Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 23-05-2017 Michael Kuiper Desko en Bas Rüter Rabobank werden gister aan de tand gevoeld door Harm Edens over hun duurzame ideeën.

Bas Rüter, directeur Duurzaamheid Rabobank: ‘Circulair ondernemen is een van de pijlers waarop de Nederlandse economie zal steunen in de nabije toekomst. Het zorgt er ook voor dat we beter op risico’s als grondstoffen schaarste kunnen inspelen en het is een motor voor innovatie en samenwerking. De samenwerking met MVO Nederland en KPMG is dé manier waarop Rabobank ondernemers concreet verder wil helpen in hun dagelijkse praktijk. Hiermee bundelen we onze krachten en komen we samen verder.’  Daarom daagt Rabobank bedrijven uit om hun woorden in daden om te zetten met de Circular Economy Challenge. Hierin worden de circulaire kansen voor regio’s in kaart gebracht en ondernemers gefaciliteerd, onder meer met een bedrijfsscan en workshops. Kantoorinrichter Desko een van die ondernemers, ging vorig ook deze uitdaging aan. Michael Kuiper, directeur Desko:  ‘We kwamen zelfs tot nieuwe inzichten, terwijl ik dacht dat ik het op circulair niveau allemaal wel op orde had. De challenge heeft ons alleen maar goeds opgeleverd, naast inspirerende verhalen van de andere deelnemers hebben we mede door de inzet van KPMG en de Rabobank onlangs een geweldige innovatie kunnen lanceren,  de zogenoemde 'Waardescan met grondstoffenpaspoort’ die de waarde van meubilair concreter en inzichtelijker maakt dan ooit. Hier zijn we ook zeer trots op. Tijdens de Circulair Challenge raakte wij met de Rabobank in gesprek over ons eigen initiatief, het Circulair  Design Lab, waar wij in 2016 een Award hebben uitgereikt voor het beste circulair Design in de werkomgeving met als thema: maak van oude materialen weer iets nieuws.  Samen met Els Avontuur hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de handen in een te slaan. Desko de kennis van producten, de markt en een groot netwerk van designers en interieur architecten. En Rabobank de kennis van ondernemerschap in de praktijk en een gigantisch netwerk om goede innovaties verder te helpen bij de ontwikkeling'.

Sinds 8 mei staat de inschrijving open en kan iedereen met een goed circulair design zichzelf aanmelden op http://www.circulairdesignlab.nl/award/

Meer weten over dit boeiende gesprek tussen bank en ondernemer die samen duurzaamheid aanpakken?

Beluister dan hier de hele uitzending van BNR Duurzaam