Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 25-09-2017 Sportvloer oude sporthal De Beukenkamp krijgt nieuw leven

Gemeente Purmerend, We Beat The Mountain en Desko kantoorinrichters slaan de handen ineen en geven de oude vloer van de voormalige sporthal De Beukenkamp een nieuwe bestemming. Hiermee krijgt niet alleen de vloer een ‘nieuw leven’, maar creëren de partijen ook kansen en arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inmiddels is de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie De Beuk aan de Van IJsendijkstraat al in vol bedrijf, maar vrijwel elke Purmerender heeft wel eens een bezoek gebracht aan de voormalige en inmiddels gesloopte sporthal De Beukenkamp. Met school, de sportclub of als toeschouwer op de tribune. De oude hal is niet meer, maar de sportvloer is behouden. En daarmee een stukje Purmerendse historie. Van de

vloer worden nu meubels gemaakt!

 

 

Een mooie samenwerking

24 juli jl. begonnen de teams met het eruit halen van de vloer. Een mooi proces waarbij de mankracht aardig op de proef werd gesteld. Een week lang hebben de enthousiaste teams van Desko kantoorinrichters,  We Beat The Mountain en Special Forces Work de vloer in stukken gezaagd. De loodzware panelen van gemiddeld 3 m. x 1,50 m. vervolgens transport klaar gemaakt, genummerd en vervoerd naar het hoofdkantoor van Desko in Amsterdam.

Bij Desko zijn inmiddels de eerste tafels met behulp van een nieuw team mannen die via social return komen gemaakt. Deze mannen krijgen een nieuwe kans om het vak meubelmaker te leren.  De bladen werden licht geschuurd zodat de sportlijnen werden behouden en daarna gelakt voor een mooie glans.

De onderstellen van de tafels zijn gemaakt van een afvalstroom oude vergadertafels en werden weer opnieuw gespoten met milieuvriendelijke verf. Deze onderstellen kregen op deze wijze weer een nieuw leven om de oude vloer voorgoed te dragen.

Hierbij is de wens van gemeente Purmerend om een gedeelte van de oude vloer weer in te zetten als meubilair voor het nieuwe Sportcafe en de vergader en vip ruimtes van de sportaccommodatie De Beuk uitgekomen.  In de nieuwe sporthal die afgelopen zaterdag werd geopend zijn al eerste drie tafels te bewonderen.

Interesse in zo’n uniek meubel? Schrijf je dan snel in.

                

Bij We Beat The Mountain en Desko zijn we ervan overtuigd dat de afvalberg onnodig hoog is en dat er anders gekeken moet worden naar afvalstromen die weer als kans kunnen dienen voor nieuwe producten.  Duurzaamheid en hergebruik van waardevolle grondstoffen krijgen daarbij veel aandacht. Meer weten? Neem vooral eens een kijkje op www.webeatthemountain.com of www.desko.nl