Privacyverklaring / AVG

Desko laatste tweets

 

Privacyverklaring / AVG

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring is van toepassing op elke verwerking van persoonsgegevens van onze (potentiële) klanten en gebruikers van onze shop. Met persoonsgegevens bedoelen we informatie die direct of indirect te herleiden is naar een individu, zonder dat de naam van dat individu bekend hoeft te zijn. Denk aan klantnummer, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, cookie ID’s en financiële data.

Hierna worden alle persoonsgegevens en andere gegevens gezamenlijk ook aangeduid als gegevens.

We vinden het belangrijk dat onze dienstverlening betrouwbaar en transparant is. We gaan dan ook discreet en zorgvuldig om met je persoonsgegevens en we zorgen ervoor dat elke verwerking van je gegevens voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving. Het is mogelijk dat wij onze privacyverklaring aanpassen als nieuwe ontwikkelingen daar om vragen. Je kunt deze pagina altijd de laatste versie raadplegen om op de hoogte te blijven van wijzigingen.

Desko B.V neemt uw privacy serieus. De volgende principes liggen ten grondslag aan de manier waarop wij uw privacy in acht nemen:

  • Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt door uw persoonsgegevens aan ons te verstrekken. We zullen uw persoonsgegevens altijd gebruiken op een eerlijke manier die recht doet aan het vertrouwen dat u in ons stelt;

 

  • U hebt recht op duidelijke informatie over de manier waarop wij uw persoonsgegevens gebruiken. We zullen steeds transparant met u communiceren over welke persoonlijke informatie we verzamelen en waarom we dat doen, wat we ermee doen, met wie we de informatie delen en met wie u contact op kunt nemen indien u zich zorgen maakt;

 

  • Wij zullen alle redelijke stappen ondernemen om uw informatie tegen misbruik te beschermen en deze te beveiligen;

 

  • Wij zullen voldoen aan alle toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming en regelgeving en wij zullen samenwerken met de betreffende autoriteiten. Voor de gevallen waarin wetgeving inzake gegevensbescherming niet voorziet, zullen we handelen in overeenstemming met algemeen aanvaarde beginselen voor de bescherming van gegevens.;

 

Identiteit van de onderneming
Desko is al meer dan 60 jaar een onafhankelijke partij voor interieur- en projectinrichting. Wij werken met verschillende designers en merken, waardoor we een bijzonder groot en afwisselend assortiment aanbieden van meer dan 1000 producten. Nieuw, gebruikt of refurbished, alles is mogelijk. Van groot tot klein budget, Desko biedt een constante meerwaarde voor een duurzaam en verstandig gebruik van kwalitatieve projectinrichting.

 

wie verwerkt je gegevens en wie beschermt ze?

Voor de verwerking van je gegevens is Desko verantwoordelijk. Dat wil zeggen dat Desko vaststelt hoe en welke gegevens van je worden verwerkt, voor welke doeleinden en hoe lang. Wij verwerken je gegevens niet zonder reden en alleen als we die nodig hebben voor een of meer specifieke doeleinden. We zullen je gegevens nooit aan derden verkopen.


In onze shop vind je links naar websites van andere partijen, zoals van onze leveranciers. Hoewel we deze zorgvuldig hebben geselecteerd, zijn wij niet verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens via deze websites. Onze privacyverklaring is daarop niet van toepassing. 


Om ervoor te zorgen dat iemand erop toeziet dat je gegevens worden verwerkt zoals dat volgens de wet moet gebeuren, hebben we een functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. De werkzaamheden van deze functionaris bestaan onder andere uit toezicht houden, vragen en klachten afhandelen en adviseren over de beveiliging en verwerking van je gegevens. Je kunt onze functionaris bereiken op [email protected]

 

welke gegevens verwerken wij en waar gebruiken we ze voor?

