Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 18-04-2018 Een expositie van Desko over circulaire producten

           

Vanaf 19 april tot eind mei 2018 in het prachtige Castellum Hoge Woerd een expositie van circulaire producten van de genomineerden van de Circulair Design Award. Georganiseerd door Desko Kantoorinrichters van de toekomst en de Rabobank. Met deze tastbare circulaire producten geef Desko de toeschouwer inzicht, hoe om te gaan met waardevolle grondstoffen door duurzaam design. Naast de tentoonstelling van circulaire producten neemt Desko u in 5 stappen mee naar een succesvol circulair interieurplan!

De expositie staat pal naast een romeinse binnenvaartschip uit 150 na Christus. Wat een mooi contrast geeft van grondstoffen anno nu en 2000 jaar geleden. Het schip werd in 1997 toevallig gevonden bij graafwerkzaamheden voor de stadsuitbreiding in Leidsche Rijn. Het kostte bijna zes jaar om de voor Nederland unieke vondst uit te graven en te bergen. Het schip is een archeologisch pronkstuk, omdat ook de meubels, het gereedschap en persoonlijke spullen van de schipper aan boord bewaard zijn gebleven.

Trost zijn wij Nederlanders op deze vondsten van 2000 jaar geleden, wat is het schip mooi bewaard gebleven. Maar tegelijkertijd bedenk ik,  wat vinden onze nakomelingen over 2000 jaar in de grond...? Ik hoop waardevolle grondstoffen in plaats van plastics.

Meer weten over de expositie van Desko in Castellum Hoge Woerd? Kijk hier voor de openingstijden. De toegang is gratis!

Deze expositie is mogelijk gemaakt door van Utrecht Natuurlijk. De Stichting Utrecht Natuurlijk brengt de natuur dichtbij en maakt Utrecht groener, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters.