Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 09-07-2019 Re-Use Certificaat bureaustoelen

Trots op het behalen van het Re-use certificaat wat onze ambities extra laat zien in de circulaire economie


Datum toevoeging: 26-02-2019 Desko huislijn bureaustoelen gaat plastic-vrij verpakken

De Huislijn bureaustoelen van Desko zijn al jaren niet meer weg te denken uit de kantoorinrichtingsmarkt, jaarlijks verkopen we er meer dan 5000 bureaustoelen. Succes nummers als bijvoorbeeld de 806 CS en 887 Edition staan bij Corporate Clients maar ook bij een particulier thuis

De bureaustoelen zijn ontwikkelt welke een maximale levensduur hebben, eenvoudig te verwisselen onderdelen hebben en waarbij verlijming uit den boze is. Na een geslaagde proefperiode zullen we met ingang van het tweede kwartaal  2019 alle Desko bureaustoelen plastic-vrij gaan verpakken. 

Concreet? Inkomende goederen verpakken wij nog uitsluitend in een doos en beschermend materiaal van gerecycled papier en karton. Voor de distributie in Europa leveren wij in bovenstaande doos. Gemonteerde producten worden geleverd in een biologisch afbreekbare zak. Hou er dus rekening mee dat u deze niet weggooit als restafval, dat zou zonde zijn!

 

  


Datum toevoeging: 12-11-2018 Uitreiking Architectenweb Awards 2018 mede mogelijk gemaakt door Desko

Desko 

Op donderdagavond 8 november 2018 zijn in Broeinest Amsterdam
de Architectenweb Awards uitgereikt. Desko feliciteert de onderstaande winnaars! 

 

Op deze avond zijn de volgende prijzen uitgereikt:

Woongebouw van het Jaar 2018
Superlofts Blok Y – Marc Koehler Architects

Kantoorgebouw van het Jaar 2018
De Curve – EVA

Schoolgebouw van het Jaar 2018
De Henricus – Berger Barnett Architecten

Zorggebouw van het Jaar 2018
Woonzorgcentrum Scheldehof – atelier PRO

Interieur van het Jaar 2018
Publiekslocatie Centrum, Stadhuis Rotterdam – deMunnik-deJong architecten & Merk X

Publiek gebouw van het Jaar 2018
Jakarta Hotel – SeARCH

Architect van het Jaar 2018
Floris Alkemade – Rijksbouwmeester

De verschillende prijzen zijn aan de winnaars uitgereikt door juryleden Renske van der Stoep (ROFFAA), Femke Feenstra (G.A.F. Architects), Willem Heyligers (Heyligers d+p), Vincent Kompier (o.a. zelfstandige) en Uri Gilad (Office Winhov). 

Vanwege de onverwachte afwezigheid van een jurylid heeft ook de secretaris van de jury, Michiel van Raaij (Architectenweb), een prijs uitgereikt. Moderator van de avond was JaapJan Berg (Bergplaats).

De Architectenweb Awards zijn mede mogelijk gemaakt door Kawneer, Gira, Desko, Cerriva en Broeinest.


Datum toevoeging: 05-11-2018 Bijzonder nieuws uit Kenia

Een succes, dat is het zonder twijfel te noemen. Ruim veertig ontwerpers en architecten schreven zich afgelopen jaar in voor weer een nieuwe editie van de Circulair Design Award. De Circulair Design Award is een initiatief van Rabobank Metropoolregio Amsterdam en Desko. Ieder jaar wordt de bijzondere award uitgereikt aan het beste circulaire interieur- of productdesign.

Elmar stromer, founder van textielinzameling en recyclingbedrijf Africa Collect Textiles (ACT), won de 1e prijs met zijn ontwerp voor de stoel Duffus. Veel tweedehandskleding uit Nederland wordt doorverkocht aan Keniaanse importeurs. Kleding wordt gedragen en vervolgens verbrand of gedumpt. ACT zamelt gedragen textiel (opnieuw)

in middels inzamelcontainers op universiteiten, in winkelcentra en kerken in Nairobi. Door middel van ‘low-tech’ recycling methodes worden materiaal gerecycled en gescheiden gehouden. Zo kunnen ze blijvend gerecycled worden.