 

Bezoek en gebruik van de shop (algemeen)

Als je onze shop bezoekt verwerken we gegevens van je. Denk aan je IP-adres, maar ook aan je klik- en koopgedrag, zodat we je persoonlijker en relevanter van dienst kunnen zijn. Met behulp van cookies kunnen we onder andere zien welke onderdelen van de website of app je hebt bekeken.

Het is mogelijk dat we de gegevens over je gebruik en bezoek van onze shop koppelen aan gegevens uit je Mijn Desko account. Dit zijn de gegevens die we dan onder andere verwerken;

  • IP-adres van je devices (bijvoorbeeld computer, tablet of mobiele telefoon) en cookie-ID’s;

  • Bezochte webpagina’s, pagina’s van onze app en duur van bezoek of sessie;

  • Welke internetbrowser je gebruikt, bijvoorbeeld Safari of Google Chrome;

  • Klikgedrag en bekeken advertenties, denk aan zoekopdrachten, welke artikelen je hebt bekeken, op welke advertenties je hebt geklikt en wat je aanklikt tijdens het bestellen;

  • Transactiegegevens;

  • Voorkeuren of interesses.


 

Account aanmaken en beheren

Om een bestelling bij Desko te kunnen plaatsen moet je eerst een Mijn Desko account aanmaken op onze website. Daarna kun je inloggen op je account en je account beheren. Voor het aanmaken van een Mijn Desko account en het gebruik van je account verwerken we noodzakelijke gegevens van jou.

Aanmaken van je account: We verwerken je voornaam, voorletter(s), achternaam, geboortedatum, geslacht, e-mailadres, adres en wachtwoord.

Gebruik van je account: Als je je account actief gebruikt, kunnen we naast je persoonlijke gegevens ook andere gegevens opslaan. Dit is afhankelijk van hoe je onze shop gebruikt. Denk aan:

  • Besteldata;

  • Bestelnummers/ordernummers;

  • Details van je bestellingen, zoals aantal bestellingen, bedragen, (type) artikelen, artikelnummers, aantal, kleur en prijs;

  • Bezorgdata- en tijden;

  • Bezorgkosten;

  • Overzicht betalingen;

  • E-mailadres voor e-mailvoorkeur;

  • Je betaalvoorkeuren;

  • Jouw bezorgvoorkeuren.

Artikelen kopen en laten bezorgen

De artikelen die je in onze shop koopt kun je laten thuisbezorgen of ophalen bij een Desko vestiging. Tijdens het bestellen verwerken we verschillende gegevens, zoals je gekozen betaalmethode en gegevens om je bestelling te volgen. Naar aanleiding van je aankopen kunnen we je aanbiedingen en informatie sturen via bijvoorbeeld e-mail.

Vanaf het moment dat je artikelen in onze shop bestelt en deze wilt laten thuisbezorgen verwerken we de volgende gegevens:

  • Wat je bestelt (o.a. aantal, soort artikelen, BTW en bezorgkosten;

  • Transactiegegevens (manier van betalen, je rekeningnummer en betaalgegevens);

  • Bezorgwijze (thuisbezorgd of bezorgd bij een Desko vestiging);

  • Naam, adres, woonplaats, bezorgdatum en –tijd indien mogelijk;

  • Gegevens om je bestelling te volgen;

  • Eventuele kortingscodes die je hebt ingewisseld in de kassa;

  • Eventuele instructies die je ons geeft voor de bezorging;

  • Overige accountgegevens indien nodig;

  • Informatie over de acceptatie van je bestelling.

Als je artikelen bestelt bij Desko ga je een koopovereenkomst met ons aan. Op elk aanbod en elke koopovereenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en de Aanvullende Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

Vragen, klachten, reparaties en garanties

Als je een vraag stelt of een klacht indient over een artikel, een verzoek indient voor reparatie, een beroep doet op je garantie of om een andere reden contact opneemt met de klantenservice, is het noodzakelijk om bepaalde gegevens te verwerken en te bewaren.

