Circulaire economie

Desko laatste tweets

 

Circulaire economie

 

De ideale wereld van onze nieuwe concept Circulaire Economie

Het is toch zonde om te zien hoeveel wij, de mens, weggooien? Ook kantoorinrichting is vaak slachtoffer van onze maatschappij waarin ‘nieuw’ de maatstaaf is. Dat moet anders vinden wij. In plaats van de vuilnisbelt, een nieuw leven. In plaats van verspillen, verdienen. In plaats van kortetermijnoplossingen, duurzaamheid. In samenwerking met MVO Nederland, bedachten wij van Decorum hoe we voor een revolutionaire ommekeer kunnen zorgen. Et voila, de Circulaire Economie volgens onze filosofie is geboren.

Fig.1:  Model circulaire economie van Ellen Macarthur foundationFig.1:  Model circulaire economie van Ellen Macarthur foundation

 

Filosofie

Circulaire economie komt terug in alle processen van kantoorinrichting, van fabricatie tot gebruik, van aanschaf tot gebruik. Zoals u ziet in Fig.1:  Model circulaire economie van Ellen Macarthur foundation is ieder proces gericht op het zo optimaal mogelijk benutten van grondstoffen, verwerkingsprocessen, menselijk kapitaal en het gebruik. Duurzaamheid in optima forma. Decorum Kantoormeubelen past dit op een unieke manier toe, voor zowel kleine als grote kantoren:

‘Gewoon even een goede bureaustoel maken’ is een oude opvatting. Tegenwoordig wordt er al vanaf de ontwerpfase gekeken naar hoe producten dienen te worden ontwikkeld dat deze aan het eind van de gebruiksfase makkelijk demontabel zijn en de verschillende materialen eenvoudig gescheiden kunnen worden. Hierdoor wordt de waarde behouden en zelfs gemaximaliseerd door eerst te kijken naar hergebruik van onderdelen en grondstoffen. Uiteraard zonder kwaliteitsverlies en de eis dat er tijdens de productie, het gebruik en de verwerking van het product geen schadelijke stoffen worden uitgestoten.

 

Alleen betalen voor gebruik

Heeft u het nooit gek gevonden dat onze economie draait om artikelen die u het grootste gedeelte van de tijd niet gebruikt? Wij hanteren daarom een geheel nieuwe wijze op de manier van gebruik van kantoorruimte en producten. Voorbeelden:

men koopt geen lampen maar lichturen of neemt men geen energie af maar betaalt voor een verwarmde omgeving.
Een zakelijke klant schaft geen werkplekken aan, maar betaalt voor het aantal uren dat er gebruik van wordt gemaakt. Daarin kan een bepaalde periode worden afgesproken. Na de contractperiode wordt de situatie herzien. Indien het bedrijf geen gebruik meer wenst te maken van deze werkplekken, gaan ze terug naar Decorum en krijgen ze een second life, ofwel een nieuw leven.

 

Aanpassen van bij bestaande inrichting

Wij durven het u op een briefje geven; als u overweegt uw bestaande inrichting te veranderen, kijkt bijna iedere kantoorinrichter naar nieuwe aanschaf. Wij pakken het anders aan. Samen met u kijken we of we uw huidige meubelen kunnen aanpassen naar nieuwe wensen.

 

7-10 jaar garantie!

Ja, u leest het goed. Wij geven u op nieuwe of hergebruikte kantoorinrichting ten minste 7 jaar garantie. Vaak kunnen wij zelfs nog meer garantie geven tot wel 10 jaar. Dat vind u nergens anders.

 

Samenwerken met alleen duurzame producenten & eigen label

Wij doen alleen zaken met producenten die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Sommige vraagstukken lossen we liever zelf op en kunnen daarom ook vanuit eigen label leveren.

 

Altijd goedkoper door onze garantie op waardebehoud

Als u  zaken doet met Decorum, heeft u altijd de garantie dat uw inrichting geld oplevert. Decorum levert namelijk niet alleen, wij knappen op, passen aan, hergebruiken en maken beter. Tevens hebben wij zeer krachtige online en offline middelen om bestaande producten te verkopen. Hierdoor kunnen wij u een te allen tijde een restbedrag garanderen. Bij ons bent u dus altijd goedkoper uit.

 

Grote voordelen voor u

Binnen de Circulaire Economie helpt Decorum u met het opzetten van een proces waarin verspilling van grondstoffen op alle manieren wordt verkomen. Tevens wordt er alles aan gedaan om materialen en producten een zo lang mogelijke levensduur te geven door hergebruik of op te knappen. En dat biedt enorme voordelen:

●Grote kostenbesparing

●Aantoonbare winstverhoging

●Duurzaam ondernemen

●Positief signaal afgeven