kantoormeubelen niet houden, maar kunnen ze nog een ronde mee? Dan koopt Desko ze graag van je op! Volg dan de onderstaande stappen:

1. Contact opnemen. Voor het verkopen van je kantoormeubelen neem je contact met ons op via 020 480 1020, john@desko.nl of ons contactformulier. We maken dan een afspraak voor     het bepalen van de restwaarde van de kantoormeubelen.

2. We komen bij je langs. We komen bij je langs en inventariseren de restwaarde van je meubilair. Na deze afspraak ontvang je een prijsvoorstel.

3. Ophalen. Ga je akkoord? Dan stel je samen met de projectleider van Desko een planning op voor het demonteren en ophalen van de meubels.

4. Of vervangen? Uiteraard kun je jouw oude kantoormeubelen ook laten vervangen door nieuwe exemplaren, die we bij je komen bezorgen.

Kies voor circulaire kantoormeubelen van Desko

Er zijn genoeg duurzame keuzes om te maken. Om de juiste keuzes voor jouw bedrijf te maken, kun je altijd met een van onze adviseurs in gesprek. We helpen je graag met het maken van de meest duurzame keuzes en weten waar je op moet letten. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken via 020 480 1020 of stuur een mailtje naar info@desko.nl.

We helpen je graag!