Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 12-09-2018 Desko: “Juist architecten zijn een belangrijke schakel bij circulaire kantoorinrichting”

In de aanloop naar de uitreiking van de Architectenweb Awards – begin november, leggen we een aantal vragen voor aan de partijen die de prijzen mede mogelijk maken. Vandaag: Michael Kuiper, directeur van circulair kantoorinrichter Desko.

Wat is voor Desko de reden om de Architectenweb Awards te sponsoren?
“Door de Architectenweb Awards te sponsoren hopen we de aandacht te vestigen op duurzame interieurinrichting voor kantoren; we hopen dat steeds meer architecten duurzame kantoorinrichting omarmen. Desko is gespecialiseerd in circulaire interieurinrichting. We stellen onszelf ten doel cirkels te blijven sluiten en voor architecten die duurzaamheid als missie zien, zijn we een uitstekende partner.”

Hebben interieurarchitecten een belangrijke invloed op een eventueel circulaire kantoorinrichting, of zijn facility managers en directies van de opdrachtgever vooral bepalend?
“Juist de (interieur)architecten zijn voor Desko een zeer belangrijke schakel in het aankoopproces. Een architect kan bij de start van een verbouwing, verhuizing of uitwerking van een nieuwe inrichting het gebruik van duurzaam meubilair stimuleren.”

“Architecten bekijken bijvoorbeeld samen met de klant naar het bestaande meubilair; dat heeft vaak nog een enorme waarde. De architect kan bijvoorbeeld adviseren een gedeelte van het bestaande meubilair te ‘refurbishen’ naar wensen en kleuren van dit moment, of om een gedeelte van het meubilair te huren.”

“Desko levert naast nieuw ook hergebruikt en refurbished kantoormeubilair. En bedrijven kunnen bij ons ook nieuwe A-merkmeubels leasen. Dan betalen ze voor het gebruik en worden geen eigenaar van het meubilair.”

Ervaren jullie een groeiende interesse in circulariteit of is het een noodzaak waarvan het besef nog moet groeien?
“We ervaren zeker een groeiende interesse! Waar we vijf jaar geleden nog moesten uitleggen wat circulaire interieurinrichting inhield, hebben we steeds meer partners met een zelfde missie, die begrijpen waar we over spreken! We worden steeds vaker al vanaf de eerste schets betrokken bij een project.”

“Er zijn als meerdere mooie projecten tot stand gekomen waar een creatieve samenwerking het juiste effect gaf aan het eindresultaat. Onlangs hebben we samen met een hele creatieve architect het hoofdkantoor van L’Oréal helemaal vernieuwd.”

Is hoogstaande architectuur een inspiratiebron voor jullie?
“Architectuur inspireert ons bij het ontwikkelen van vernieuwingen op het gebied van meubilair. We kijken goed waar vormen en kleuren samenkomen of juist niet. Op deze wijze kunnen wij de vraag uit de markt weer goed beantwoorden.”

“Duurzame architecten met dezelfde missie als die van ons betrekken wij graag in onze keten. Ze kunnen zich vrijblijvend aansluiten bij ons partnerprogramma zodat we kunnen samenwerken aan mooie projecten.”


Datum toevoeging: 11-09-2018 Circulair design producten nu te zien bij de Rabobank Amstelveen

De klanten van de Rabobank Amstelveen keken deze week een beetje vreemd op bij het zien van de expositie over circulair design.
Een Chaise longues van oude spijkerbroeken en tapijttegels en kleden van gerecycled materiaal.  Niet iets wat je verwacht als je bankzaken komt doen. Toch denken de Rabobank en Desko daar anders over en zien dit als een eye-opener voor ondernemers.  Door de producten en het verhaal daarachter op deze wijze te tonen, laten ze bezoeker de kansen van duurzaam ondernemerschap zien. En dat is ook precies waarom de Rabobank samen met Desko eerder dit jaar de Circulair design award hebben uitgereikt, om jong talent te stimuleren duurzaam te denken bij ondernemerschap en productdesign. Het resultaat daarvan is nog enige tijd te zien bij de Rabobank in Amstelveen.

