Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 30-01-2017 Een mooi artikel over Desko op duurzaambedrijfsleven.nl

Door: Fitria Jelyta | duurzaambedrijfsleven.nl 

Kantoorinrichter Desko geeft vorm aan de circulaire economie door de waarde van bestaand kantoormeubilair zo lang mogelijk te behouden. “Inzicht in wat die waarde eigenlijk is, is daarbij cruciaal”, zegt directeur Michael Kuiper.

In Nederland passen producenten van kantoormeubilair vooral nog lineaire verdienmodellen toe om hun producten aan de man te brengen. Hierin wordt het meubilair verkocht en aan het eind van de levensduur, of als de klant om een andere reden besluit nieuw meubilair in te kopen, weggegooid. Daardoor belanden de werkplekken voor een groot deel in de afvalverbrandingsinstallaties.

Als circulaire kantoorinrichter wil Desko daar verandering in brengen. “Bij Desko willen we zo min mogelijk bestaand meubilair weggooien”, zegt Kuiper. “Dat betekent dat we kijken naar mogelijkheden om het kantoormeubilair en de onderdelen van deze producten waar mogelijk een nieuw leven te geven.”

Desko heeft een circulair verdienmodel ingericht, waarin het bedrijf gebruikte kantoormeubelen uit zowel de eigen collectie als van andere merken en producenten na de gebruiksfase terugneemt tegen een restwaarde. Vervolgens wordt het teruggenomen kantoormeubilair gereviseerd en opnieuw beschikbaar gesteld aan andere organisaties. Dat kan via huur- of leaseconstructies, of door ze ‘ouderwets’ te verkopen. LEES HIER HET HELE ARTIKEL OP DUURZAAMBEDRIJFSLEVEN.NL