Desko bij Circulair Expo

Desko bij Circulair Expo

 Apr 20, 2016    Kantoorinrichting

Desko bij Circulair Expo

Persbericht, 1 april 2016 - Vandaag opende staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu de Circular EXPO. Een omgebouwde hoeve, grenzend aan kantorenpark Park 20|20, is de komende maanden de plek waar circulaire innovaties worden gecreëerd en gedeeld en waar evenementen en bijeenkomsten plaats kunnen vinden. De EXPO is tevens de start van Valley en blijft 18 maanden open en dient gedurende die periode als 'hotspot' voor de circulaire economie. De Circular EXPO is een initiatief van Netherlands Circular Hotspot en Valley. Valley wordt ontwikkeld als de nationale en internationale hub voor de circulaire economie.

Over Circular EXPO

De Circular EXPO neemt bezoekers mee langs de circulaire innovaties van Nederland met als doel nationale en internationale stakeholders en geïnteresseerden te inspireren, om zo de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Meer dan 25 organisaties* zijn zichtbaar met iconische projecten. Door het modulaire karakter van de opbouw van de expositie kan deze in de komende 18 maanden flexibel worden aangevuld met de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie in Nederland. Zo zal de Circular EXPO aangevuld worden met winnende ontwerpen uit de Circular Challenge en een virtual reality experience. De Circular EXPO biedt bovendien ruimte voor grote en kleine evenementen en werksessies. Op het buitenterrein van de Circular EXPO zal het wereldberoemde ICEhouse(tm) van architect William McDonough geplaatst worden. ICEhouse(tm) deed hiervoor dienst als ontvangstruimte tijdens het World Economic Forum in Davos. De Circular EXPO is gelegen op steenworp afstand van Schiphol, waar Valley volop in ontwikkeling is; een volledig circulair gebouwd park dat dé plek wordt waar circulaire kennis, ontwikkelingen en bedrijven wereldwijd samenkomen.

Exposanten in de EXPO zijn: Schiphol Group, Gemeente Haarlemmermeer, Rabobank, City of Amsterdam, Stadsregio Amsterdam, SADC, Powered by Meaning, Eneco, Interface, Desko, Ahrend, Milgro, Dutch, Philips, Sustainable Urban Delta, De Meerlanden, Modulo Milieustraten, Stichting Doen, Black Bear Carbon, De Ombouw, We Beat The Mountain, Circular Design Lab, Noble Environment, Lune, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, Kloeckner Metals ODS Nederland - Jansen, Hubbel, Photanol, Plastic Whale, Stone Paper, NPSP, Fairphone Over Netherlands Circular Hotspot Netherlands Circular Hotspot is een campagne met als doel het positioneren van Nederland als een circulaire hotspot en het delen van iconische voorbeelden met bedrijven en overheden over de hele wereld. Naast de Circular EXPO bestaat de campagne uit de realisatie van een visiedocument over de circulaire toekomst van Nederland, een inkomende handelsmissie (140 deelnemers uit 18 landen) en het delen van circulaire voorbeelden via de verschillende Netherlands Circular Hotspot fora. Netherlands Circular Hotspot is een initiatief van Prins Carlos de Bourbon de Parme (INSID), Sociaal Economische Raad (SER), Delta Development Group en Circle Economy. Netherlands Circular Hotspot wordt gesteund door 32 ambassadeurs, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, MVO Nederland, RVO, de Groene Zaak, het Groene Brein, Nederland Circulair! en de Postcode Loterij. Ambassadeurs van Netherlands Circular Hotspot zijn: Accenture, AkzoNobel, Alliander, Black Bear Carbon, City of Amsterdam, Delta Development Group, Deltares, Desko, DSM, Dutch Water Authorities, Floow2, FrieslandCampina, HVC, ING, Inashco, Interface, KPMG, LUNE, Modulo Recycle Centres, PGGM, Philips, Port of Rotterdam, Powered by Meaning, Rabobank, Rockwool, Region Haarlemmermeer, RoyalHaskoningDHV, Rotterdam Partners, Schiphol, Siemens, The Executive Network, Van Gansewinkel.