Elmar bedacht een speciale techniek voor het gerecyclede materiaal geïnspireerd op de weeftechniek voor Afrikaans haar. Denk hierbij aan producten zoals schoenen, matten, poefs en stoelen. Elmar zijn missie is lokaal een werkplaats in te richten, banen te creëren en de producten verder te ontwikkelen en te produceren

Onlangs kregen bijzonder nieuws uit Kenia wat wij graag met u willen delen. Elmar is de afgelopen tijd in Kenia druk geweest en heeft met het gewonnen geld al hele goede stappen gezet richting een circulair textiel keten!  Hij stuurde ons de foto's van mensen die al volop denim aan het recyclen zijn in hippe matten.

Het inzamelen, het recyclen en deze banen worden dus mede mogelijk gemaakt door het doorzettingsvermogen van Elmar en het prijzengeld van de circulair design Award. Daar worden we blij van.

        

 

 


Datum toevoeging: 22-10-2018 Desko nieuwe eigenaar We Beat The Mountain

Het verslaan van de afvalberg in goede handen

In 2009 is het idee geboren om van afval nieuwe design producten te maken. De tijd ver vooruit, zet Han Hendriks in dat jaar als ondernemer binnen PoweredbyMeaning zijn irritatie over producten die snel kapot gaan om in een oplossing. We Beat The Mountain verslaat de afvalberg door van hergebruikte grondstoffen en componenten nieuwe producten te maken.

In de beginjaren is dat flink pionieren en ligt de nadruk op het creëren van bewustzijn. Door tevens de stichting We Beat The Mountain Day te starten, die jaarlijks events organiseert, groeit de community snel en neemt het enthousiasme voor hergebruik toe bij nieuwe doelgroepen.

De laatste drie jaar is We Beat The Mountain de samenwerking aangegaan met Desko. Een organisatie die zich ook heeft gericht op circulariteit voordat de term bekendheid verwierf. Desko is gespecialiseerd in kantoormeubilair en is van mening dat er geen nieuwe spullen gemaakt hoeven te worden als producten ook opgeknapt kunnen worden en de levensduur verlengt kan worden.

De samenwerking met Desko geeft een nieuwe impuls aan We Beat The Mountain. Het leidt onder andere tot een nieuwe website en een breder assortiment aan producten.

Vanaf heden zal Desko de naam en de bedrijfsactiviteiten van We Beat The Mountain zelfstandig voort zetten.

Guido Braam ‘De economie verandert. We kunnen domweg niet doorgaan zoals we deden. Als we willen dat toekomstige generaties dezelfde kansen krijgen als wij, moeten we de economie circulair maken. Grondstoffen niet opmaken, maar oneindig bruikbaar of vernieuwbaar maken. Bij Desko is We Beat The Mountain in goede handen. Desko beschikt over een uitgebreid logistiek apparaat en heeft een intelligente online verkoop omgeving. We Beat The Mountain heeft ons veel gebracht. Het was voor ons de start om na te denken over betekenisvol ondernemerschap en dat is nu de kern van al onze activiteiten binnen de groep Powered by Meaning

Michael Kuiper ‘Circulaire economie begint bij het behoud van bestaande waarde. Door het hergebruik van grondstoffen en componenten kunnen we weer nieuwe producten ontwikkelen en maken. Door de creatieve benadering van We Beat The Mountain en de kennis van de Desko zien we veel nieuwe kansen ontstaan die een grote bijdrage kunnen leveren aan verspilling van waardevolle grondstoffen in het bedrijfsleven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

We Beat The Mountain is online te vinden op: www.webeatthemountain.com


Datum toevoeging: 12-09-2018 Desko: “Juist architecten zijn een belangrijke schakel bij circulaire kantoorinrichting”

In de aanloop naar de uitreiking van de Architectenweb Awards – begin november, leggen we een aantal vragen voor aan de partijen die de prijzen mede mogelijk maken. Vandaag: Michael Kuiper, directeur van circulair kantoorinrichter Desko.

