Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 27-10-2014 Ingenieus stabureau van oude bureaustoelen

Steeds meer mensen willen een combinatie van staand en zittend werken. Afwisseling tussen beide is gezond voor een mens. Verstelbare bureaus duiken overal op. In het kader van de ARC14 Stoelontwerp Award is Rikkert Pauw met een bijzondere inzending gekomen; een stabureau. Maar het gaat hier toch om de ARC14 Stoelontwerp Award zegt u? Inderdaad, Rikkert Paauw heeft z’n stabureau namelijk gemaakt van oude bureaustoelen en valt dus in die categorie. Zijn uiteindelijke ontwerp is op z’n minst bijzonder te noemen.

 

Oude bureaustoelen hergebruiken

Oude bureaustoelen hergebruiken

Paauw is op zoek gegaan naar herbruikbare onderdelen van oude bureaustoelen en Trespa-bureaubladen om gestalte te geven aan zijn stabureau. Uiteindelijk is het bureau gemaakt van twee oude Ahrend 220-bureaustoelen.  Er zit veel techniek in de stoel. De luchtcilinder en vijfpoot zijn aan elkaar gekoppeld en in de koppelstukken van de wielen is draad getapt zodat er bladen op kunnen worden bevestigd. Het resultaat mag er zijn!

Er zit veel techniek in de stoel en deze manier van bouwen is ook toepasselijk voor een koffietafel of statafel voor recepties. Paauw laat zien dat met oude afgedankte bureaustoelen een geheel nieuw modern ontwerp kan ontstaan. Het stabureau heeft nog wat kleine verbeteringen nodig maar misschien vinden we deze ingenieuze stabureaus in de toekomst wel bij u op kantoor!