Spijkerbrij

LEONIE (27) & LOIS (28) | SPIJKERBRIJ

Wij zijn Leonie & Lois, betekenisvolle ontwerpers. Unieke, handgemaakte producten ontstaan door gebruik te maken van restmateriaal en het opnieuw inzetten van oude technieken. Door onze inzichtelijke en transparante maakprocessen, geven wij deze kennis en technieken door.

Spijkerbrij is de mix van oude spijkerbroekvezels met natuurlijke lijm. Spijkerbroeken worden tot grove stukjes gesneden, waarna deze vezels met natuurlijke lijm op basis van zetmeel worden gemixt. Zo ontstaat een kneedbare brij wat in verschillende vormen geperst wordt. Na het drogen wordt Spijkerbrij zo hard als hout.

Dit resulteert in een compleet nieuwe grondstof voor de bouw en interieurwereld. We laten spijkerbroeken dus niet opnieuw terugkomen als textiel, maar als een vervanger voor hout en tegels. Spijkerbrij is niet alleen stevig, maar ook geluidsisolerend en toe te passen op diverse manieren in het interieur. Ons doel is een stevig tafelblad te produceren. Wij geloven erin dat wij niet alleen tafelbladen kunnen ontwikkelen, maar ook wandpanelen, meubels en wie weet een huis bouwen met Spijkerbrij?!

Bekijk onze referentieprojecten

Cases

Greenhouse

Bekijk deze case

Bam Nieuwleusen

Bekijk deze case

Midocean

Bekijk deze case

Zelfstroom

Bekijk deze case