Wat is voor Desko de reden om de Architectenweb Awards te sponsoren?
“Door de Architectenweb Awards te sponsoren hopen we de aandacht te vestigen op duurzame interieurinrichting voor kantoren; we hopen dat steeds meer architecten duurzame kantoorinrichting omarmen. Desko is gespecialiseerd in circulaire interieurinrichting. We stellen onszelf ten doel cirkels te blijven sluiten en voor architecten die duurzaamheid als missie zien, zijn we een uitstekende partner.”

Hebben interieurarchitecten een belangrijke invloed op een eventueel circulaire kantoorinrichting, of zijn facility managers en directies van de opdrachtgever vooral bepalend?
“Juist de (interieur)architecten zijn voor Desko een zeer belangrijke schakel in het aankoopproces. Een architect kan bij de start van een verbouwing, verhuizing of uitwerking van een nieuwe inrichting het gebruik van duurzaam meubilair stimuleren.”

“Architecten bekijken bijvoorbeeld samen met de klant naar het bestaande meubilair; dat heeft vaak nog een enorme waarde. De architect kan bijvoorbeeld adviseren een gedeelte van het bestaande meubilair te ‘refurbishen’ naar wensen en kleuren van dit moment, of om een gedeelte van het meubilair te huren.”

“Desko levert naast nieuw ook hergebruikt en refurbished kantoormeubilair. En bedrijven kunnen bij ons ook nieuwe A-merkmeubels leasen. Dan betalen ze voor het gebruik en worden geen eigenaar van het meubilair.”

Ervaren jullie een groeiende interesse in circulariteit of is het een noodzaak waarvan het besef nog moet groeien?
“We ervaren zeker een groeiende interesse! Waar we vijf jaar geleden nog moesten uitleggen wat circulaire interieurinrichting inhield, hebben we steeds meer partners met een zelfde missie, die begrijpen waar we over spreken! We worden steeds vaker al vanaf de eerste schets betrokken bij een project.”

“Er zijn als meerdere mooie projecten tot stand gekomen waar een creatieve samenwerking het juiste effect gaf aan het eindresultaat. Onlangs hebben we samen met een hele creatieve architect het hoofdkantoor van L’Oréal helemaal vernieuwd.”

Is hoogstaande architectuur een inspiratiebron voor jullie?
“Architectuur inspireert ons bij het ontwikkelen van vernieuwingen op het gebied van meubilair. We kijken goed waar vormen en kleuren samenkomen of juist niet. Op deze wijze kunnen wij de vraag uit de markt weer goed beantwoorden.”

“Duurzame architecten met dezelfde missie als die van ons betrekken wij graag in onze keten. Ze kunnen zich vrijblijvend aansluiten bij ons partnerprogramma zodat we kunnen samenwerken aan mooie projecten.”


Datum toevoeging: 11-09-2018 Circulair design producten nu te zien bij de Rabobank Amstelveen

De klanten van de Rabobank Amstelveen keken deze week een beetje vreemd op bij het zien van de expositie over circulair design.
Een Chaise longues van oude spijkerbroeken en tapijttegels en kleden van gerecycled materiaal.  Niet iets wat je verwacht als je bankzaken komt doen. Toch denken de Rabobank en Desko daar anders over en zien dit als een eye-opener voor ondernemers.  Door de producten en het verhaal daarachter op deze wijze te tonen, laten ze bezoeker de kansen van duurzaam ondernemerschap zien. En dat is ook precies waarom de Rabobank samen met Desko eerder dit jaar de Circulair design award hebben uitgereikt, om jong talent te stimuleren duurzaam te denken bij ondernemerschap en productdesign. Het resultaat daarvan is nog enige tijd te zien bij de Rabobank in Amstelveen.

