Tips om uw kantoor duurzaam in te richten

Tips om uw kantoor duurzaam in te richten

 Dec 3, 2019    Kantoorinrichting

Tips om uw kantoor duurzaam in te richten

U heeft besloten dat u uw kantoor duurzaam wilt inrichten. Een keuze waar wij bij Desko razend enthousiast van worden! Om u te helpen met het maken van de juiste beslissingen, hebben we een handige checklist voor u opgesteld. Zo weet u dat u aan alle mogelijkheden op het gebied van duurzame kantoorinrichtingen denkt!

1. Kies als dit mogelijk is voor tweedehands kantoormeubelen

Maar al te vaak belanden kantoormeubelen na een eerste levenscyclus op de afvalhoop. Ze zijn dan nog maar een aantal jaren gebruikt door de eerste eigenaar. Zonde! Veel kantoormeubelen kunnen met gemak een veel langere levensduur aan en gaan met een klein beetje liefde en aandacht zo weer tien jaar mee. Door zelf tweedehands kantoormeubelen te kopen, minimaliseert u uw ecologische voetafdruk: er hoeven namelijk geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt.

2. Ga uit van de waarde van uw huidige kantoorinrichting

De aanleiding om uw kantoor opnieuw in te richten is voor iedereen anders. U vindt de uitstraling van de meubelen bijvoorbeeld niet meer van deze tijd of u wilt een kantoor dat beter is ingericht voor flexwerkers. In plaats van al uw huidige kantoormeubelen van de hand te doen, kunt u vaak met een aantal kleinere ingrepen al een compleet andere inrichting en sfeer creëren. Vervang bijvoorbeeld de tafelbladen van de bureaus of laat de bureaustoelen opnieuw stofferen. Duurzaam en fijn voor uw portemonnee!

3. Ga voor kwaliteit

We weten het eigenlijk allemaal wel: goedkoop is duurkoop. Door bij het aanschaffen van kantoormeubelen te kiezen voor kwaliteitsmerken, weet u zeker dat de kantoormeubelen met gemak vele jaren meegaan!

4. Denk na over alternatieven als huren of leasen

Hoelang bent u van plan de kantoormeubelen te gebruiken? Verwacht u dat uw bedrijf sterk gaat groeien de komende jaren? Het is lang niet altijd nodig om nieuwe kantoormeubelen aan te schaffen. Wist u bijvoorbeeld dat leasen of huren ook tot de mogelijkheden behoort?

5. Denk vooruit!

Door vandaag alvast over morgen na te denken, kunt u keuzes maken die duurzaam uitpakken. Wat doet u met de meubelen als u deze niet meer nodig heeft? Hoe gaat u de meubelen onderhouden? Met een gedegen onderhoudsplan gaan kantoormeubelen langer mee: laat ze regelmatig controleren en denk na over de manier waarop u onderdelen vervangt of repareert.

Advies over duurzaam uw kantoor inrichten?

Desko Kantoormeubelen is een van de grootste leveranciers van van nieuwe, tweedehands en refurbished kantoormeubelen. We hebben veel ervaring met kantoorinrichtingen en denken graag met u mee over manieren om uw kantoor duurzaam in te richten. Neem contact met ons op via 020 480 1020 of door een bericht te sturen naar info@desko.nl. We gaan graag voor u aan de slag!

Zelfstroom

Bekijk project

BAM Breda

Bekijk project