Wat is de beste temperatuur op kantoor?

Wat is de beste temperatuur op kantoor?

 Mei 22, 2019    Kantoorinrichting

Wat is de beste temperatuur op kantoor?

Het zal je niet verrassen dat de temperatuur op kantoor een van de meest besproken topics op de werkplek is. Terwijl de ene collega de hele dag zit te bibberen, loopt een ander zelfs midden in de winter nog rond in een T-shirt. Volgens de Arbowet moet de temperatuur op kantoor zo staan ingesteld dat 90% van de werknemers zich prettig voelt. Maar hoe warm of koud is dit? We delen graag drie tips met je voor het vinden van de beste temperatuur op kantoor!

Tip 1: houd rekening met meer dan de kachel

Wanneer je bij het bepalen van de temperatuur op kantoor alleen naar de thermostaat kijkt, vergeet je een aantal andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de gevoelstemperatuur. Zit een werknemer een groot deel van de dag in de zon? Of gaat er vaak een deur naar buiten open vlak bij de werkplek? Het moge duidelijk zijn: zonlicht, tocht en luchtvochtigheid zijn minstens zo belangrijk om rekening mee te houden.

Tip 2: vraag werknemers naar hun ervaringen

Ga jij over de temperatuur op het kantoor? Houd er dan rekening mee dat wat jij de beste temperatuur vindt, misschien wel afwijkt van de voorkeuren van je collega’s. Zo hebben vrouwen het vaker kouder dan mannen doordat hun lichaam in verhouding uit minder spierweefsel bestaat. De enige manier om vast te stellen of de temperatuur goed staat ingesteld, is daarom informeren bij werknemers naar hun ervaringen.

Tip 3: creëer mogelijkheden voor aanpassingen

Werknemers zijn productiever en gelukkiger wanneer zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun werkomgeving. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheid om in stilte te werken of de optie om in een aparte belcel te telefoneren. Ook op het gebied van temperatuur zijn er voor werkgevers manieren om het werkgeluk te vergroten. Je kunt hierbij denken aan het toestaan van warme truien wanneer een werknemer het erg koud heeft of de mogelijkheid om een raam open te zetten.  

Sit & Heat

Op zoek naar een mogelijkheid om je werknemers zelf de temperatuur te laten reguleren? Een van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kantoorverwarming is de Sit & Heat-kantoorstoel. Met deze stoel passen werknemers eenvoudig zelf de temperatuur van hun werkplek aan. Doordat de rug en billen worden verwarmd, neemt de lichaamstemperatuur al snel toe. Naast een verhoogd werkgeluk voor je werknemers vallen de stookkosten flink lager uit. Zo leverden de Sit & Heat-stoelen in een kantoor van 50 m2 een besparing op van € 500,- per jaar! 

Advies over de beste kantoortemperatuur?

Desko Kantoormeubelen heeft veel ervaring met kantoorinrichting en onze specialisten stelden al vele interieurplannen op voor uiteenlopende opdrachtgevers. Heb je vragen over het reguleren van de temperatuur op het kantoor? Neem dan gerust contact met ons op via 020 480 1020 of vraag een gratis interieurplan aan. We voorzien je graag van advies!