Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 09-02-2016 "Een vroege morgen in Parijs" gewoon mijn business!

Een mooi moment van afgelopen zomer, getuigt dat duurzaamheid in mijn DNA zit.

Het is een warme dag in juli 2015, wanneer ik met mijn vriendin door het romantische Parijs stuur.  Wat een geweldige stad. Kenny B galmt door de boxen en wij zingen luidkeels het welbekende nummer 'Parijs' mee. In een zijstraat van de Champs Elysees zie ik in mijn ooghoek een paar bureaustoelen buiten op de stoep staan.

Ik pak mijn telefoon en vraag mijn vriendin snel wat foto's te schieten. Ze vraagt zich af waarvan? Van die stoelen zeg ik! Als ik besluit om een rondje te rijden zie ik dat mijn vriendin mijn plan door heeft en moet ze lachen. Ik zeg tegen mijn vriendin dat er in de auto wel een kleine verhuizing plaats moet vinden, maar die stoelen gaan mee.

Iets mopperend maar met een lach op haar gezicht klimt ze via de voorstoel naar de achterbank om vervolgens de achterbak leeg te halen. Het had natuurlijk makkelijker gekund, maar mijn plannen en ideeën komen nou altijd als een ster uit een heldere hemel vallen. Dit keer zorgde het inladen van de bureaustoelen op straat voor schaamte bij mijn vriendin.

Ik stap uit en bekijk mijn nieuwe aanwinst. Het zijn er zeker er een stuk of zes maar ik besluit er toch twee in te laden. We zijn tenslotte op doorreis;-) Breed glimlachend en zo trots als een pauw stap ik weer in de auto. Daar zit mijn vriendin inmiddels met het schaamrood op haar wangen.

Weet je wel wat je er van kan maken vraag ik haar? Uhm een bureaustoel antwoord mijn vriendin iets sarcastisch! Ik zie hier een 2e leven in zeg ik. Let jij maar eens op.Waarom zouden we het onderstel van de bureaustoel niet gebruiken voor een lamp. Of misschien kunnen we er wel een mooie rijdende poef van maken! Als we de afvalberg willen verslaan beginnen we hier!

Terug in Nederland bekijk ik samen met Designer Piet Schmeits de mogelijkheden. Het is een mooie samenwerking, zijn inspiratie en onze handen. Van de bureaustoelen halen we de onderstellen af.  We voegen nog een oud statief toe en de lichtjes uit een oude vitrinekast. Et Voila! Het eindresultaat mag er zijn!

Een Design lamp van bureaustoelen uit een zijstraat van de Champ Elysees.