Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 14-09-2017 Vergroot je markt met een duurzaam assortiment en neem een kijkje in de keuken bij ProComm, Mid Ocean Brands en Desko

Wat zijn voor jou de belangrijkste criteria wanneer je inkoopt? Je let vast op de prijs, kwaliteit en levertijd. Maar je merkt wellicht ook dat steeds meer klanten vragen om duurzame producten. Ze willen weten of jouw producten wel onder verantwoorde milieu- en arbeidsomstandigheden gemaakt zijn. Hoe speel je in op die vraag?

 

Neem een kijkje in de keuken bij ProComm, Mid Ocean Brands en Desko

Op woensdag 1 november geven groothandelaren ProComm, Mid Ocean Brands en Desko een kijkje in de keuken van hun duurzame bedrijfsmodel. Ze vertellen hoe zij zorgen voor een verantwoord geproduceerd assortiment en beantwoorden al jouw vragen daarover. Je krijgt een rondleiding door het magazijn van Mid Ocean Brands en je gaat ook zelf aan de slag: hoe kun je de lessons learned toepassen in jouw bedrijf?

 

Ken je keten: zo doen zij het

ProComm Partners BV richt zich onder andere op de arbeidsomstandigheden waaronder haar producten gemaakt worden. Dit is zeker niet eenvoudig omdat het merendeel van de producten in het verre oosten geproduceerd wordt en zij daar zelf geen continue controle op kan hebben. Daarom werkt ProComm met toeleveranciers die deze controles wel zo optimaal mogelijk uitvoeren.

Mid Ocean Brands (MOB) is zo’n toeleverancier/importeur/groothandel. Door al haar procedures hier goed op in te richten heeft ProComm het CSR Gold certificaat van de branchevereniging PPP kunnen behalen. Wat dit inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken vertellen zij graag op 1 november.

Kantoorinrichter Desko vindt dat het vervangen van ‘oude’ kantoormeubels niet mag resulteren in weggooien. De groothandelaar streeft ernaar om zoveel mogelijk kantoormeubels te hergebruiken. Door meubels te refurbishen of te hermodelleren geeft Desko ze een tweede en derde levenscyclus. Desko verkoopt, verhuurt en leaset kantoormeubilair. Hoe dat precies in zijn werk gaat en wat het oplevert voor het bedrijf én het milieu, vertelt Tessa van der Meer, verantwoordelijk voor circulaire innovatie bij Desko.

 

Programma

15.30                Inloop met koffie en thee

16.00                Welkom door MVO Nederland & branchevereniging PPP (Platform Promotional Products)

16.10                Duo-lezing: promotieartikelen met een goede komaf

  • Duurzame ambitie ProComm en samenwerking met Mid Ocean Brands
  • Hoe garandeer je duurzame omstandigheden in je keten?
  • CSR Gold certificaat

Sprekers: Joop van Veelen, directeur ProComm & Petra van Elteren, Liability Officer Product & Social Compliance bij Mid Ocean Brands

16.40                Groene groothandel: verduurzamen vanuit de core business

  • Van duurzame bedrijfsvoering naar duurzame producten
  • Circulair ondernemen vanuit de positie als groothandelaar

Spreker: Tessa van der Meer, verantwoordelijk voor circulaire innovatie bij Desko

17.00                Korte break

17.10                Aan de slag: wat kan ik morgen doen?

  • Aan de hand van een interactieve werkvorm gaan alle deelnemers aan de slag: waar ligt jouw eigen duurzame potentieel? Hoe kan je je daarin onderscheiden?

Begeleid door Hanneke van der Heijden & Annemarie Teuns, MVO Nederland

18.00                Wrap-up

18.15                Rondleiding Mid Ocean Brands

18.30                Netwerkborrel met soep en broodjes

19.30                Einde

 

Doelgroep

Groothandelsbedrijven en hun ketenpartners

 

Inschrijven

Meld je aan via dit inschrijfformulier.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het bedrijfsbezoek. Wel rekenen we na inschrijving op je komst. Ben je onverhoopt toch verhinderd? Laat het ons dan op tijd en uiterlijk twee dagen van te voren weten. Zo beperken we samen voedselverspilling!

 

Contact

Heb je vragen over het bedrijfsbezoek? Neem contact op met Annemarie Teuns via a.teuns@mvonederland.nl