Nieuws , Duurzaam , Bestelplatform op maat

Bureaus en bureaustoelen vergoeden als werkgever? – Desko

Ook na de coronacrisis werken naar verwachting veel werknemers enkele dagen van de werkweek thuis. Het belang van een ergonomische thuiswerkplek blijft dan ook onverminderd groot. Er zijn verschillende manieren waarop werkgevers hun personeel van een thuiswerkplek kunnen voorzien. We lichten de verschillende opties in dit blog kort toe.

De werknemer mag de middelen houden

Als de werkgever ervoor kiest om de werknemer thuis te voorzien van ergonomische kantoormeubelen, die de werknemer na uitdiensttreding niet hoeft in te leveren, valt deze voorziening onder de noemer loon. Over loon moet in principe loonbelasting worden betaald.

Als je gebruikmaakt van de werkkostenregeling (WKR), dan is het mogelijk om de bureaus en bureaustoelen onbelast aan je werknemers te geven. Volgens deze regeling mogen bedrijven een gedeelte van het loon besteden aan werkkosten. Dit gedeelte is de vrije ruimte. In 2020 bedroeg deze vrije ruimte 1,7% van het fiscale loon tot € 400.000,-. Op de website van de Belastingdienst vind je hier op de pagina ‘Hoe gebruik ik als ondernemer de werkkostenregeling’ meer informatie over.  

De werknemer krijgt de bureaus en bureaustoelen in bruikleen

Als je als werkgever je werknemer voorziet van een tijdelijke ergonomische thuiswerkplek, dan kan dat belastingtechnisch interessant zijn. Bureaus en bureaustoelen vallen namelijk onder gerichte vrijstellingen van de Belastingdienst. Dat betekent dat je werknemer hier geen loonbelasting over hoeft te betalen. Op zoek naar meer informatie over gerichte vrijstellingen? De laatste voorwaarden vind je op de website van de Belastingdienst in het Handboek Loonheffingen.

Thuiswerkplekken voor je werknemers? Desko Kantoormeubelen staat voor je klaar!

Desko Kantoormeubelen is gespecialiseerd in het leveren van (tijdelijke) thuiswerkplekken. We beschikken over een grote voorraad ergonomische bureaus en bureaustoelen en onze eigen bezorg- en montagedienst levert ze op elke gewenste plek in Nederland. Indien je gebruikmaakt van de optie tijdelijke werkplekken, dan halen wij de kantoormeubelen aan het einde van de periode natuurlijk ook weer voor je op!

Belang van een ergonomische thuiswerkplek

Een goede thuiswerkplek levert de werknemer en werkgever voordelen op. Een ergonomische zithouding voorkomt nek-, rug-, arm- en schouderklachten en bevordert de productiviteit. Bovendien is de werkgever aansprakelijk als er gezondheidsproblemen ontstaan tijdens het thuiswerken en riskeert hij zelfs de kans op een boete. Genoeg reden wat ons betreft om te investeren in ergonomisch verantwoorde werkplekken!

Thuiswerkplekken bestellen in je eigen bestelomgeving

Desko Kantoormeubelen ontwikkelt een op maat gemaakte bestelomgeving waarin je personeel door jou geselecteerde ergonomische bureaus en bureaustoelen kan bestellen. Doordat je als werkgever de kantoormeubelen zelf selecteert, weet je bovendien zeker dat het budget dat je beschikbaar stelt, goed wordt besteed. En wil je werknemer een duurdere werkplek bestellen? Geen probleem: het resterende bedrag kan direct worden afgerekend.  

Advies over thuiswerkplekken?

Heb je een vraag over het laten ontwikkelen van een bestelomgeving of wil je meer weten over fiscaal aantrekkelijke manieren om je werknemers van een ergonomische thuiswerkplek te voorzien? De specialisten van Desko Kantoormeubelen staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Dit kan telefonisch via 020 480 1020 of door een bericht te sturen naar info@desko.nl. Onze specialisten staan voor je klaar en voorzien je van advies.