Winkelwagen  
Mijn Offerte

Zet je kantoor in bloei met 10% korting bij besteding vanaf €500 in de shop. Gebruik code #BLOEI 

header

Wat is een goede bureaustoel?

Het vinden van een goede bureaustoel is erg belangrijk, aangezien dit je werkhouding aanzienlijk kan verbeteren. Toch is het niet zo makkelijk om een goede bureaustoel te vinden. Er is online namelijk erg veel aanbod en informatie te vinden. We helpen je op weg door op verschillende vragen een antwoord te geven. Zo weet je precies waar je naar moet zoeken.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is een bureaustoel die is afgesteld op het menselijk lichaam. Hierdoor biedt dit soort bureaustoelen meer zitcomfort en ondersteuning dan dat een reguliere bureaustoel doet. Let bij de aankoop van een ergonomische bureaustoel op de arborichtlijnen. Zorg er daarnaast voor dat je de bureaustoel goed afstelt.

Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

In de Arbeidsomstandighedenregeling zijn richtlijnen opgesteld waar een goede bureaustoel aan moet voldoen. Niet alle bureaustoelen voldoen aan deze richtlijnen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de bureaustoel uit een ander land komt, waar andere richtlijnen gelden. We hebben de richtlijnen voor je op een rijtje gezet:

Zitting

 • De zithoogte moet verstelbaar zijn tussen de 41 en 55 centimeter vanaf de grond
 • De zitting is minimaal 40 centimeter breed en 44 centimeter diep
 • De zitting moet verstelbaar zijn tussen de -7 en 3 graden
 • De zitting moet vastgezet kunnen worden op -3 graden
 • De zitdiepte is verstelbaar tussen de 38 en 48 centimeter

Rugleuning

 • De rugleuning is minimaal 36 en maximaal 46 centimeter breed
 • De rugleuning heeft een minimale lengte van 37 centimeter
 • De lendensteun is verstelbaar tussen de 17 en 23 centimeter

Armleggers

 • De armleggers zijn minimaal 5 centimeter breed
 • De armleggers zijn minimaal 30 centimeter lang
 • De armleggers zijn in hoogte verstelbaar tussen de 20 en 30 centimeter

Overig

 • De stoel beschikt over 5 wielen
 • Het onderstel is draaibaar

Wat zijn goede merken bureaustoelen?

Het ene merk is het andere niet. Bepaalde merken leveren stabielere kwaliteit dan hun concurrenten. We adviseren de volgende merken voor goede bureaustoelen:

Hoeveel kost een goede bureaustoel?

Ook voor bureaustoelen geldt over het algemeen: voor meer kwaliteit moet je meer betalen. Als je uren achter elkaar op een bureaustoel zit, dan adviseren we om de hoogste kwaliteit bureaustoel te halen. Je rug zal je dankbaar zijn!

Voor de hoogste kwaliteit bureaustoelen ben je al snel meer dan € 1.000,- kwijt. Zit je veel op een bureaustoel, maar niet uren achter elkaar, dan zal een bureaustoel van rond de € 600,- zeker volstaan. Zit je slechts een paar uur per week op een bureaustoel? Dan vind je al goede bureaustoelen voor zo’n € 300,-.

Hoe moet ik mijn bureaustoel afstellen?

Om het maximale profijt uit een goede bureaustoel te halen, moet je hem bedachtzaam afstellen. Doorloop bij het afstellen van je bureaustoel de volgende stappen:

 1. Stel de hoogte van je stoel in: zet je voeten plat op de grond en zorg ervoor dat je heupen net iets hoger dan je knieën reiken.
 2. Stel de zitdiepte van je stoel in: ga zo diep mogelijk in de stoel zitten en stel de diepte van je stoel zo in, dat er precies een vuist tussen je knieholte en de stoel past.
 3. Stel de bolling in de rugleuning in: zorg ervoor dat de bolling in je rugleuning boven je heup komt en voel vervolgens zelf wat een fijne hoogte is voor de bolling.
 4. Stel je armleuningen in: houd je armen naast je lichaam en zet je ellenbogen in een hoek van 90 graden. Ontspan vervolgens je schouders en stel je armleuningen zo in dat je armen erop rusten.

Hoe creëer ik een gezonde werkplek?

Naast een goede bureaustoel is het belangrijk om ook de rest van je werkplek op een gezonde manier vorm te geven. Zo is een verstelbaar bureau onmisbaar. Het is namelijk erg gezond om zittend en staand werken af te wisselen. Verder helpen een ergonomische muis en een ergonomisch toetsenbord tegen blessures in je ellenbogen en handen.

Contact met Desko

Heb je vragen over goede bureaustoelen of een gezonde werkplek? Neem contact met ons op. Onze adviseurs staan je graag te woord.

Contact met Desko