Goede bureaustoel: waar moet u op letten?

Goede bureaustoel: waar moet u op letten?

 Sep 9, 2019    Kantoorinrichting

Goede bureaustoel: waar moet u op letten?

Wanneer u dagelijks vele uren zittend werkt, is het belangrijk dat u hierbij de juiste houding aanneemt. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat u rechtop werkt en de wervels in uw rug en nek niet in de knel komen. Door het aannemen van een goede houding werkt u productiever en voorkomt u op de lange termijn spierklachten.

Kiezen van een goede bureaustoel

Door op de volgende vijf punten te letten, weet u zeker dat u een bureaustoel koopt die goed aansluit bij uw lichaam en u ondersteunt in het aannemen van een goede werkhouding.

 1. Het aantal uren per dag dat u op de stoel werkt

  Houd als vuistregel aan dat naarmate u meer uren per dag werkt, het belang van een verstelbare stoel toeneemt. Van basismodellen kunt u vaak alleen de hoogte en armsteunen aanpassen. Bij een luxe, ergonomische bureaustoel past u eenvoudig ook de onderrugleuning, rugleuning en hoofdsteun aan uw lichaam aan.

 2. Uw lichaamshouding

  Bij het aannemen van een goede houding is het altijd belangrijk dat:

  • U rechtop zit en uw wervelkolom een natuurlijke S-vorm aanneemt.
  • De armsteunen uw armen lichtjes ondersteunen, zodat u uw schouders niet optrekt.
  • Uw benen een hoek maken van 90 graden ten opzichte van de grond.
 3. Het aantal jaren dat u de bureaustoel verwacht te gebruiken

  Heeft u de bureaustoel voor een project slechts enkele jaren nodig? Dan kan het aantrekkelijk zijn om een of te kopen of de . Wilt u de stoel kopen? Bij Desko heeft u de keuze uit een ruim assortiment bureaustoelen van kwaliteitsmerken als , en .

 4. Uw smaak

  Of u nu van strak vormgegeven designstoelen houdt of op zoek bent naar bureaustoelen in vrolijke kleuren: in het uitgebreide assortiment van Desko Kantoormeubelen vindt u altijd een kantoorstoel die volledig aansluit bij uw smaak.

 5. Uw budget

  De aanschafkosten van bureaustoelen variëren van € 190,- voor een basismodel tot € 3000,- voor een directiestoel. Via de filters in de webshop vindt u snel een selectie bureaustoelen die aansluit bij uw budget.

Doe de bureaustoelentest van Desko

Vul de test in en krijg direct een selectie met bureaustoelen die passen bij uw wensen!

Proefstoel aanvragen

Bij Desko Kantoormeubelen bieden we u de mogelijkheid om een proefstoel aan te vragen. Dit gaat als volgt

* Het aanvragen van een proefstoel kan bij bestellingen vanaf acht stoelen.

Advies over de beste bureaustoel

U vindt de showroom van Desko Kantoormeubelen in Amsterdam. Onze verkoopadviseurs helpen u graag bij het vinden van een bureaustoel die volledig aansluit op uw wensen.

Adres Desko Kantoormeubelen

Herwijk 12

1046 BC Amsterdam

Contact opnemen met Desko Kantoormeubelen

Neem voor deze en al uw andere vragen gerust contact op met de klantenservice van Desko via 020 480 1020 of door een mail te sturen naar info@desko.nl.