Verantwoord Ondernemen

 

Desko is ervan overtuigd dat ieder bedrijf maatschappelijk verantwoord hoort te ondernemen en duurzaamheid in zijn bedrijfsprocessen moet verwerken. En betere wereld begint bij jezelf en daarom is voor ons MVO meer dan enkel een trend of een hype. MVO is bij Desko geïntegreerd met onze bedrijfsnormen en waarden. Dit betekent dat wij omzet maken met respect voor mensen en binnen de ecologische randvoorwaarden.

 

Duurzaamheid

Desko onderneemt op een duurzame manier door gebruikt kantoormeubilair een tweede levenscyclus te geven. Kantoormeubilair wat anders zou worden weggegooid, vanwege bijvoorbeeld slijtage aan de stof, herstellen wij als nieuw. Dit doen we door het meubilair te repareren, opnieuw te stofferen, reinigen om vervolgens in nieuw staat weer te verkopen. Dit betekent minder en onnodig moeilijk afbreekbare afval. Daarnaast hebben wij een collectie cradle to cradle in ons assortiment waarvan de meeste stoelen tot 98% recyclebaar zijn.

 

Iedereen verdient een kans

Ook vinden wij maatschappelijk ondernemen een belangrijk speerpunt. Onze medewerkers vormen een weerspiegeling van de samenleving en bestaat dan ook uit mannen en vrouwen, autochtonen en allochtonen, jong en oud etc. Ook jongeren met een (mentale en/of fysieke) handicap, ook wel WAjongeren genoemd, zijn welkom in ons bedrijf. Wij focussen ons op wat deze jongeren wel kunnen en hoe zij zich met hun ambitie dienstbaar kunnen inzetten.

 

Stichting Kantoormeubelen

Om ons te verenigen met concullegas met dezelfde visie, hebben wij ons aangesloten bij Stichting kantoormeubelen die het belang erkent van een duurzame samenleving. De Stichting draagt zorg voor het afvoeren en hoogwaardig recyclen van kantoormeubilair. Uitgangspunt hierbij is om met zo min mogelijk energieverlies het kantoormeubilair geschikt te maken voor hergebruik of te recyclen om uiteindelijk een zo hoog mogelijke reductie van CO2-uitstoot te realiseren en het gebruik van fossiele grondstoffen terug te dringen.

 

Wat vindt u?

Vindt u het leuk om over de nieuwste updates en ontwikkelen van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen te lezen? Volg ons dan op Twitter.  Wij posten regelmatig over dit onderwerp en bieden platform om dit onderwerp te bespreken.

Bekijk onze referentieprojecten

Cases

Greenhouse

Bekijk deze case

Bam Nieuwleusen

Bekijk deze case

Midocean

Bekijk deze case

Zelfstroom

Bekijk deze case