Winkelwagen  
Mijn Offerte

DE VISIE VAN DESKO OP DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Het lineaire (consumptie)model is pure verspilling, Desko leeft al lang in een circulaire economie! Kijk naar de grondstoffen, arbeid en energie die gepaard gaan met het produceren van nieuw meubilair – om vervolgens bij de volgende trend, verbouwing of verhuizing (maximaal 7 jaar) rechtstreeks op de afvalberg te belanden.

Ons credo: Versla de afvalberg! Laten we met z’n allen zorgen dat de waarde van wat we hebben gecreëerd maximaal uitgeput wordt.

Circulair noodzaak

Breder is ons allang duidelijk dat het lineair model (productie, gebruik, afdanking) uiteindelijk onhoudbaar is. De afvalberg groeit – we kunnen het niet meer kwijt. Maar aan de andere kant worden grondstoffen schaarser en is energie niet onuitputtelijk. Om de economie in stand te houden zullen we toe moeten naar een circulair model waarin we nieuwe input minimaliseren en output uit deze cirkel minimaliseren. Dit betekent het bestaande optimaal benutten, oftewel maximaal waardebehoud realiseren in elke fase.

Verantwoordelijkheid en creativiteit

Het ideaalbeeld is uiteindelijk minimale verspilling in grondstoffen en energie. Met name dit laatste betekent o.a. producten als producten zien en niet als grondstof: van een productie- en consumptiemaatschappij naar een gebruiksmaatschappij. En bijbehorende economische veranderingen, verschuiving in bedrijfsmatige activiteit van productie naar onderhoud van het bestaande. Fabrieken krimpen of moeten naar een model waar zij hun middelen/machines voor meerdere doelen gebruiken . Daarentegen meer werkgelegenheid in onderhoud/refurbishen. Circulaire Economie is dus geen economische teruggang, maar vereist wel een fundamenteel andere denkwijze en de nodige creativiteit.

Integrale aanpak

Circulair economie vereist een integrale aanpak. Je kunt het niet “erbij doen”. Als je een gebruikte stoel inneemt en elders verkoopt, kun je jezelf op de borst kloppen en zeggen dat je hebt bijgedragen aan de circulaire economie. Maar wie zegt dat de klant het volgend jaar niet alsnog bij het grofvuil zet? Als je echt circulair bezig wilt zijn, en je als zodanig wilt kunnen verantwoorden, moet je als leverancier controle dan wel overzicht hebben over de gehele keten. Dit vraag om meer substantiële aanpassingen in de inrichting van bijv. logistieke en administratieve processen. Deze basis doen wij als sinds 1952 met de registratie van waar gebruikt meubilair is verkocht.

De beste manier is DOEN

De noodzaak van een integrale aanpak moet geen obstakel zijn om eraan te beginnen. Desko kantoormeubelen onderschrijft met nadruk de gedachte dat de beste manier om CE te realiseren en promoten is door het te doen. Proberen, zien wat wel en niet werkt, zoals wij ook hebben gedaan. Pas als je tegen een obstakel aanloopt zie je dat het er is en kun je oplossingen ervoor bedenken. Intussen laten we door succesvolle circulaire projecten zien dat circulair inrichten werkbaar is.

Grote voordelen voor u

Binnen ons concept Circulair Inrichten helpt Desko u met het opzetten van een proces waarin verspilling van grondstoffen op alle manieren wordt voorkomen. Tevens wordt er alles aan gedaan om materialen en producten een zo lang mogelijke levensduur te geven door hergebruik. En dat biedt enorme voordelen:

  • Grote kostenbesparing
  • Aantoonbare winstverhoging
  • Duurzaam ondernemen
  • Positief signaal afgeven

Onze bijdrage aan de circulaire economie

Circulaire projecten220 +
 
Besparing CO243%
 
Kostenbesparing35%
 
Ingeruild65%
 

Onze circulaire diensten

Refurbished kantoormeubilair

Refurbished kantoormeubilair is een gebruikt meubelstuk dat technisch volledig gecontroleerd, schoongemaakt en eventueel vernieuwd is.

Lees meer

Waardescan

Dit softwareprogramma zorgt voor een inzichtelijk rapport van de gehele kantoorinventaris van een bedrijf op locatie. In het systeem

Lees meer
 
Meubilair opkopen of opslaan

Om te borgen dat overgebleven meubilair van uw organisatie niet op de afvalberg belandt sluiten wij voor uw organisatie volledig de keten, door uw meubilair op te kopen en/of op te slaan.

Lees meer

Contact met Desko