Nieuws

De impact van kantoorinrichting op de uitstoot van CO2

De impact van interieur op CO2-uitstoot is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt in het kader van duurzaamheid en milieubewustzijn. Van de productie en materialen die worden gebruikt bij de inrichting tot de levensduur hiervan: elk aspect draagt bij aan de milieu-impact. Daarnaast speelt het energieverbruik op kantoor ook een rol. In deze blog vertellen we hoe je duurzame keuzes kunt maken op het gebied van kantoorinrichting om zo een positieve impact op het milieu te realiseren.

Milieubewuste inrichting

Wil jij echt een verschil maken? Richt jouw kantoor dan in met duurzaam of circulair meubilair. Denk hierbij aan meubels die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of geef oud meubilair een tweede kans. Door hiervoor te kiezen wordt de CO2-uitstoot verminderd die normaal gesproken vrij komt bij de productie van nieuw meubilair. Daarnaast hebben duurzame of circulaire meubels vaak een goed verhaal. Want hoe leuk is het als je aan jouw klanten kan vertellen dat ze nu op de meest circulaire stoel van dit moment zitten, bestaande uit 76% gerecyclede content? Of dat je vergadertafel volledig gemaakt is van weggegooide fabriekspallets, gemaakt in een Nederlandse gevangenis?

Hybride werken

Het is één van de kantoortrends van 2024: hybride werken. Doordat we minder vaak op kantoor zijn, hebben we ook minder kantoorruimte nodig. Hierdoor bespaar je op vierkante meters en verminder je het woon-werkverkeer, wat een positieve impact heeft op de CO2-uitstoot. Door hybride werken te stimuleren en te kiezen voor flexibele werkplekken met een modulaire kantoorinrichting, draag je bij aan een duurzamer bestaan.

Slimme kantoorindeling

Door jouw kantoor op een slimme manier in te delen, draag je bij aan een gezonde werkomgeving die de CO2-uitstoot verminderd. Zorg er bijvoorbeeld voor dat werkplekken geplaatst worden bij grote ramen. Zo kun je gebruik maken van natuurlijk licht en verminder je het energieverbruik. Een kleine aanpassing die een groot verschil kan maken!

Wil jij met jouw bedrijf bijdragen aan een mindere CO2-uitstoot? Wij helpen je graag met het duurzaam inrichten van jouw kantoor! Neem hier contact met ons op.