Project

 • Project BAM Helmond
 • Opgeleverd Maart 2018
 • Diensten - Oude meubilair volledig ingeruild
  - Meubelmanagement
  - Jaarlijks onderhoud producten
 • Locatie Helmond
 • Meubilair Duo werkplekken
  Akoestische tus

Een doorlopend proces
Het circulair interieurconcept voor onze klant BAM mogen wij na ruim 4 jaar bestempelen als een succes en een groot voorbeeld voor circulair inrichten anno nu. Het bewijs van flexibiliteit, vertrouwen en creativiteit ‘BAM!’

Het circulaire interieurconcept voor bouwconcern BAM loopt al sinds 2013. Door eerst een waardescan te maken van al het bestaande meubilair van ongeveer 5000 werkplekken, was het eenvoudig deze waarde en de mogelijkheid voor hergebruik te bepalen. Deze waarde konden we omzetten in een circulair 3D interieurplan en een plan van aanpak voor de verhuizing en realisatie.

Meerjarenplan
De start van dit meerjarenplan begon met het terugnemen van 6500 gebruikte werkplekken die niet meer vol-

deden aan de eisen van Het Nieuwe Werken, denk o.a. aan zit/sta bureaus. Een gedeelte van het teruggenomen meubilair werd gerefurbished en heeft Desko samen met de architect weer ingezet in het nieuwe plan. Wat BAM niet meer kon gebruiken heeft Desko weer ingeruild, opgeslagen en/of weer een 2e leven gegeven.

Afgesproken restwaarde
Op de nieuw geleverde werkplekken over diverse locaties in Nederland (inmiddels 5700) sloot BAM een contract af met Desko. Gedurende een periode van vijftien jaar gebruikt BAM het meubilair volgens goed huisvaderschap met een vooraf afgesproken restwaarde na 15 jaar. BAM krijgt daar de bijbehorende diensten zoals het onderhoud, service en garantie op al het meubilair.