 


Datum toevoeging: 11-09-2018 Vacature: Receptioniste-Telefoniste

Wij zoeken per direct een receptioniste/telefoniste en duizendpoot (m/v) - fulltime, 40 uur - voor ons kantoor in Amsterdam. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

Functie omschrijving:

 • Telefoon aannemen/doorverbinden

 • Het visitekaartje van het bedrijf zijn

 • Hulp met administratieve offertes

 • Maken van afspraken

 • Verwerken van de post

 • Facilitaire werkzaamheden

 • Gasten ontvangen

 • Archiveren klantendossiers

 • Assisteren collega’s met administratieve/telefonische handelingen.

 • Faciliteren van management en werknemers in allerlei voorkomende taken (o.a. bestellingen en boodschappen, uitwerken van brieven, reprowerkzaamheden).

  Wat wij zoeken is iemand die positief, enthousiast en vol opwekking achter de receptie de telefoon kan beantwoorden en klanten te woord kan staan.
  Daarbij is het werk erg afwisselend door zaken als de kantine netjes houden, boodschappen doen en andere facilitaire werkzaamheden.

  Wat wij zoeken:

 • Een prettige telefoonstem

 • Sterk in de schoenen

 • Achtergrond: Administratief medewerker, secretaresse, baliemedewerker (is geen pre)

 • Goede eerste indruk

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau

 • Klantvriendelijk, stressbestendig en kunnen omgaan met veranderingen

 • In staat om snel te schakelen tussen verschillende werkzaamheden

 • Nauwkeurig, punctueel, gestructureerd en zelfstandig kunnen werken, ook onder druk

 • Desko biedt


 • Werken bij Desko betekent deel uitmaken van een gedreven team waarbinnen een hoge mate van zelfstandig en klantgericht werken wordt gevraagd. Desko heeft een open bedrijfscultuur, korte lijnen en een informele sfeer. We zijn gefocust op de toekomst, nieuwe kansen en mogelijkheden. Door de grote van het bedrijf draagt iedereen veel verantwoordelijkheid bij het afhandelen van opdrachten. Je bent zeker geen nummer binnen ons team, maar juist van essentieel belang. Wij vragen daarom van iedere werknemer betrokkenheid en inzet. Daar tegenover staat een leuke baan, goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. 

  Over Desko Circulaire kantoorinrichters


 • Desko staat al ruim 60 jaar garant voor kwaliteit op het gebied van Duurzame kantoorinrichting, vloerbedekking en (school)meubilair, zowel nieuw als gebruikt. Vanuit het hoofddistributiecentrum in Amsterdam vinden dagelijks vele verkoopopdrachten hun weg naar de professionele markten van o.a. projectinrichting, architecten, multinationals en vele andere zakelijke eindgebruikers.

   

 


Datum toevoeging: 11-09-2018 Samen verbinden in het Circular Economy Boot Camp Lab

Geef je snel op. De inschrijving is open
van Het Circular Economy Boot Camp Lab!

Het Circular Economy Boot Camp Lab

Het Circular Economy Boot Camp Lab bestaat uit drie intensieve workshop-blokken. We starten in februari 2019. De focus ligt op het handelingsvaardig  maken van de nieuwe generatie leiders die de transitie naar circulair opereren zullen vormgeven. Het programma verbindt:

 • De best beschikbare kennis over de zich ontwikkelende circulaire wereld.
 • Het circulaire zelf van de deelnemer die wil bijdragen aan die nieuwe wereld.
 • Het praktisch handelen van de deelnemer, bouwend aan zijn/haar circulaire organisatie.

Samen verbinden de deelnemers zich tot een ‘community of changemakers’ die elkaar blijvend weten te vinden.

 

Waarom uniek?

“Empowering young leaders to face mankind’s greatest challenge ever”. Dat is waar wij voor staan. Er zijn heel veel congressen, cursussen en seminars over circulaire economie. Maar er is geen ander aanbod dat zo nadrukkelijk focust op het handelingsvermogen van een nieuwe generatie om leiding te geven aan de transitie naar circulair opereren die even urgent als onontkoombaar is. In afstemming met onze kennispartners Het Groene Brein en de Ellen MacArthur-foundation hebben wij vastgesteld dat het deze integratie van hoogwaardige kennis, persoonlijk commitment en competentie-gebaseerd ondernemerschap is die het Boot Camp Lab nationaal en internationaal uniek maakt.

