Circulair Design Award 2016

De laatste maanden hebben wij onze gezamenlijke droom werkelijkheid zien worden.

Het begon allemaal vorig jaar toen Desko ontwerpers en (interieur) architecten uitdaagde om hun ontwerp gebaseerd op een circulaire inrichting in een kantoor en projectomgeving laten zien in het Circulair Design Lab van Desko. Uit alle hoeken van Nederland kregen we de meest innovatie ideeën onder ogen.

Een ontwerp op papier is mooi, maar het was voor Desko de ultieme uitdaging om de ontwerpen ook tot leven te laten komen. Desko is een groot voorstander van DOEN! En zo ontstond De Circulair Design Award 2016!

Dit jaar reiken wij voor de eerste keer de Circulair Design Award uit, deze is bestemd voor het beste circulaire ont- werp in de kantoor en projectomgeving.

De opgave betrof het maken van een ontwerp gebaseerd op een circulaire inrichting in een kantoor en projectomgeving.

Bij de beoordeling let de jury met name op het circulaire innovatieve karakter van het project. De maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen. En een minimale waardevernietiging van grondstoffen en materialen.

Van de vele inzendingen gingen 8 ontwerpers mee naar de volgende ronde. Een ronde die best wat doorzettingsvermogen vereiste om het ontwerp ook te laten leven. Met name de speurtocht bij Desko naar onderdelen van oud kantoormeubilair gaf nieuwe inspiratie!

Daarom zijn wij trots op de genomineerde ontwerpers en hun circulaire paradepaardjes.

De genomineerde zijn: ‪Cleo de Brabander, ‪Danny Verdonk, ‪Césare Peeren, ‪Anton Teeuw, ‪Dennis Teeuw, Lucia van der Lee, ‪Suzanne Plasmeijer, Paulien Kingma, Don Hoppenbrouwer, Cees Cornielje, Rob Jansen

De ontwerpen van dichtbij bekijken? Binnenkort zijn alle genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2016 te zien op de ‘Circular Expo’ op de Valley in Hoofddorp. Dit is de eerste fysieke plek waar de ‘best practices’ uit Nederland op het gebied van de circulaire economie worden geëxposeerd!

De Circulaire Expo in Hoofddorp zal dit voorjaar het podium zijn van deze Award uitreiking.