Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 01-05-2017 Van beurscontainer naar mobiele werkplek dankzij ketenpartners zoals Desko Kantoormeubelen

 

In 2011 kreeg het Belgische architectenbureau Sculp[IT] opdracht, van Kloeckner Metals ODS Nederland, om een eenvoudige verplaatsbare en herbruikbare beursstand te ontwerpen. Het definitieve ontwerp bestaat uit twee boven op elkaar geplaatste containers; één omvat uitschuifbare kozijnen als showcase van de diverse raamprofielen en de andere omvat een bar, opgebouwd uit Jansen-raamprofi

Beide beurscontainers hebben hun werk fantastisch gedaan en stalen de show op verschillende (internationale) beurzen. In 2016 besloot ODS voor een andere beursconcept en werden de beurscontainers getransformeerd. De onderste beurscontainer wordt nog steeds gebruikt als bar voor andere verschillende (internationale) events in o.a. Parijs, Madrid en Barcelona.
Voor de bovenste beurscontainer kwam het idee om deze om te bouwen tot mobiele werkplek en deze te laten rondreizen op verschillende (circulaire) events. Het eerste circulaire event waar deze mobiele werkplek staat is Circular Valley (voorheen Circulaire Hotspot) te Hoofddorp en wordt gebruikt voor vergaderingen, private calls en als flexwerkplek.

Verschillende ketenpartners hebben het mogelijk gemaakt om de beurscontainer om te bouwen naar mobiele werkplek; zoals Scheuten Glas (isolerende beglazing), Bloem Sealants (Renoseal, elastische stoppasta), HERTALAN (EPDM dakbedekking), B&C project (binnenzonwering) en DESKO (circulaire kantoorinrichting). 

Deze mobiele werkplek is nog te bewonderen en te gebruiken tot medio september op Circular Valley, Rijnlander 916, 2132 MN, Hoofddorp. Meer info: www.circularvalley.com

foto van Desko Kantoormeubelen.foto van Desko Kantoormeubelen.foto van Desko Kantoormeubelen.