Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 12-01-2017 In de rubriek The Office belicht Sprout de mooiste, hipste, gaafste kantoorruimtes van Nederland.

In deze aflevering belicht Sprout het project van Cesare Peeren (Superuse Studio's) voor Viisi, die onlangs werd beloond met de Circular Design Award 2016. Vorig jaar werd deze award voor het eerst door Desko uitgereikt aan het beste circulair design voor de werkomgeving.

Het Project

Het bedrijf Viisi nam zijn kantoor in Amsterdam onlangs volledig op de schop, in samenwerking met Césare Peeren van Superuse Studios. De nieuwe inrichting is zo duurzaam mogelijk, door middel van circulair ontwerp, waarbij het begrip 'afval' wordt omgedacht naar grondstof voor nieuwe producten.

Zo zijn de lampen afkomstig uit een voormalig kantoor van Heineken, terwijl ook de vloertegels werden 'geoogst' bij in onbruik geraakte kantoren. Tafels zijn gemaakt van oude bowlingbanen; de markeringen waar ooit kegels stonden zijn nog duidelijk te zien. De vloer bestaat uit gezandstraalde Trespa-platen die in een eerder leven dienst deden als bureaubladen.

Lees hier het hele artikel in Sprout over hoe Viisi zijn kantoor circulair maakte, met oude bowlingbanen als tafels

Ps. De 'Bowlingbaantafel' van Cesare is nu ook te koop bij Desko en te bewonderen in onze showroom in Amsterdam.
Voor meer informatie: info@desko.nl

Ontwerper Césare Peeren (Superuse Studios) selecteert de betere bowlingbaan.
Foto's Denis Guzzo