Thuiswerkplek inrichten: hier moet u op letten

Thuiswerkplek inrichten: hier moet u op letten

 Sep 9, 2019    Kantoorinrichting

Thuiswerkplek inrichten: hier moet u op letten

Als u regelmatig een dag thuiswerkt, is het belangrijk dat u hier over een fijne werkplek beschikt. Op zoek naar informatie over het inrichten van de werkplek? We delen graag onze tips met u!

Kies een geschikte plek

Misschien wel de belangrijkste vraag bij het inrichten van een kantoor aan huis: waar gaat u zitten? Welke ruimte het beste past, hangt af van waarvoor u de werkplek allemaal wilt gebruiken. Wilt u klanten aan huis ontvangen? Is daglicht een vereiste? Bedenk hoe uw ideale werkplek eruitziet en schrijf al uw eisen op. Een werkplek hoeft niet per se een aparte ruimte te zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een hoek kiezen van een kamer die u weinig gebruikt.

Kies een geschikt bureau

Houd bij het kiezen van het beste bureau rekening met de ruimte waar deze in komt te staan. Met een te groot bureau in een kleine kamer voelt de ruimte al snel erg klein. Wanneer u veel werkt met creatieve materialen of regelmatig grote dossiers moet lezen, raden we een grote bureautafel aan.  Een te klein bureau wordt met veel spullen al snel rommelig.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Wanneer u thuis aan het werk bent, is het soms lastig om werk en privé gescheiden te houden. Het is dan ook belangrijk om al uw spullen na een werkdag weer op te bergen. Zorg voor genoeg opbergruimte bij uw werkplek in de vorm van archiefkasten, ladekasten of roldeurkasten. Doordat u geen rekening hoeft te houden met de smaak van collega's, kunt u gelukkig helemaal zelf kiezen hoe deze eruitzien!

Ga voor ergonomisch meubilair

U heeft de slogan 'zitten is het nieuwe roken' vast al eens voorbij zien komen. Zelfs als u altijd een ergonomische zithouding aanneemt, is het verstandig om af en toe van houding te wisselen. Hierom raden we u voor uw thuiswerkplek een in hoogte verstelbaar bureau aan als u langere tijd achter een beeldscherm doorbrengt. Zo weet u zeker dat u zittend werken af en toe met staan afwisselt en voorkomt u rug- of nekklachten als gevolg van een verkeerde werkhouding.

Kleurgebruik bij uw thuiswerkplek

Ten slotte een tip die vaak over het hoofd wordt gezien: het gebruik van kleuren. Kleuren als groen en blauw zijn van nature rustgevend en verhogen de productiviteit, terwijl rood activiteit stimuleert. Daarnaast adviseren we altijd om wat planten op tafel of in de venterbank te zetten. De natuurlijke elementen maken u onbewust stressbestendiger en verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit.

Kantoormeubelen voor uw thuiswerkplek kopen

Van ergonomische bureaustoelen tot archiefkasten: bij Desko vindt u een groot aanbod nieuwe kantoormeubelen en tweedehands kantoormeubelen voor het inrichten van uw thuiswerkplek. Ontdek alvast een deel van ons uitgebreide assortiment door op onderstaande links te klikken:

Showroom Desko

Op zoek naar kantoormeubelen voor uw thuiswerkplek? Bekijk ons uitgebreide aanbod kantoormeubelen online of kom langs in onze showroom in Amsterdam. We adviseren u graag over de beste manier voor het inrichten van uw thuiswerkplek!