 

Hoe kan ik bijdragen?

Inmiddels staat de inschrijving open. Eerste aanmeldingen zijn binnengekomen. Graag hoor ik van je als je interesse hebt in deelname van je zelf of vanuit je organisatie. Waarschijnlijk heb je in je relatienetwerk ook mensen die mogelijk geïnteresseerd zouden kunnen zijn in deelname. Voel je geheel vrij om deze informatie te delen, of geef namen van aan mij door, zodat wij contact op kunnen nemen.

Meer informatie over de opleiding. Ik verwijs je graag de website: www.academyglobalchallenges.nl.


Datum toevoeging: 01-08-2018 Vacature Commercieel Medewerker Binnendienst Amsterdam

Commercieel verkoop medewerker binnendienst

Wij zoeken per direct een commercieel medewerker verkoop binnendienst (m/v) - fulltime, 40 uur - voor ons kantoor in Amsterdam. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

- telefonisch adviseren van nieuwe en bestaande klanten
- maken van telefonisch of per e-mail aangevraagde offertes
- advisering van en verkoop aan de bezoekers van onze showroom
- administratieve verwerking van orders, orderbevestigingen en facturen
- inkoop van kantoormeubilair bij onze leveranciers
- uitbereiden klanten Desko
- onderhouden zakelijke social media netwerken
- telefonische acquisitie

Desko vraagt

- minimaal MBO werk- denkniveau
- goede commerciële en communicatieve vaardigheden
- bij voorkeur ervaring in een commerciële omgeving
- stressbestendig
- klantgerichte, positieve persoonlijkheid
- enthousiaste teamplayer
- geen 9 tot 5 mentaliteit
- probleemoplossend vermogen
- uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
- kennis van de MS Office programma’s

Kortom Desko is opzoek naar een medewerker die zijn schouders eronder zet en wilt gaan voor het beste resultaat!

Desko biedt
Werken bij Desko betekent deel uitmaken van een gedreven team waarbinnen een hoge mate van zelfstandig en klantgericht werken wordt gevraagd. Desko heeft een open bedrijfscultuur, korte lijnen en een informele sfeer. We zijn gefocust op de toekomst, nieuwe kansen en mogelijkheden. Door de grote van het bedrijf draagt iedereen veel verantwoordelijkheid bij het afhandelen van opdrachten. Je bent zeker geen nummer binnen ons team, maar juist van essentieel belang. Wij vragen daarom van iedere werknemer betrokkenheid en inzet. Daar tegenover staat een leuke baan, goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. 

Over Desko Circulaire kantoorinrichters
Desko staat al ruim 60 jaar garant voor kwaliteit op het gebied van Duurzame kantoorinrichting, vloerbedekking en (school)meubilair, zowel nieuw als gebruikt. Vanuit het hoofddistributiecentrum in Amsterdam vinden dagelijks vele verkoopopdrachten hun weg naar de professionele markten van o.a. projectinrichting, architecten, multinationals en vele andere zakelijke eindgebruikers.

Enthousiast geworden?
Stuur dan per e-mail je CV en motivatiebrief. Heb je nog een vraag of wil je meer weten? Bel dan naar 020 – 480 1020


Datum toevoeging: 22-07-2018 Vacature assistant logistiek Planner

Word jij onze nieuwe assistent planner?

 

Wij zoeken per direct een logistiek assistent planner en duizendpoot (m/v) - fulltime, 40 uur - voor ons kantoor in Amsterdam. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

 

 • het realiseren van een optimale planning van transporten door heel Nederland en België

 • ondersteunen van de planner

 • ondersteunen van de afdeling aftersales.

 • Klantencontact onderhouden

 • het efficiënt inplannen middels het volledig benutten van onze beschikbare capaciteit

 • optimaliseren van het planningsproces en implementeren van efficiëntere werkwijze

 • administratieve verwerking van ingeplande transporten en nalevering

 • waar nodig inhuren van extra transportmiddelen en chauffeurs

 • monitoren van leverdata en gemaakte afspraken

 • proactief overleggen met opdrachtgevers als er aanpassingen nodig zijn

 •  

   