Om je van dienst te kunnen zijn nemen we je vraag, klacht of verzoek om reparatie op in onze klantenservice database. Afhankelijk van de vraag, klacht, reparatie of de garantie waar je een beroep op doet verwerken we je naam, adres, woonplaats, geslacht, e-mailadres, klantnummer en/of telefoonnummer. We verwerken ook gegevens over je bestellingen; dit in verband met garanties. We bewaren informatie van vragen/klachten over bestellingen en facturen net zo lang als bestellingen en factuurgegevens, namelijk 7 jaar. Soms moeten we gegevens langer bewaren, bijvoorbeeld wanneer jouw klacht tot een procedure leidt.

 

Marketing

Als je een account hebt aangemaakt en een of meerdere artikelen hebt gekocht, kunnen we je daarna benaderen voor marketingdoeleinden. Wij doen dit via verschillende uitingen en kanalen. Daarnaast kunnen we gegevens van andere partijen combineren met gegevens die wij al van je hebben. Dit laatste doen we alleen met jouw toestemming.

Door je gedrag op basis van onze marketinguitingen te analyseren kunnen we onze aanbiedingen beter op je persoonlijke voorkeuren afstemmen. Hier komt profilering bij kijken: dit is elke vorm van geautomatiseerde gegevensverwerking waarbij we bepaalde persoonlijke aspecten van jou analyseren om onder andere je persoonlijke voorkeuren, interesses, gedrag, betrouwbaarheid en je economische situatie te voorspellen. We maken hiervoor onder andere gebruik van cookiegegevens en accountgegevens (en met jouw toestemming gegevens van andere partijen). Denk aan:

  • Laatst bekeken’ artikelen;

  • Persoonlijke rijen’ met artikelen in onze e-mails;

  • Volgorde van artikelen op artikeloverzichtspagina’s;

  • Kortingscodes;

  • Reclamebanners met artikelen die je eerder hebt bekeken.

We analyseren hoe effectief onze campagnes zijn op basis van je gedrag. Hiervoor kijken we naar jouw (re)actie. Klik je bijvoorbeeld door in e-mails of op banners om artikelen te bekijken of te kopen? En hoe goed werken onze reclamespotjes? We verwerken voor marketingdoeleinden verschillende gegevens.


 

Doelen


Uw gegevens worden met de volgende doelen opgeslagen:

  • Het mogelijk maken van communicatie tussen Desko en haar relaties;

  • Het uitvoeren van desbetreffende overeenkomsten tussen Desko B.V. en haar relaties en de daar aan gerelateerde informatie;

  • Het versturen van e-mails met de volgende inhoud; nieuwsbrieven, prijslijsten, aanbiedingen, uitnodigingen en andere updates over dienstverlening


 

Beveiliging

Jouw privacy is belangrijk, dus we nemen de beveiliging van je gegevens heel serieus. We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn en blijven. Bij de beveiliging van je gegevens houden we rekening met de eventuele verwerkingsrisico’s van je gegevens: bijvoorbeeld wanneer deze verloren gaan of onrechtmatig worden gebruikt. Hieronder zetten we een aantal van onze beveiligingsmaatregelen voor je op een rij.

  • We zorgen ervoor dat je account beveiligd is en dat niemand van buiten of binnen kan inloggen en zo bij je gegevens kan komen. Onder andere je wachtwoord wordt versleuteld bij ons opgeslagen;

  • We voorzien onze website regelmatig van automatische veiligheidsscans;

  • Communicatie via de website of e-mail vindt versleuteld en veilig plaats;

  • We houden continu in de gaten of er (stiekem) inbraakpogingen worden ondernomen. Wij repareren kwetsbaarheden en nemen maatregelen bij inbraak;

  • We gebruiken de laatste technologieën en software;

  • We hebben veel systemen die met elkaar communiceren. We zorgen ervoor dat we gegevens veilig en gecontroleerd van het ene naar het andere systeem sturen;

  • Wij beschermen onze systemen tegen malware, virussen, cryptoware en hacking software;

  • Alleen medewerkers van desko die toegang tot je gegevens nodig hebben om hun werk te kunnen doen, kunnen bij je gegevens;

  • We loggen pogingen tot inbraak en het gebruik van je gegevens door onze medewerkers, zodat we kunnen bijhouden wat er gebeurt;

  • Derde partijen die toegang nodig hebben tot je gegevens zijn verplicht om passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen te nemen en hun medewerkers tot geheimhouding te verplichten.

Beveiligingsincident/datalek

Wanneer er sprake is van een beveiligingsincident, denk aan diefstal van een laptop of een hack in onze systemen, reageren wij hier direct op. We onderzoeken of het om een beveiligingslek (zwakke plek in onze beveiliging) of een datalek (verlies of onrechtmatige verwerking van je gegevens) gaat. Wij zullen beveiligings- en datalekken zo snel mogelijk dichten. Bij een datalek schakelen we binnen 72 uur de Autoriteit Persoonsgegevens in, tenzij het onwaarschijnlijk is dat het datalek een risico oplevert voor je privacy. Gaat het om een datalek met een hoog risico voor je privacy (bijvoorbeeld als er veel of gevoelige gegevens zijn gelekt)? Dan zijn we verplicht het lek ook aan jou te melden. Heb jij een beveiligingsincident of datalek gevonden bij desko, stuur dan meteen een mail naar [email protected] of neem contact op met de klantenservice.

 

Anti-fraudeonderzoek

De branche waarin desko zich bevindt is fraudegevoelig. Daarom voeren we anti-fraudeonderzoek uit. Zo willen we financiële en/of reputatieschade voorkomen als gevolg van fraude. Jouw klantnummer kan worden misbruikt door anderen om te frauderen. Fraudepreventie is dus behalve in ons belang vooral ook in jouw belang.

 

Fraude is een verzamelnaam voor onder andere diefstal, verduistering, valsheid in geschrifte, bedrog en oplichting. Aangezien elke klant een klantnummer heeft, is bij fraude over het algemeen een klantnummer betrokken. Op basis van eigen onderzoek stellen we vast of er sprake is van fraude. Van alle bestellingen die niet vooraf worden betaald, stellen wij het frauderisico vast. Als er inderdaad sprake is van (een vermoeden van) fraude, kunnen we dit doorgeven aan de vervoerder. De vervoerder kan de bezorging dan annuleren.

Wij verwerken onder andere de volgende gegevens in het kader van antifraudeonderzoek:

  • Je persoonlijke gegevens;

  • Gegevens met betrekking tot bezoek van onze shop, denk aan bestelgedrag;

  • Transactiegegevens;

  • Bankrekeningnummers;

  • Eventuele opnames van telefoongesprekken;

  • Claims.

Duur van opslaan
Bij alle gegevens die wij opslaan houden wij ons aan het termijn van de wettelijke bewaarplicht. Uw e-mailadres blijft tevens in ons nieuwsbrief adressenbestand opgeslagen, totdat u aangeeft uzelf te willen uitschrijven. De gegevens van Google Analytics en onze online contactformulieren worden 26 maanden bewaard. Na deze 26 maanden zullen de gegevens automatisch worden verwijderd.

In het algemeen bewaren wij je gegevens niet langer dan nodig is voor het doeleinde waarvoor we je gegevens hebben verzameld. Hierna verwijderen of anonimiseren we deze gegevens. Anonimiseren betekent dat we ervoor zorgen dat gegevens niet meer naar jou te herleiden zijn. Soms hebben we bepaalde gegevens toch nog langer nodig voor een ander doeleinde. Als dat het geval is, hebben wij daarvoor een grondslag en zullen wij ervoor zorgen dat deze gegevens alleen nog toegankelijk zijn voor dat doeleinde. Daarna zullen we natuurlijk alsnog je gegevens anonimiseren of verwijderen.

5 jaar

Deze bewaartermijn geldt voor klachten die je indient. We tellen vanaf de dag waarop we de klacht behandelen.

