Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 21-10-2014 Stof en Steen uit Wormer komt met originele ARC 14 Stoelontwerp inzending

Op 27 november bast de ARC 14 los. Desko is nauw betrokken bij de categorie Stoelontwerp en kan vandaag alvast een leuke inzending laten zien. Ons oog viel op de inzending van Stof en steen, een samenwerkingsverband tussen meubelstoffeeratelier Marja Kooreman en Atelier Copray, de beeldhouwerij van Hans Copray. Zij vormden een relatief simpele bureaustoel met een oudere uitstraling om tot een modern duurzaam exemplaar.

Drie uitgangspunten
De ontwerpers hebben de opdracht op hun eigenwijze geïnterpreteerd en hebben drie uitgangspunten opgesteld om het ontwerp te kunnen realiseren.

 

Het design van de bureaustoel
Men heeft een organische vorm als uitgangspunt genomen, waarbij de strakke lijnen worden verzacht met de organische vormen van "plofkussens". De kantoor- en werkomgeving krijgt daarmee een persoonlijke, vertrouwde en zachte uitstraling.

 

Het nieuwe werken
De bureaustoel past in een flexibele kantooromgeving waar de bureaustoelen door meerdere medewerkers gebruikt worden en medewerkers op verschillende plaatsen op steeds weer andere bureaustoelen werken. Het concept dat wij daarbij invoeren is de verwisselbare kussens. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen stoelkussens en kan die bij aanvang van het werk simpel bevestigen en aan het eind van de werkdag weer meenemen of opbergen.

 

De stofferingsmethode
De verwisselbare zit- en rugkussens zijn het uitgangspunt van de stofferingsmethode. In deze opdracht is naast de natuurlijke, organische vormen van de zachte kussens ook gekozen voor de toepassing van duurzame, natuurlijke materialen zoals latex vulling, stoffen van wol en katoen en het gebruik van het 3D filament PLA, een organische kunststof. Het stoffeerconcept dat wij hierbij voor ogen hebben is een scheiding tussen het basisframe van de bureaustoel en de zit- en rugdelen. De organisatie draagt zorg voor het beheer en onderhoud van het basisframe en de medewerker heeft de zorg voor de zit- en rugkussens.

 

In de video hieronder kunt u het productieproces ervaren: