Desko bij Mix & match ‘Hergebruik van producten’

Desko bij Mix & match ‘Hergebruik van producten’

 Jun 24, 2016    Kantoorinrichting

Desko bij Mix & match ‘Hergebruik van producten’

Een podium voor Desko over hergebruik van producten en materialen.​

Voor 2040 moet de Metropoolregio Amsterdam 100 procent circulair zijn. Dit betekent dat alle producten en materialen opnieuw gebruikt kunnen worden in een eindeloze circulaire kring en er dus in principe geen extra grondstoffen meer gewonnen hoeven te worden. Dit kan leiden tot nieuwe kansen!

Gelukkig zien steeds meer ondernemers de kansen van een Circulaire economie en was er ondanks de afgegeven weercode ‘oranje’,  afgelopen maandag een grote belangstelling voor de bijeenkomst Mix & match ‘Hergebruik van producten’ van de K.v.K. in Amsterdam.

Tijdens deze bijeenkomst werden de kansen besproken die circulaire economie biedt. En was er een podium voor ondernemers die al werken met een circulaire economie om daarmee anderen te inspireren en bewegen tot doen!

Michael Kuiper van Desko was een van die ondernemers, een prachtige kans dus om te laten zien hoe eenvoudig het is om waardevolle reststromen weer terug in de keten te brengen. We brachten een aantal tot de verbeelding sprekende producten mee naar deze bijeenkomst en we werden overdonderd door de vele leuke reacties hierop. Het was een hele verhuizing, maar we zijn blij dat men kennis heeft kunnen maken met meubilair van hergebruikte materialen.

De opmerkingen ‘het lijkt wel nieuw’ of ‘dit is echt uniek’ deed ons beseffen dat de term hergebruik gelukkig niet meer de associatie oproept van oude meuk, maar van mooie nieuwe producten met nog een mooier verhaal!

En niet alleen het meubilair, maar ook de tas die we meebrachten had veel bekijks, deze tas gemaakt van autobanden was anders in India als vuil op straat blijven liggen.

Het was inspirerend om te zien waar andere ondernemers zich in de transitie naar een circulaire economie bevinden. Welke voordelen en welke obstakels zij tegenkomen. Maar ook de nieuwe samenwerkingen die ontstaan vanuit een circulaire gedachte.

Zo heb ik zelf nooit geweten dat aan het ontziend oog van de consument er dagelijks achter de supermarkten containers vol (afval)producten verdwijnen. Wat overigens gebeurd zonder het te scheiden!  Hoe goed is het dan te zien, dat er een ondernemer opstaat om een nieuw business model te creëren, door het afvalproduct weer waarde te geven in een andere vorm.

Wij hebben genoten!