Desko richt het kantoor van MVO Nederland duurzaam in

Desko richt het kantoor van MVO Nederland duurzaam in

 Mei 8, 2019    Kantoorinrichting

Desko richt het kantoor van MVO Nederland duurzaam in

De verhuizing naar een nieuw pand in Utrecht vormde voor MVO Nederland de ideale gelegenheid voor de overstap naar een duurzame kantoorinrichting. Desko adviseerde de ondernemersorganisatie over het duurzaam inrichten van de werkplekken en leverde de kantoormeubelen op basis van een innovatief en circulair financieringsconcept.  

MVO Nederland zet zich in voor het versnellen van de overstap naar een nieuwe economie waarin organisaties ondernemen met een positieve impact op de mens en omgeving. Desko, zelf lid van MVO Nederland en een groot voorstander van circulair ondernemen, ondersteunde de organisatie bij het maken van circulaire keuzes en leverde de volledige kantoorinrichting.

 

Waardescan van huidige kantoormeubilair

Voor het inrichten van de werplekken koos MVO voor een mix van tweedehands en nieuwe kantoormeubelen. Nadat de circulaire experts van Desko een waardescan hadden uitgevoerd, ontving MVO Nederland een rapport over de kantoorinventaris. In dit grondstoffenpaspoort van Desko stond over elk meubel informatie over de:

  • kwaliteit en eventuele gebruikssporen
  • huidige waarde
  • vervangingswaarde
  • waarde na herstel van eventuele schade
  • CO2-voetafdruk bij afvoer

Circulair inrichten

Voor MVO Nederland stond vast dat er voor de inrichting van het nieuwe kantoor zo min mogelijk nieuwe grondstoffen gebruikt moesten worden. Dit doel werd op verschillende manieren behaald.   Zo werden de huidige kantoormeubelen schoongemaakt en gerestaureerd, terwijl er voor de ‘nieuwe’ meubels uitsluitend gekozen werd voor tweedehands kantoormeubelen.  

Pay per use

Ook schafte MVO Nederland de nieuwe kantoormeubelen niet aan, maar werd er alleen voor het gebruik betaald. Bij dit pay-per-use-principe blijven de meubels in het bezit van Desko. Wanneer MVO Nederland in de toekomst de meubels niet meer nodig heeft, worden ze weer ingeleverd. Vervolgens blazen de meubelmakers van Desko de meubels nieuw leven in, waarna ze weer een aantal jaar dienst kunnen doen in een ander kantoor. 

MVO Nederland

MVO Nederland is een organisatie die bestaat uit meer dan 2000 bedrijven die zich samen inzetten voor de transitie naar een nieuwe economie waarin bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een economie waarin niet alleen het behalen van winst centraal staat, maar ook de zorg voor de aarde en haar bewoners. Elke Nederlandse ondernemer met duurzame ambities kan zich aansluiten bij MVO Nederland.

Ook een circulair ingericht kantoor?

Desko Kantoormeubelen is lid van MVO Nederland en ondersteunt andere organisaties en ondernemers met het circulair inrichten van kantoren. Wilt u met uw onderneming de stap maken naar een duurzaam ingericht kantoor? Neem dan contact op met onze circulaire experts. We voorzien u graag van advies!

Tweedehands en refurbished kantoormeubelen bij Desko

Bij Desko Kantoormeubelen vindt u het grootste aanbod duurzame kantoormeubelen van Nederland. Kom langs in onze showroom in Amsterdam of bekijk in onze webshop alvast onze:

Contact opnemen met Desko

Benieuwd naar wat we voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 020 480 1020 of stuur een bericht naar info@desko.nl.