Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 27-10-2014 Verrassende nominatie ARC14 Stoelontwerp Award

Een lamp genomineerd voor een stoelontwerpprijsvraag is apart te noemen. Matthieu Maas en Piet Schmeits kregen het voor elkaar met hun Sterrenstof Lamp. Geïnspireerd door een simpel onderdeel van een bureaustoel, de kunstof sterpoot, lieten zij hun creativiteit de vrije loop. De sterpoot is omgevormd tot armatuur en krijgt in zijn nieuwe context een heel andere functie, namelijk die als drager van licht, ritme en lijnen.

 

 

Sterpoot bureaustoel multifunctioneel inzetbaar.

Door het verbinden en positioneren van de sterpoten van drie oude bureaustoelen door een oud statief, de wielen te vervangen door LED-lampjes hebben Maas en Schmeits een unieke lamp gecreëerd. Het statief in verstelbaar waardoor de ruimtelijke vorm van de lamp en de spreiding van het licht veranderen.

Naast het hergebruik van de sterpoot als armatuur leent de sterpoot zich voor nog meer lampontwerpen. Staande lampen en muurlampen kunnen ook worden gemaakt met sterpoten. Zo ziet u maar dat met een op het eerste gezicht waardeloos product iets unieks kan worden gemaakt. Misschien gaat de Sterrenstof lamp er dit jaar wel met de Award vandoor!