  Desko vraagt

 • MBO+ werk- en denkniveau

 • flexibele instelling en geen 9 tot 5 mentaliteit

 • goede communicatieve vaardigheden

 • stressbestendig en in staat om Ad-Hoc beslissingen te maken

 • klantgerichte, positieve persoonlijkheid

 • enthousiaste teamplayer

 • probleemoplossend vermogen

 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

 • kennis van de MS Office programma’s

   

   

  Desko biedt

  Werken bij Desko betekent deel uitmaken van een relatief klein en gedreven team waarbinnen een hoge mate van zelfstandig en klantgericht werken wordt gevraagd. Desko heeft een open bedrijfscultuur, korte lijnen en een informele sfeer. We zijn gefocust op de toekomst, nieuwe kansen en mogelijkheden. Door de grootte van het bedrijf draagt iedereen veel verantwoordelijkheid bij het afhandelen van opdrachten. Je bent zeker geen nummer binnen ons team, maar juist van essentieel belang. Wij vragen daarom van iedere werknemer betrokkenheid en inzet. Daar tegenover staat een uitdagende baan met zeer goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

   

  Over Desko

  Desko staat al ruim 60 jaar garant voor kwaliteit op het gebied van kantoorinrichting, vloerbedekking en (school)meubilair, zowel nieuw als gebruikt. Vanuit het hoofddistributiecentrum in Amsterdam vinden dagelijks vele verkoopopdrachten hun weg naar de professionele markten van o.a. projectinrichting, architecten, multinationals en vele andere zakelijke eindgebruikers.

   

  Enthousiast geworden?

  Stuur dan per e-mail je CV en motivatiebrief. Heb je nog een vraag of wil je meer weten? Bel dan naar 020 – 480 1020 Wouter van der Voort

   

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

   

 


Datum toevoeging: 17-07-2018 Vacature Chauffeur / monteur voor Desko Kantoorinrichters

Functieomschrijving

Ter versterking van onze afdeling logistiek zijn wij per direct op zoek naar een full time Chauffeur / monteur.

Je basis is Amsterdam, alleen ben jij onze man op de weg. Ben jij toe aan een mooie nieuwe uitdaging en woon je ook nog in de buurt van Amsterdam, dan  hebben wij dé functie voor jou.

 • Afleveren van kantoormeubilair bij onze klanten
 • Monteren en assembleren van kantoormeubilair
 • Je bereid meubel projecten voor samen met de logistiek manager
 • Controleren en verzendklaar maken van jouw zendingen
 • Het meest van je tijd zit je op de wagen. Daarnaast help je jouw collega's.

 

Functie-eisen

Wat verwachten we van jouw?

 • Je ben in het bezit van minimaal rijbewijs B en C is zeker een pre
 • Je hebt technisch inzicht en werkt netjes en zelfstandig .
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en beschikt over eigen vervoer.
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal goed
 • Jij bent van maandag t/m vrijdag beschikbaar en flexibel inzetbaar
 • Jij kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen
 • Desko biedt

  Werken bij Desko betekent deel uitmaken van een gedreven team waarbinnen een hoge mate van zelfstandig en klantgericht werken wordt gevraagd. Desko heeft een open bedrijfscultuur, korte lijnen en een informele sfeer. We zijn gefocust op de toekomst, nieuwe kansen en mogelijkheden. Door de grote van het bedrijf draagt iedereen veel verantwoordelijkheid bij het afhandelen van opdrachten. Je bent zeker geen nummer binnen ons team, maar juist van essentieel belang. Wij vragen daarom van iedere werknemer betrokkenheid en inzet. Daar tegenover staat een leuke baan, goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. 

   

  Over Desko Circulaire kantoorinrichters


  Desko staat al ruim 60 jaar garant voor kwaliteit op het gebied van Duurzame kantoorinrichting, vloerbedekking en (school)meubilair, zowel nieuw als gebruikt. Vanuit het hoofddistributiecentrum in Amsterdam vinden dagelijks vele verkoopopdrachten hun weg naar de professionele markten van o.a. projectinrichting, architecten, multinationals en vele andere zakelijke eindgebruikers.

   

  Enthousiast geworden?
  Stuur dan per e-mail je CV en motivatiebrief. Heb je nog een vraag of wil je meer weten? Bel dan naar 020 – 480 1020 en vraag naar Wouter van der Voorst

 


Datum toevoeging: 05-07-2018 Wat is er nu fijner dan wandelen terwijl u gewoon aan het werk bent?