 


Datum toevoeging: 11-09-2018 Vacature: Receptioniste-Telefoniste

Wij zoeken per direct een receptioniste/telefoniste en duizendpoot (m/v) - fulltime, 40 uur - voor ons kantoor in Amsterdam. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

Functie omschrijving:

 • Telefoon aannemen/doorverbinden

 • Het visitekaartje van het bedrijf zijn

 • Hulp met administratieve offertes

 • Maken van afspraken

 • Verwerken van de post

 • Facilitaire werkzaamheden

 • Gasten ontvangen

 • Archiveren klantendossiers

 • Assisteren collega’s met administratieve/telefonische handelingen.

 • Faciliteren van management en werknemers in allerlei voorkomende taken (o.a. bestellingen en boodschappen, uitwerken van brieven, reprowerkzaamheden).

  Wat wij zoeken is iemand die positief, enthousiast en vol opwekking achter de receptie de telefoon kan beantwoorden en klanten te woord kan staan.
  Daarbij is het werk erg afwisselend door zaken als de kantine netjes houden, boodschappen doen en andere facilitaire werkzaamheden.

  Wat wij zoeken:

 • Een prettige telefoonstem

 • Sterk in de schoenen

 • Achtergrond: Administratief medewerker, secretaresse, baliemedewerker (is geen pre)

 • Goede eerste indruk

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau

 • Klantvriendelijk, stressbestendig en kunnen omgaan met veranderingen

 • In staat om snel te schakelen tussen verschillende werkzaamheden

 • Nauwkeurig, punctueel, gestructureerd en zelfstandig kunnen werken, ook onder druk

 • Desko biedt


 • Werken bij Desko betekent deel uitmaken van een gedreven team waarbinnen een hoge mate van zelfstandig en klantgericht werken wordt gevraagd. Desko heeft een open bedrijfscultuur, korte lijnen en een informele sfeer. We zijn gefocust op de toekomst, nieuwe kansen en mogelijkheden. Door de grote van het bedrijf draagt iedereen veel verantwoordelijkheid bij het afhandelen van opdrachten. Je bent zeker geen nummer binnen ons team, maar juist van essentieel belang. Wij vragen daarom van iedere werknemer betrokkenheid en inzet. Daar tegenover staat een leuke baan, goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. 

  Over Desko Circulaire kantoorinrichters


 • Desko staat al ruim 60 jaar garant voor kwaliteit op het gebied van Duurzame kantoorinrichting, vloerbedekking en (school)meubilair, zowel nieuw als gebruikt. Vanuit het hoofddistributiecentrum in Amsterdam vinden dagelijks vele verkoopopdrachten hun weg naar de professionele markten van o.a. projectinrichting, architecten, multinationals en vele andere zakelijke eindgebruikers.

   

 


Datum toevoeging: 11-09-2018 Samen verbinden in het Circular Economy Boot Camp Lab

Geef je snel op. De inschrijving is open
van Het Circular Economy Boot Camp Lab!

Het Circular Economy Boot Camp Lab

Het Circular Economy Boot Camp Lab bestaat uit drie intensieve workshop-blokken. We starten in februari 2019. De focus ligt op het handelingsvaardig  maken van de nieuwe generatie leiders die de transitie naar circulair opereren zullen vormgeven. Het programma verbindt:

 • De best beschikbare kennis over de zich ontwikkelende circulaire wereld.
 • Het circulaire zelf van de deelnemer die wil bijdragen aan die nieuwe wereld.
 • Het praktisch handelen van de deelnemer, bouwend aan zijn/haar circulaire organisatie.

Samen verbinden de deelnemers zich tot een ‘community of changemakers’ die elkaar blijvend weten te vinden.