7 jaar

Deze bewaartermijn geldt voor de volgende categorieën:

  • Verplichting voor bewaren van boekhouding en administratie;

  • Belastingdocumentatie en rapportages van leveringen van goederen, geïmporteerde en geëxporteerde goederen en andere relevante gegevens;

  • Betalingsoverzicht/facturen;

  • Bestellingen, bewijzen levering van bestellingen;

  • Alle inkooprapporten van goederen, import en export.

Rechten omtrent uw gegevens
Iedere klant en personeelslid heeft uiteraard het recht om haar gegevens in te kijken, te rectificeren of te verwijderen. Tevens kunt u ook bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door contact op te nemen via [email protected] Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. Heeft u ons eerder toestemming gegeven om uw persoonsgegevens te verwerken, dan heeft u altijd het recht deze toestemming weer in te trekken.

Je hebt als klant bepaalde rechten als het gaat om de verwerking van je gegevens door desko. In Mijn desko account kun je het meeste zelf regelen. Je kunt je gegevens inzien, wijzigen of downloaden. Ook kun je hier je voorkeuren doorgeven, zoals het wel of niet ontvangen van e-mails over onze artikelen en/of aanbiedingen. Maar je hebt bijvoorbeeld ook recht op verwijdering van gegevens en recht op overdraagbaarheid van je gegevens. Hieronder zetten we jouw rechten op een rij.

Recht op informatie

We zijn verplicht om je te informeren over wie wij zijn, welke gegevens we van je verwerken, hoelang we gegevens bewaren en voor welke doeleinden, op basis van welke grondslagen we dit doen en aan wie we je gegevens verstrekken. Deze informatie vind je allemaal in onze privacyverklaring.

Recht op inzage

Je hebt het recht om in te zien of desko gegevens van jou verwerkt, en zo ja, welke gegevens, wat de doeleinden zijn van de verwerking, aan welke partijen je gegevens worden verstrekt, hoelang deze gegevens worden bewaard en wat de herkomst is van je gegevens (als je deze niet zelf hebt aangeleverd). Je hoeft geen reden te geven voor het inzien van deze informatie.

Recht op rectificatie

In Mijn Desko kun je veel gegevens zelf wijzigen. Hebben wij onvolledige of onjuiste gegevens van jou die je niet zelf kunt aanpassen? Stuur dan een aanvullende verklaring of brief naar desko.

Recht op verwijdering van gegevens/Recht om vergeten te worden

Je kunt bij ons een verzoek indienen om je gegevens te verwijderen. Wij zijn dan verplicht om je gegevens zonder onredelijke vertraging te wissen. We kunnen of mogen niet altijd al je gegevens verwijderen. Soms is de verwerking namelijk bijvoorbeeld nog nodig voor het nakomen van wettelijke verplichtingen.

Recht op beperking van de verwerking

Je hebt het recht om de verwerking van je gegevens te laten beperken in de volgende gevallen:

  • Je bent het niet eens met de juistheid van de gegevens;

  • De verwerking is onrechtmatig en jij wilt dat het gebruik van je gegevens wordt beperkt;

  • Jij hebt je gegevens nodig voor het onderbouwen van een claim.

Neem gerust contact op met [email protected] als je hier meer informatie over wilt.

 

Recht op overdraagbaarheid van je gegevens

Je kunt bij ons een verzoek indienen om je gegevens te ontvangen. Wij zullen dan de gegevens die we van jou hebben en die je zelf hebt aangeleverd, voor je bundelen. Deze gegevens kun je vervolgens opslaan voor persoonlijk gebruik.

Recht van bezwaar

Als klant heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens. Je kunt bijvoorbeeld bezwaar maken tegen verwerking van je gegevens voor direct marketing.

Cookies

Wij plaatsen cookies bij u zodra u deze accepteert bij het bezoek aan onze website. Deze cookies zorgen ervoor dat u niet constant dezelfde informatie hoeft in te vullen of te downloaden, wanneer u terugkomt. Cookies helpen ons inzien hoe je onze website gebruikt. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij onze website beter, gemakkelijker en klantvriendelijker maken. We gebruiken de cookies ook voor marketingdoeleinden.