 

Zit u nu? Waarschijnlijk wel. De meeste mensen zitten gemiddeld 7 uur per dag achter hun bureau op het werk. Rijden vervolgens met de auto naar huis en ploffen ´s avonds op de bank. Deze zittende levensstijl is slecht voor de gezondheid.

Dus ga meer bewegen tijdens de werkzaamheden! Met 1 uur per dag wandelen of fietsen achter uw bureau bevordert u al de gezondheid, verbrandt u calorieën en het geeft u meer energie.

Bij Desko bieden wij een uitgebreid assortiment van actief meubilair, waaronder de nieuwe Treadmill Desk waarbij u kan wandelen tijdens uw werkzaamheden. Deze nieuwe gezonde werkplek is zo ontworpen dat hij geplaatst kan worden in elke kantoorruimte of gewoon bij u thuis.

De Treadmill Desk is eenvoudig handmatig in hoogte aan te passen van 104cm tot 140cm zodat u de juiste ergonomische positie kunt instellen. Met een werkblad van 96cm breed biedt dit bureau genoeg werkruimte. En de polssteun verschaft u comfort en zorgt dat u tijdens het lopen gecentreerd op de loopband staat. Dankzij het gepatenteerde interne kabel systeem zijn alle kabels weggewerkt voor het zicht en de veiligheid van u en uw personeel.

 

Speciaal ontworpen voor kantoorgebruik

De kwalitatief hoogwaardige en design loopband met desk zijn speciaal ontworpen voor gebruik op het kantoor. De loopband is daarom fluisterstil waardoor de gebruiker en uiteraard collega's geen overlast zullen hebben en het de productiviteit alleen maar positief zal beïnvloeden. De loopband is mede geruisloos door de hoge kwaliteit die geluid en vibratie doet onderdrukken. Door het slimme ontwerp past het bureau in vrijwel elke kantoorruimte.

 

Een gratis proefplaatsing?
Probeer nu de Treadmill Desk 14 dagen uit en ervaar de voordelen!
Bel voor informatie 020 480 10 20 of stuur een mail naar [email protected]

 

 


Datum toevoeging: 19-06-2018 VIISI LABS CIRCULAR OFFICE DESIGN

Between 2015 and 2016 pioneer architect Cèsare Peeren designed and realized part of the new interiors for VIISI ‘s headquarter, an ambitious and innovative  company based in Amsterdam. At the end of 2016 the project won the Desko Circular Design Award powered by Desko.

A worn out bowling alley floor, dead stock Trespa table tops, vintage lamps, and heraklith acoustic system ceiling panels were redesigned to give a sustainable yet classy looking ‘living room for academics’. The space is used both as lunchtime canteen and evening seminar room.

Following the scouts and the makers during the different steps of production, this portfolio shows the process behind the scenes: where the materials came from and how they have been treated and upcycled.

Divided in #11 main photo series this reportage highlights the Superuse design practice with an accent on the craftsmanship of these amazing makers: an homage to the master of crafts, their dedication, their ability to transform something that was discarded into innovative and beautiful designs.

 

 

Harvest map of the main elements of the VIISI ‘s circular office design | © Denis Guzzo

Lees het hele artikel hier


Datum toevoeging: 13-06-2018 Kabelmanagement voor een opgeruimde en veilige werkplek

Herkent u de wirwar aan kabels rond en onder uw werkplek? Een grote ongeordendheid van loshangende kabels en snoeren. Het is een van de meest storende factoren op de werkvloer!

Het belemmert uw werkzaamheden, zorgt voor onnodige stofnesten, struikelgevaar, verlies van data, kans op kortsluiting en daardoor ook weer kans op brandgevaar.

Wij bieden een zeer ruim assortiment aan kabelmanagement producten die ervoor zorgen dat uw werkplek er verzorgd en netjes uitziet en daardoor facilitair technisch, ergonomisch en esthetisch in orde is. Tevens kunnen wij zorgen voor de complete realisatie van kabelmanagement trajecten; "Van inventarisatie tot realisatie".

Bekijk hier complete assortiment van het merk Thovip.

 

      

 

 


Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Wil je sommige cookies niet toestaan, wijzig dan je cookie instellingen. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.