 

Waarom uniek?

“Empowering young leaders to face mankind’s greatest challenge ever”. Dat is waar wij voor staan. Er zijn heel veel congressen, cursussen en seminars over circulaire economie. Maar er is geen ander aanbod dat zo nadrukkelijk focust op het handelingsvermogen van een nieuwe generatie om leiding te geven aan de transitie naar circulair opereren die even urgent als onontkoombaar is. In afstemming met onze kennispartners Het Groene Brein en de Ellen MacArthur-foundation hebben wij vastgesteld dat het deze integratie van hoogwaardige kennis, persoonlijk commitment en competentie-gebaseerd ondernemerschap is die het Boot Camp Lab nationaal en internationaal uniek maakt.

 

Hoe kan ik bijdragen?

Inmiddels staat de inschrijving open. Eerste aanmeldingen zijn binnengekomen. Graag hoor ik van je als je interesse hebt in deelname van je zelf of vanuit je organisatie. Waarschijnlijk heb je in je relatienetwerk ook mensen die mogelijk geïnteresseerd zouden kunnen zijn in deelname. Voel je geheel vrij om deze informatie te delen, of geef namen van aan mij door, zodat wij contact op kunnen nemen.

Meer informatie over de opleiding. Ik verwijs je graag de website: www.academyglobalchallenges.nl.


Datum toevoeging: 01-08-2018 Vacature Commercieel Medewerker Binnendienst Amsterdam

Commercieel verkoop medewerker binnendienst

Wij zoeken per direct een commercieel medewerker verkoop binnendienst (m/v) - fulltime, 40 uur - voor ons kantoor in Amsterdam. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit:

- telefonisch adviseren van nieuwe en bestaande klanten
- maken van telefonisch of per e-mail aangevraagde offertes
- advisering van en verkoop aan de bezoekers van onze showroom
- administratieve verwerking van orders, orderbevestigingen en facturen
- inkoop van kantoormeubilair bij onze leveranciers
- uitbereiden klanten Desko
- onderhouden zakelijke social media netwerken
- telefonische acquisitie

Desko vraagt

- minimaal MBO werk- denkniveau
- goede commerciële en communicatieve vaardigheden
- bij voorkeur ervaring in een commerciële omgeving
- stressbestendig
- klantgerichte, positieve persoonlijkheid
- enthousiaste teamplayer
- geen 9 tot 5 mentaliteit
- probleemoplossend vermogen
- uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
- kennis van de MS Office programma’s

Kortom Desko is opzoek naar een medewerker die zijn schouders eronder zet en wilt gaan voor het beste resultaat!

Desko biedt
Werken bij Desko betekent deel uitmaken van een gedreven team waarbinnen een hoge mate van zelfstandig en klantgericht werken wordt gevraagd. Desko heeft een open bedrijfscultuur, korte lijnen en een informele sfeer. We zijn gefocust op de toekomst, nieuwe kansen en mogelijkheden. Door de grote van het bedrijf draagt iedereen veel verantwoordelijkheid bij het afhandelen van opdrachten. Je bent zeker geen nummer binnen ons team, maar juist van essentieel belang. Wij vragen daarom van iedere werknemer betrokkenheid en inzet. Daar tegenover staat een leuke baan, goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. 

Over Desko Circulaire kantoorinrichters
Desko staat al ruim 60 jaar garant voor kwaliteit op het gebied van Duurzame kantoorinrichting, vloerbedekking en (school)meubilair, zowel nieuw als gebruikt. Vanuit het hoofddistributiecentrum in Amsterdam vinden dagelijks vele verkoopopdrachten hun weg naar de professionele markten van o.a. projectinrichting, architecten, multinationals en vele andere zakelijke eindgebruikers.

Enthousiast geworden?
Stuur dan per e-mail je CV en motivatiebrief. Heb je nog een vraag of wil je meer weten? Bel dan naar 020 – 480 1020