Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 29-03-2016 Ontwerp 'Circular paper pendant' by Lucia van der Lee

Het vijfde ontwerp van de Circulair Design Award 2016 powered by Desko.

 

Naam van ontwerp: Circular paper pendant

Naam ontwerper: Lucia van der Lee | Luuxoo

 

Omschrijving van het circulaire innovatieve karakter van het ontwerp:

De lampenkap is gemaakt van papier, een materiaal gemaakt van plantaardige vezels. Tijdens het proces van papierscheppen met papierpulp grijpen de vezels in elkaar. Eenmaal opgedroogd is een  non-woven materiaal ontstaan. De vezels kunnen weer losgeweekt worden in water en tot wel zeven keer opnieuw gebruikt worden.

De lamp verspreidt licht, maar onthult ook de textuur van het papier. Dit maakt de lamp tot een blikvanger. Elk exemplaar is bovendien uniek. In het papier kunnen bovendien andere reststromen verwerkt worden, afkomstig van planten, voedsel of andere vezels.

 

Gebruik grondstoffen/reststromen

De papiervezels komen van vermalen katoenen kleding, daardoor zijn er verschillenden kleuren beschikbaar. De kap is behandeld met milieuvriendelijk brandvertragend middel. De snoerpendel is te scheiden van de kap.

De ontwerpen van dichtbij bekijken? Binnenkort zijn alle genomineerde ontwerpen van de Circulair Design Award 2016 te zien op de ‘Circular Expo’ op de Valley in Hoofddorp. Dit is de eerste fysieke plek waar de ‘best practices’ uit Nederland op het gebied van de circulaire economie worden geëxposeerd!

Bekijk deze week meer Circulaire ontwerpen hier

De genomineerde zijn: ‪Cleo de Brabander, ‪Danny Verdonk, ‪Césare Peeren, ‪Anton Teeuw , ‪Dennis Teeuw, Lucia van der Lee, ‪Suzanne Plasmeijer, Paulien Kingma, Don Hoppenbrouwer, Cees Cornielje en Rob Jansen