Wil je onze website optimaal gebruiken, dan is het van belang dat je de cookies accepteert. Dit kan op twee manieren: de cookiemelding die je op je eerste bezoek ziet sluiten of accepteren. Wil je de cookies toch uitschakelen of verwijderen dan kan het zijn dat onze website niet optimaal werkt. Je kan je cookies op de volgende manier uitschakelen of verwijderen:


 

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Edge

Safari (iOS)

Safari (macOS)
 

Publicatie
Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens en publiceren deze niet.


 

Winacties

Desko organiseert regelmatig winacties in samenwerking met haar leveranciers. Op deze winacties zijn meestal specifieke voorwaarden van toepassing. Door mee te doen aan een actie, ga je met die voorwaarden akkoord. In de voorwaarden staat welke gegevens wij verwerken en of wij jouw gegevens delen met de betreffende leverancier.

 

Gratis wifi

Wij bieden bezoekers van onze vestigingen gratis wifi aan. Dit verloopt via KPN. Door gebruik te maken van ons wifinetwerk, ga je akkoord met de voorwaarden van KPN en met de manier waarop zij jouw persoonsgegevens verwerken.


 

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Die kennis gebruiken wij om onze website te optimaliseren voor onze bezoekers. Met Google hebben wij een bewerkersovereenkomst gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder hebben wij Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Tot slot laten wij de IP-adressen anonimiseren.


 

ERP
Ons ERP en Multivers systeem draait op een beveiligde server waarbinnen wij alle administratieve handelingen uitvoeren. Dit programma is beveiligd met individuele gebruikersnamen en wachtwoorden. Binnen dit programma worden gegevens opgeslagen welke alleen voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Denk hierbij aan het verzenden van orderbevestigingen, het inkopen van producten en communicatie omtrent de geplaatste orders. Wij slaan persoonsgebonden e-mailadressen van relaties alleen op voor communicatiedoeleinden.


 

Sollicitaties

Als je bij Desko B.V. solliciteert, dan worden de door jou verstrekte gegevens verwerkt. Dit zijn onder andere:

  • Naam en adresgegevens;

  • e-mailadres, telefoonnummer en andere contactgegevens;

  • geboortegegevens/leeftijd;

  • geslacht;

  • Curriculum vitae (CV), informatie over opleiding, stages en werkervaring

  • gegevens over trainingen en opleidingen en/of assessments die je zelf of via ons hebt gevolgd of gedaan;

  • gegevens over beschikbaarheid;

  • andere gegevens die van belang (kunnen) zijn in het kader van de

  • beoordeling van de geschiktheid van de kandidaat, bijvoorbeeld referenties en

  • getuigschriften, nationaliteit en werkvergunning;

  • overige gegevens die jij ons hebt verstrekt.

Deze gegevens zijn alleen toegankelijk voor de ontvangers van deze informatie, onze recruiters en de personen die bij de selectieprocedure en gesprekken betrokken zijn. Desko B.V. gebruikt deze gegevens uitsluitend voor en gedurende het sollicitatieproces. Na 2 maanden verwijderen wij deze gegevens.


 


 

Klachten
Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit, heeft u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze instantie houdt toezicht op het gebied van de privacybescherming.

Vragen
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit document, neemt u dan contact met ons op.

Veranderingen
Desko B.V. behoudt het recht om de privacyverklaring aan te passen. Hiervan zult u op de hoogte worden gebracht.

Contactgegevens
Desko B.V is gevestigd aan Herwijk 12, 1046 BC Amsterdam (Nederland). U kunt ons bereiken door te bellen naar +31 (0)20 480 10 20 of te mailen naar [email protected] of [email protected]

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Wil je sommige cookies niet toestaan, wijzig dan je cookie instellingen. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.