Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 02-11-2017 Vergroot je markt met een duurzaam assortiment

Gistermiddag was Desko op uitnodiging van MVO op bedrijfsbezoek bij Mid Ocean Brands. Wat een prachtige organisatie, ze gaven ons en andere groothandelaren een kijkje in de keuken van hun duurzame bedrijfsmodel en vertelden hoe ze zorgdragen voor een verantwoord geproduceerd assortiment.

Dat dit geen eenvoudige klus is bleek wel uit het verhaal van Petra van Elteren (Liability Officer Product & Social Compliance bij Mid Ocean Brands).

Het merendeel van de producten wordt namelijk in het verre oosten geproduceerd. Ze streven als toeleverancier / importeur / groothandel een hoge ambitie na om de controles op goede arbeidsomstandigheden en een duurzaam geproduceerd assortiment zo optimaal mogelijk uitvoeren en alle procedures hier goed op in te richten.

Ook spreker Tessa van der Meer die bij Desko verantwoordelijk is voor de circulaire innovatie bij Desko gaf de aanwezige gasten en kijkje in de keuken van Desko.

Tessa vertelde over duurzame bedrijfsvoering van groothandelaar in kantoorinrichting en hoe Desko dit op creatieve wijze omzet naar duurzame producten en diensten, hoe dat precies in zijn werk gaat en wat het oplevert voor het bedrijf én het milieu. De energie was hoog en zeer positief.

Wij van Desko zijn in ieder geval onder de indruk van de ambitieuze doelen van Mid Ocean Brandsen bewonderen hen dat ze in zo een groot en vooral complex werkveld toch al mooie stappen hebben gezet.

Hanneke van der Heijden & Annemarie Teuns van MVO Nederland bedankt voor de uitnodiging.