Nieuws

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 12-01-2016 Een akoestische lounge werkplek van een oude archiefkast

Archivering krijgt steeds meer een digitaal karakter, door deze evolutie zijn er in de toekomst te veel archiefkasten die geen functie meer zullen hebben. Zijn deze kasten voor u dan afgeschreven?  Of geeft u ze een tweede leven?

Het is een feit dat wij met zijn allen nog steeds in een wegwerpmaatschappij leven en de berg met afval steeds hoger en hoger wordt. Dat moet anders vinden wij bij Desko.

Daarom kijkt Desko vooruit en vinden wij dat afgeschreven archiefkasten niet op de afvalberg mogen verdwijnen. Dit doen wij door te kijken naar de waardevolle bestaande grondstoffen van een archiefkast.

Desko maakt van een oude archiefkast een Akoestische loungewerkplek. De akoestische loungwerkplek is uitermate geschikt voor plaatsing in open, multidisciplinaire kantooromgevingen. Als functionele werkplek dat door meerdere gebruikers kan worden gedeeld maar ook als element waarmee een ruimte kan worden ingedeeld en visuele rust wordt gecreëerd. De zij- en achterwanden zijn voorzien van een geluidsabsorberende vulling.

Desko gebruikt dus bestaande grondstoffen voor een prachtig nieuw product, daarmee brengen we de archiefkast weer terug in de keten en verdwijnt deze niet op de afvalberg.

Circulair inrichten is voor facility managers, architecten en inkopers een unieke mogelijkheid om kosten te besparen op de inkoop van kantoorinrichtingen en tegelijkertijd in te spelen op het Nieuwe Werken. En daarmee actief bij te dragen aan een betere wereld.